Lopšeliui-darželiui ,,Sakalėlis“ – apdovanojimas už sporto skatinimą

Švietimas

Vilniuje, atviroje kultūrinėje erdvėje „Lukiškių kalėjimas 2.0“, jau keturioliktą kartą vyko Švietimo mainų paramos fondo šventinis ,,Kokybės konkurso“ apdovanojimų renginys, kuriame garbinga nominacija už įtraukties skatinimą ir kokybiškai įgyvendintą Sporto rėmimo fondo projektą ,,Aš ir tu -sportuojame visi kartu!”(2019 m.) buvo įteikta ir Klaipėdos lopšeliui-darželiui ,,Sakalėlis“.

Įstaigos direktorei Loretai Bagočienei padėkos žodžius tarė ir apdovanojimą įteikė paralimpinių žaidynių čempionas, dabartinis Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Pasak darželio vadovybės, šis įvertinimas – didelė paskata ,,Sakalėlio“ bendruomenei ir toliau aktyviai sportuoti bei susitelkti, įgyvendinant dabar jau tęstinio sporto projekto ,,Aktyviai ir linksmai nori sportuoti ,,Sakalėlio” vaikai!”, bendrai finansuojamo sporto rėmimo lėšomis.

Naujasis projektas, kurio tikslas – įsigyti interaktyvias ir modernias fizinio aktyvumo priemones, skatinančias įvairių gebėjimų vaikų norą aktyviai, ritmiškai, nuotaikingai judėti bei įsitraukti į reguliarias tikslingas veiklas, jau vykdomas nuo 2020 m. gegužės mėnesio ir tęsis iki 2022 m. gegužės mėnesio.

Pranešama, jog jau rugsėjo mėnesį ,,Sakalėlio“ lauko ir vidaus erdvės vykdomo projekto dėka praturtėjo šiuolaikiškais lauko muzikiniais instrumentais bei mobilia interaktyvia projekcija SENSE FLEX.

Projekto valdymo grupės narių iniciatyvos ir veiklų organizatorių ryžto dėka buvo surengta daug gražių sportinių renginių, kuriuose dalyvavo didelis kviestinių dalyvių būrys iš Klaipėdos miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų – darželių ,,Alksniukas“, ,,Dobiliukas“, ,,Eglutė“, ,,Nykštukas“, ,,Pagrandukas“, ,,Žemuogėlė“.

Prie šio projekto aktyviai prisijungė ir Klaipėdos miesto V. Knašiaus krepšinio mokyklos neįgaliųjų grupės ugdytiniai iš Medeinės mokyklos.
Visos sportinės veiklos, skatinančios visų dalyvių fizinį aktyvumą ir neįgaliųjų sporto plėtrą, buvo vykdytos ir dabar vykdomos pagal veiklų tvarkaraštį bei atsižvelgiant į pandemijos situaciją, prisilaikant visų su COVID-19 susijusių rekomendacijų.

Ateityje Klaipėdos lopšelis-darželis ,,Sakalėlis“ planuoja surengti dar daug gražių sportinių renginių, sudaryti sąlygas socialinei įtraukčiai tarp įprastinės bei sutrikusios raidos vaikų bei skatinti visų dalyvių toleranciją ir norą sportuoti kartu.

5 Comments

  1. Janina

    Seniai stebiuos šiuo darželiu ir jame dirbančiais. Šis darželis ypatingas! Šalia sveikųjų vaikų puikiai ugdomi bei lavinami ir neįgalieji. Pasigedau vietinės valdžios dėmesio ir įvertinimo. Bet džiugina, kad įstaiga pagaliau sulaukė sostinės dėmesio! Sėkmės ,,Sakalėliui” ir visiems jį lankantiems!!!

    Reply
  2. Huozas

    Džiugu, kad pagaliau taip įvertintas ,,Sakakėlis”! Kaip toj dainoj- ,,jau seniai taip reikėjo…”

    Reply
  3. Laimonas

    Ne tik sportinės veiklos garsina ,,Sakakėlį”! Čia dirba išradingos auklėtojos, profesionalūs specialistai, o darželiui vadovauja kompetetinga direktorė. Gražiausi padėkos žodžiai šiam darželiui!

    Reply
  4. Asta

    Šaunuoliukai mažieji ,,sakaliukai”! Ir didžiausias pagyrimas ,,Sakalėlio” ugdytojams už tokius nuopelnus!!!

    Reply
  5. Faktas

    Džiugu, kad yra tokių darželių. Džiaugiuosi sumaniais pedagogais. Turim daug tokių vaikų, kurių nelabai matom, bet jiems labai reikia pažangių darželių.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Seminaras įtraukties idėjai palaikyti

Kad su kiekviena diena Klaipėdos regiono švietimo bendruomenėje kiltų kuo mažiau pasipriešinimo dėl įtraukiojo ugdymo ar abejonių, kaip integruoti vaikus ...
2023-11-08
Skaityti daugiau

Mums rašo

,,Sakalėlis“ tęsia renginius, skirtus Tarptautinei mokytojų dienai paminėti

Nepaisant to, kad šiandien pedagogai susiduria su nemažais iššūkiais, vis tik džiugu, kad Klaipėdos lopšelio-darželio ,,Sakalėlis“ bendruomenė  ne tik remia ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

Metų mokytojas: „Mano tikslas – kad kiekvienas patirtų sėkmę“

Artėjant Tarptautinei mokytojų dienai, minimai spalio 5-ąją, uostamiesčio savivaldybė antradienį tradiciškai pagerbė Klaipėdos pedagogus. Ir jos atstovai, ir 23-iuoju miesto ...
2023-10-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This