Trečiasis „Klaipėdos švenčių“ vadovo konkursas – ypač slaptas

Miestas, Svarbu

Šiemet jau trečią kartą naujo viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovo ieškanti Klaipėdos savivaldybė paniro į paslaptis. Valdininkai visuomenei atsisakė atskleisti net tai, kiek dalyvių nusprendė siekti šio posto.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos savivaldybei priklausančios viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovo konkursas, kuris šiemet rengiamas jau trečią kartą, buvo paskelbtas spalio 4 dieną. Potencialių kandidatų paraiškų laukta iki spalio 18-osios – pirmadienio darbo dienos pabaigos.

„Atvira Klaipėda“ antradienį bandė sužinoti, ar daug dalyvių pretenduoja tapti „Klaipėdos švenčių“ vadovais, tačiau teko atsimušti į paslapčių sieną.

„Kol nėra patikrinti pateikti dokumentai, informacijos nei apie paraiškų skaičių, nei apie pretendentus neteikiame“, – Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėjos Ingos Gelžinytės – Litinskienės atsakymą jau antradienio vakare perdavė savivaldybės viešųjų ryšių atstovė Aušra Lukauskienė.

Įprasta praktika tokia, jog konkurse dalyvaujančių kandidatų tapatybės nėra viešai skelbiamos net ir tada, kai procedūros baigiamos – visuomenė gali sužinoti tik laimėtojo pavardę, kai su juo pasirašoma darbo sutartis. Tačiau neaišku, kodėl Klaipėdos savivaldybė nusprendė nuslėpti net ir paprasčiausią informaciją – konkurse pateiktų dalyvių paraiškų skaičių.

Paklausus, kokia tolimesnė konkurso procedūra, Klaipėdos savivaldybės atstovai teigė, kad „dabar bus tikrinami pateikti dokumentai, bus sudaryta atrankos komisija, paskelbta atrankos konkurso data. Preliminariai atrankos konkursas galėtų vykti lapkričio pirmoje pusėje“.

„Bandysime vadovą išrinkti kuo greičiau“, – teigė „Klaipėdos švenčių“ valdybos pirmininkas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Jis, beje, taip pat esą negalėjo pasakyti, kiek kandidatų šįkart panoro dalyvauti konkurse, nes „viską organizuoja merija“. Viešųjų įstaigų vadovai yra tiesiogiai pavaldūs merui.

„Klaipėdos šventės“ be vadovo liko nuo rugsėjo 1-osios, kai iš pareigų savo noru pasitraukė birželio viduryje pradėjęs dirbti Liutauras Galinis. Viešosios įstaigos vadovu jis tapo konkurse įveikęs kitus keturis pretendentus. Tačiau kone nuo pirmosios darbo dienos virš L. Galinio galvos ėmė kauptis juodi debesys, nes abejonių kėlė jo ryšiai su Klaipėdos mero žmona Inga Grubliauskiene, su kuria jie kartu dirbo kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos rinkimų štabe.

Netrukus L. Galinis į „Klaipėdos švenčių“ komandą pakvietė dirbti dar dvi darbuotojas, kurios taip pat dirbo minėtame rinkimų štabe: naująja kūrybos vadove tapo Audronė Juškevičienė, o šventinių projektų koordinatore Vaiva Bradulskienė. Netrukus L. Galinis nusprendė palikti „Klaipėdos šventes“.

A. Dobranskis patikino, kad L. Galinio įdarbintos specialistės jau yra atleistos.

Balandžio viduryje „Klaipėdos švenčių“ vadovu buvo pradėjęs dirbti buvęs Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis. Jis konkurse įveikė kitus septynis pretendentus. Tačiau O. Zibalis dirbo vos dvi savaites ir iš pareigų pasitraukė, taip ir nepaaiškinęs savo sprendimo motyvų.

Naujo „Klaipėdos švenčių“ vadovo šiemet pirmą kartą buvo pradėta ieškoti po to, kai  pasitraukė Romandas Žiubrys, šias pareigas ėjęs nuo 2013 m. kovo.

Pretendentai, siekiantys tapti „Klaipėdos švenčių“ vadovu, turi turėti socialinių mokslų arba menų studijų krypčių ne žemesnį kaip aukštąjį išsilavinimą, ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį verslo įmonėje, gerai mokėti lietuvių kalbą, mokėti vertinti miesto kultūros aplinką, gyventojų poreikius, išmanyti jūrinės kultūros tradicijas, išmanyti Europos Sąjungos kultūros finansavimo principus ir reikalavimus, gebėti dalyvauti tarptautiniuose projektuose, išmanyti ir taikyti kultūrinės veiklos taikomuosius tyrimus, mokėti prognozuoti kultūrinės rinkos raidos perspektyvas, gebėti rengti, įgyvendinti kultūrinės veiklos programas bei projektus, gebėti organizuoti kultūrinius ir kitus renginius, būti nepriekaištingos reputacijos, kaip ji yra apibrėžta teisės aktuose, reguliuojančiuose nepriekaištingos reputacijos kriterijus.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktoriaus atlyginimas siekia daugiau nei 3000 eurų prieš mokesčius.

