„Begai“ – įvertinimas už inovatyvų aplinkos tausojimą

Uostas ir jūra

Ketvirtadienį vykusiame Tarptautiniame transporto inovacijų forume buvo įteikti tvariems logistikos sprendimams ir iniciatyvoms skirto konkurso „Žaliojo susisiekimo link“ apdovanojimai. Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) inicijuotų apdovanojimų metu buvo įvertintos žaliąjį kursą pasirinkusios Lietuvos įmonės, viešojo sektoriaus, kūrybinės ir visuomeninės organizacijos.

Tvarių judumo priemonių skatinimo kategorijoje laimėjo Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“, vykdanti nuosavo manevrinių geležinkelio lokomotyvų parko modernizavimo programą. Jos metu dyzeliniai šilumvežiai konversijos būdu yra keičiami elektriniais robotizuotais lokomotyvais. Artimiausiais metais bendrovė ketina atnaujinti visą 10 lokomotyvų parką ir taip savo veikloje eliminuoti apie 1000 t kuro emisijų per metus.

Iš viso Tarptautinio transporto inovacijų forumo metu apdovanojimai buvo teikiami šešiose kategorijose: „Žaliausia savivaldybė”, „Žaliausias judumo startuolis”, „Žaliasis eksportas”, „Dizaino sprendimai geresniam susisiekimui ir tarpsektoriniam bendradarbiavimui”, „Tvarių judumo priemonių skatinimas” ir „Sprendimas transporto ir logistikos skaitmeninimo srityje”. Konkurso laimėtojams apdovanojimus teikė LTG grupės generalinis direktorius Mantas Bartuška, Europos Komisijos narys, atsakingas už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę Virginijus Sinkevičius ir susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Konkurso dalyvius vertino ir laimėtojus išrinko kompetentinga viešojo ir privataus sektoriaus ekspertų komisija. Apdovanojimus „Žaliojo transporto link“ inicijavo „Lietuvos geležinkelių“ grupė, šiemet drauge su visa Europa mininti Europos geležinkelio metus. Konkurso partneriai – Susisiekimo, Energetikos, Ekonomikos ir inovacijų, Vidaus reikalų, Aplinkos ir Kultūros ministerijos bei Transporto inovacijų asociacija.  

1 Comment

  1. R

    Grigeo apdovanojimo negavo?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

Deginimui skirtų atliekų importas per uostą: judama toliau

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ toliau vykdo procedūras, kad galėtų įgyvendinti planus per metus krauti apie 120 tūkst. tonų nepavojingomis ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

ELTA

Nesant įrodymų, kad visi rusiški grūdai išplukdomi, norima stiprinti krovinių kontrolę

Per Lietuvą toliau tranzitu vežant kad ir gana nedidelius rusiškų grūdų kiekius, norima stiprinti į šalį patenkančios šalies agresorės produkcijos ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Susisiekimo ministras paragino japonus išnaudoti Klaipėdos uosto galimybes

Japonijos įmonių investicijos ir aktyvus dalyvavimas plėtojant Klaipėdos uosto bei kitų regiono transporto infrastruktūros projektus svariai prisidėtų prie Trijų jūrų ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This