In memoriam Eugenijui Maciui – laida per „Lietuvos ryto” televiziją

Regionas

Penktadienį, nuo 10 iki 13 val., laidojimo namų „Amžiaus vartai” Didžiojoje salėje (Priestočio g. 7, Klaipėda) atsisveikinama su žymiu pajūrio metraštininku, fotografu, video operatoriumi Eugenijumi Maciumi.

E. Macius buvo tapęs savotišku naujos TV biografinės laidos „Švyturių žmonės“ veidu. Šių laidų ciklas, transliuojamas per „Lietuvos ryto” televiziją yra skirtas išskirtinėms Palangos asmenybėms pagerbti. Viena laidų buvo dedikuota Eugenijaus Maciaus seneliui – žymiam kurorto medžio meistrui Ignui Vilkui. Deja, spalio 23 dieną, šeštadienį, turėjusios pasirodyti laidos, kurioje dalyvavo ir pats Eugenijus Macius, palangiškis taip ir nebesulaukė – jo širdis prieš savaitę sustojo Palangoje, per savo paties nuotraukų parodos „Susitikimai” pristatymą.

Eugenijus Macius ir Dovilė Ringis laidos filmavimo metu Palangoje.

„Dar vasarą su Eugenijumi susitikome Palangoje, kur jis mielai dalijosi prisiminimais apie savo senelį – žymų medžio meistrą, saviveiklininką Igną Vilką. Nors senelio Eugenijus ryškiai neprisiminė, tačiau jo pasakojimas apie ypatingą „bočių“ buvo itin jausmingas ir spalvingas. Eugenijus kaip visada tryško energija, su entuziazmu dalijosi savo ateities kūrybiniais planais, labai liūdna, kad jo prisiminimais grįstos TV laidos jis taip ir nepamatė…“, – pasakojo viena iš laidos kūrėjų žurnalistė Dovilė Ringis.

Laidoje Eugenijus Macius pasidalino ne tik istorijomis apie Igną Vilką, bet ir surinktu fotografijų archyvu. Kartu su juo laidoje dalyvavo ir Eugenijaus bičiulis, architektas Edmundas Benetis.

Ignas Vilkas amžių sandūroje Palangoje buvo reikšminga ir išskirtinė asmenybė. Darbštus medžio meistras kartu su savo komanda sukūrė kelias dešimtis kurorto vilų – daugelis jų yra išlikę ir iki šiol. Ryškiausiai Ignas Vilkas į istoriją įėjo dėl savo darbų Palangos Šv. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje – būtent jos rankomis buvo pagaminti mediniai suolai ir klausyklos. Atsipūsdamas nuo statybų ir medžio darbų, Ignas Vilkas aktyviai dalyvavo ir Palangos saviveikliniame gyvenime – spektakliuose ne tik vaidindavo, dainuodavo, bet ir rūpindavosi režisūra, meniniais sprendimais, kūrė dekoracijas, aprangos detales.

Kartu su Eugenijumi Maciumi sukurta laida „Švyturių žmonės“ bus rodoma spalio 23 dieną, šeštadienį, 17 val. per Lietuvos ryto televiziją.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje keisis parkingo rinkliavos tvarka

Ketvirtadienį Palangos savivaldybės taryba apsisprendė dėl vietinės rinkliavos už automobilių statymą nustatytose apmokestinamose kurorto vietose pokyčių. Jie priimti Palangos rinkliavų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje vėl vyks Jurginės

Jau tapo tradicija, kad balandžio pabaigą Palangoje vainikuoja smagi, pavasariu dvelkianti Jurginių šventė. Festivalis „Jurgi, paimk raktus“ jau ne vieną ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This