17 Comments

  1. R.S.

    Jau net bloga nuo vyraujančio mūsų miesto valdžios institucijų slaptumo – galėtų tai tikriausiai iškastų požeminius koridorius jungiančius Rotušę su Liepų 11 ( na dar stt ar prokuratūros:D), ir jais kursuotų ”akių nerodydami” :D) Kad niekas iš visuomenės mūsų tarnautojų nematytų, negirdėtų, nekalbintų ir nesiteirautų. Ir apsiribotų tik ponų sprendimų vykdymu, neklausinėjant nei kas kaip, nei kodėl. Aš tikrai nesijaučiu kad gyvenu laisvoje šalyje, laisvame mieste.. Tik ten, kur vietoį LR Konstitucijos garnatuojamos teisės į informaciją, gaunu špygą ir nepasakytą garsiai frazę ,,Ne tavo reikalas, runkeli „

    Reply
  2. Anonimas

    Man atrodo kad į tą vietą labai tiktų litinskienė

    Reply
  3. Neniškiui

    Kam dar vienas vadovas? Juk buvo pritarta savivaldybės administracijos ir jai pavaldžių įstaigų reformai. Už studiją sumokėjote, ji buvo patvirtinta. Tai kodėl sumažinę du etatus administracijoje ir vietoje departamentų vadovų įtaisę patarėjus, iki šiol nesujungėte VŠĮ „Klaipėdos šventės”, „Klaipėda ID”, Klaipėdos TIC? Užtektų vieno vadovo. Kodėl toliau tratinami Klaipėdos mokesčių mokėtojų pinigai?

    Reply
    • Anonimas

      Pritariu.

    • Anonimas

      + Grubliauskas žmonos Jazz

    • R.S.

      O kur prokutarūra ar vyriausybės atstovės tarnyba? Jiems visai neįdomu kur ir kaip dingsta mūsų pinigai, ar kodėl taip(galimai specialiai) negrabiai ir nemokšiškai dirba savo darbą valdininkai? Aaaii, tiesa, taigi pas mus pati teisėsauga ir Vyriausybės atstovė nelabai dega noru dirbti savo darbą – kur kas geriau sėdėt ir ramiai imt algą…:D)

  4. Anonimas

    Nejaugi dar ne visi žmonės iš merienės Jazzo įdarbinti?

    Reply
  5. Mst

    Kai toks mažas atlyginimas, čia be šansų rasti kompetetingą vadovą.

    Reply
    • Nuomonė

      1815 Eur „į rankas” mažas atlyginimas tokiam darbui ??? Daugiau nei pakankamas vadovauti dar 3 vadovams , 5 koordinatoriams, 1 vadybininkui, 1 buhalterei, 1 administratorei ir netgi 1 valytojai.
      Rimti žmonės ten nesiveržia ne dėl atlyginimo, o dėl to, kad tai yra savivaldybės įstaiga. Gali būti genijumi, bet jei nepritapsi prie savivaldybės chebros, vėliau ar anksčiau būsi išmestas kaip musė iš barščių.
      Apskritai, panašias draugelių ir/ar giminių prieglaudų kontoras (prikurtas savivaldybių įstaigas) reikėtų uždaryti ir tokias kelių renginių per metus organizavimo paslaugas pirkti iš privačių renginių organizatorių.

    • Mst

      Man 1.8k į rankas atrodo labai mažas atlyginimas lyginant su atsakybės ir sakykim viešo linčiavimo rizika. Už 1.8k dabar sunkiai rasi vadybininkų, ką jau kalbėti apie įmonės vadovus

      1.8k į rankas yra labai labai mažai.

    • Anonimas

      Kai kam Covid trenkė per galvą taip, kad 1.8k atlyginimas į rankas pradeda atrodyti labai labai mažas.

    • Mst

      Netrenkė, nes aš paskiepytas.

      Tiesiog, aš turiu daug patirties įmonėse ir žinau, kokie yra kompetetingų vadovų atlyginimai. Dirbant kasoje, vairuotoju, mini vadybininku – 1.8k būtų daug. Bet tik ne įmonės vadovu.

    • Mst - ui

      Covidas trenkia ir skiepytus – akivaizdu . 1,8 labai neblogas atlyginimas net vadovui .

    • Anonimas

      Mst, nesigaudai kas yra valdiška kontorėlė ir normali privati įmonė.

  6. direktorius

    Tai jau Dobranskis savivaldybės direktorium pristatomas ? Spurytė toliariagė arba aiškiaregė…

    Reply
    • Tam

      Rašo, kad pavaduotojas. Kam komdmtuoji neperskaitęs?

    • akadministratorius

      Buvo klaida tekste, pataisėme.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Paskelbta dar viena Kultūros skyriaus vedėjo paieška

Klaipėdos savivaldybės administracija vėl bando rasti kandidatų į Kultūros skyriaus vedėjo pareigas – paskelbtas jau antrasis konkursas. Būsimam vedėjui žadamas ...
2024-02-14
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Kultūra

Iš Kultūros skyriaus traukiasi ir laikinoji jo vedėja

„Informuoju, kad paskutinė mano darbo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriuje diena – sausio 19, jeigu kam nors dar yra ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This