Rimantas Balsys pretenduoja gauti Jono Basanavičiaus premiją

Kultūra

Nacionalinės Jono Basanavičiaus premijos komisija iš visuomenės gautų pasiūlymų atrinko tris kandidatūras gauti šią premiją. Tarp jų – Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto dekanas prof. dr. Rimantas Balsys.

Prof. dr. Rimantas Balsys. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šios premijos paskirtis – įvertinti asmenų arba bendrą veiklą vykdžiusių asmenų grupių išskirtinius nuopelnus etninės kultūros srityje, reikšmingą kūrybinę, mokslinę veiklą ir kitus darbus, susijusius su lietuvių etninės kultūros tradicijų plėtojimu, tautinės savimonės puoselėjimu ir etnokultūriniu ugdymu.

Komisijos posėdyje nutarta, kad Nacionalinės Jono Basanavičiaus premijos skyrimo kriterijus geriausiai atitinka trijų kandidatų darbai ir veikla. Gauti premiją pretenduoja prof. dr. Rimantas Balsys – už reikšmingiausius darbus, susijusius su etninės kultūros tradicijų plėtojimu, puoselėjimu, ugdymu ir tyrinėjimu, taip pat už kūrybinę ir mokslinę veiklą etninės kultūros srityje (kandidatūrą pateikė Klaipėdos universiteto senatas); dr. Daiva Vaitkevičienė – už reikšmingus mokslinius tyrimus ir svarią visuomeninę veiklą etninės kultūros srityje (kandidatūrą pateikė Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas) ir dr. Eligijus Juvencijus Morkūnas – už ilgametę veiklą muziejinio darbo, formuojančio tautinę savimonę, skatinančio visuomenę dalyvauti pažinimo procese ir reprezentuojančio krašto istoriją, etninę kultūrą ir paveldą, baruose (kandidatūrą pateikė Lietuvos liaudies buities muziejus).

Iš šių kandidatų baigiamajame komisijos posėdyje bus išrinktas Nacionalinės Jono Basanavičiaus premijos laureatas.

Komisija vertindama kandidatų veiklą vadovaujasi šiais kriterijais: kūrybinės ir (ar) mokslinės veiklos reikšmingumas lietuvių etninės kultūros plėtrai ir sklaidai; veiklos, susijusios su lietuvių etninės kultūros tradicijų išsaugojimu ir plėtojimu, aktualumas, meninė, mokslinė, edukacinė ir išliekamoji vertė; veiklos reikšmingumas tautinės savimonės puoselėjimui ir etnokultūriniam ugdymui; kandidato aktyvi visuomeninė veikla lietuvių etninės kultūros srityje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Į Jono Basanavičiaus premiją pretenduoja ir Rimantas Balsys

Jono Basanavičiaus premijos komisija iš kultūros, mokslo, visuomeninių įstaigų ir  organizacijų pasiūlytų šešių  pretendentų atrinko dvi kandidatūras gauti šią premiją. ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

Švietimas

Noras išmokti lietuviškai į Klaipėdą pritraukė ir egzotiškų šalių atstovus

Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto (KU SHMF) auditorijas ir šią vasarą užpildė Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų ...
2023-07-17
Skaityti daugiau

Švietimas

Po remonto atvertos KU Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto erdvės

Metus trukę Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto (KU SHMF) vidaus patalpų atnaujinimo darbai istoriniam pastatui įkvėpė gyvybės, sugrąžino ...
2023-06-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This