Klaipėdos senamiestyje vėl nušvis moliūgų žibintai

Miestas

Tradiciškai spalio 31 d. Klaipėdos senamiestis pasipuoš šviečiančiais moliūgų žibintais – šiemet jau septintus metus uostamiesčio Teatro aikštėje rengiama „Senamiesčio moliūgų šventė“.

Nors praėjusiais metais dėl pandemijos šventė surengta tik virtualiai, tačiau tai gyventojų entuziazmo nesumažino – „Moliūgų moliūgo“ konkursui sulaukta daugybės nuotraukų, kuriose įamžinti klaipėdiečių drožinėti, marginti ir kitaip dekoruoti vienas už kitą gražesni moliūgų žibintai.

„Iš pradžių renginys buvo nedidelis, tiesiog norėjome moliūgų žibintais papuošti vieną iš senamiesčio skverų, tad pakvietėme Klaipėdą mylinčius žmones prisijungti puošiant rudenišką senamiestį. Tačiau kasmet renginys augo, klaipėdiečiai  vis noriau nešė savo dekoruotus moliūgus konkursui, o praėjusiais metais, net esant pandeminei situacijai, tradicija nenutrūko ir konkursas, nors ir virtualioje erdvėje, visgi įvyko – tai tikrai džiugina ir įkvepia”, – sako viena iš šventės organizatorių Reda Rimšaitė-Kovalenko.

Prie šventės prisideda ir uostamiesčio verslininkai – įvairios parduotuvės, kavinės ir įmonės įsteigė prizų ir dovanų kuponų, kurie bus išdalinti gražiausiai savo moliūgus dekoravusiems „Moliūgų moliūgo“ konkurso dalyviams. Organizatoriai primena, jog konkurse dalyvauti gali ne tik pavieniai asmenys ar šeimos, bet ir įstaigos, mokyklos ir darželiai.

„Tikimės, jog šiemet situacija leis šventę surengti gyvai – kasmet augantis konkurso dalyvių skaičius rodo, jog renginys laukiamas ir mėgiamas. Šventė rengiama gavus Klaipėdos miesto savivaldybės paramą, pagal nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenės veiklos stiprinimo 2021 metų veiksmų plano priemonę, skirtą stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse – už šias lėšas papuošime ir apšviesime Teatro aikštę, įgarsinsime renginį, taip pat nupirksime daugybę moliūgų, kuriuos gyventojai galės nemokamai pasiimt Dangės upės krantinėje jau kitą savaitę. Labai prašome gyventojų lankantis renginyje laikytis visų atsargumo priemonių. Stengsimės protingai išdėlioti moliūgus Teatro aikštėje, jog visi norintys juos galėtų apžiūrėti nesibūriuodami. Pateikiant moliūgus konkursui, į fotografavimo palapinę atnešusieji savo oranžinius gražuolius bus įleidžiami tik su kaukėmis, laikantis atstumų. Na, o pačius moliūgus konkursui spalio 31 dieną, sekmadienį, Teatro aikštėje pradėsime fotografuoti nuo 17 valandos”, – sakė vienas iš renginio organizatorių komandos narių Justinas Liubinskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This