Garsioji J. Zauerveino gatvės remonto istorija – finišo link

Miestas, Svarbu

Į garsiausią Klaipėdoje tapusią J. Zauerveino gatvę sugrįžo statybininkai, nors Klaipėdos savivaldybės kontrolieriai dar ir nepateikė savo tyrimo išvadų dėl remonto darbų teisėtumo.

J. Zauerveino gatvėje remonto darbai buvo sustabdyti realiai vos prasidėję – spėta tik pašalinti dalį dangos. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybą atlikti tyrimą dėl J. Zaeurveino gatvės remonto įpareigojo Klaipėdos miesto taryba, o Kontrolės komitetas nurodė tyrimą praplėsti – sykiu ištirti ir Karklų, Kalvos bei Parko gatvių remonto aplinkybes.

„Atvira Klaipėda“ jau ne kartą rašė, jog J. Zauerveino gatvės remonto detektyvą įsuko Klaipėdos miesto tarybos narė Alina Velykienė. Ji dar rugsėjo 13 dieną vykusiame Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje, kuriame buvo svarstomi Klaipėdos savivaldybės strateginio veiklos plano 2021-2023 metams pakeitimai, stebėjosi ir piktinosi, jog į planą netikėtai įtrauktas J. Zauerveino gatvės remontas, o šioje gatvėje gyvena Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Ištisinės asfalto dangos remontas taip pat buvo suplanuotas ir Kalvos, Karklų bei Parko gatvėse, o iš viso darbams numatyta 300 tūkst. eurų.

Istorija tapo dar painesnė, kai paaiškėjo, kad remonto darbai J. Zauerveino gatvėje jau yra prasidėję, nors Klaipėdos miesto taryba dar nebuvo davusi sutikimo – patvirtinusi Klaipėdos savivaldybės strateginio veiklos plano pakeitimų. Jie patvirtinti tik rugsėjo 30 dieną vykusiame posėdyje, o remonto darbai J. Zauerveino gatvėje buvo pradėti maždaug pora savaičių anksčiau.

Komitetų posėdžiuose Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė aiškino, kad G. Neniškis buvo nusišalinęs nuo visų sprendimų, susijusių su J. Zauerveino gatvės remontu.

Aiškinta, jog pažeidimas formaliai esą yra padarytas, nes remontas pradėtas be miesto tarybos pritarimo. Tačiau esą norai buvo geri, nes remontuoti ištisinę asfalto dangą reikia gerų orų. Be to, esą J. Zauerveino gatvę nuspręsta remontuoti ne todėl, kad joje gyvena G. Neniškis, o dėl to, kad jos būklė labai prasta, remontas buvo planuotas dar 2019 metais, bet tuomet pritrūko lėšų.

Kai kilo skandalas, remonto darbai J. Zaeurveino ir Kalvos gatvėse buvo sustabdyti, o rugsėjo 30 dieną miesto tarybos nariai pritarė A. Velykienės parengtam miesto tarybos protokoliniam pavedimui „Pavesti BĮ Klaipėdos savivaldybės kontrolės ir audito tarnybai atlikti tyrimą dėl J. Zauerveino gatvės remonto darbų inicijavimo, teisėtumo ir vykdymo“.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tąkart tvirtino, jog darbus J. Zaeurveino gatvėje veikiausiai atnaujins tuomet, kaip bus baigtas šis tyrimas.

„Ir kam nuo to geriau, kad darbai J. Zaeurveino gatvėje sustabdyti? Na, išsiaiškino, sustabdė ir… Gal nuvažiuokite dabar ir nufotografuokite, kokia gatve turi važinėti visi šios gatvės gyventojai vien dėl to, kad A. Velykienė kažką išsiaiškino. Jau dabar ji kaip po karo, o dar tik spalio mėnuo ir laukia visa žiema. O tai gal geriau pabaigti pradėtus darbus ir po to jau aiškintis, kas ir kaip. Bauskite ten ką norite, nes dabar išėjo, kad nubausti yra visi gatvės gyventojai. Kas kompensuos ištisai laužomų automobilių remontą? Užsidėjo politikai pliusą, kad kažką išsiaiškino, bet kad paliko gyventojus su išrausta gatve, tai jau ir pamiršo“, – „Atvirai Klaipėdai“ šią savaitę rašė vienas iš pasipiktinusių J. Zauerveino gatvės gyventojų.

I. Šakalienė tvirtino, jog tokių skundų sulaukė ir Miesto tvarkymo skyrius, savivaldybės vadovai. Todėl nuspręsta remonto darbus atnaujinti.

„Ir ne I. Šakalienė nusprendė, o savivaldybės vadovybė. Rangovai kaip tik baigė darbus Parko gatvėje ir šią savaitę pradėjo dirbti J. Zauerveino gatvėje. Dabar dar vyksta tokie paruošiamieji darbai, o neturkus prasidės ir asfaltavimas. Aišku, jei nesutrukdys orai, nes per lietų asfaltuoti tikrai negalima. Tačiau viliamės, kad šiemet pavyks sutvarkyti ir J. Zauerveino, ir Kalvos gatvę“, – teigė I. Šakalienė.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos vadovė Daiva Čeporiūtė teigė, kad šią savaitę jau bus aiškios ir tyrimo dėl keturių gatvių, tarp jų – ir J. Zaeurveino, „remonto darbų inicijavimo, teisėtumo ir vykdymo“ išvados.

14 Comments

  1. Baistei

    Dekokit ne Velykienei,o neniškiui,kad ,, nusišalino”.Apskritai kokio organo reikėjo tvarkyti tas konkrečias gatves? Ten 70km/h gali važiuoti,o jūs apsilankykite buvusioje prekybos bazėje,palijus gali tekti grįžti pėsčiomis.Susidaro toks įspūdis,kad valdžios atstovai nusišikę savo subinių nevalo,nes jei nematau tai viskas tvarkoje.

    Reply
  2. Irutė

    Užtat kontrolieriai kiek darbo turi, juk būtinai reikės rasti kokį kraštinį.Atseit eiliniai darbuotojai patys nusprendė. Koks žemas administracijos vadovų lygis, permesti atsakomybę darbuotojams.

    Reply
  3. Simona

    Ko puolat Velykienę? Ne Velykienę, bet Neniškį pulkit. Ne savo vietoj žmogus sėdi,jei nesugeba be skandalo gatvę prie savo namų išasfaltuoti.

    Reply
  4. Klausimas

    Kaip būnant valdžioje gali rūpintis kitaip, jei negali pasirūpinti savimi?

    Reply
  5. Jeigu rimtai

    Tai gal Alina galėtų pakomentuoti, kaip jai dirbant Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje direktoriaus pavaduotoja atsakinga už investicijas ir nenusišalinus, Nidos gatvėje įvažiavimas į vieną individualių namų gyvenamąjį privačių namų kvartalą kartu su gatve buvo išasfaltuotas, Kalnupės g. prie to pačio privataus kvartalo šaligatvis rekonstruotas, žvejybos uoste, o ne centre ir šiaurinėje miesto dalyje, kur didžiausios darželių problemos, esantis Purienos darželis, buvo rekonstruotas, o lėšos iš bendrovės Smeltės netikėtai buvo skirtos ne buferinei žaliajai zonai tarp Smeltės bendrovės ir Naikupės ir Minijos g. gyventojų, o butaforiniam, pelkėje statomam „sakurų parkui” šalia vėl tos pačios „garsios” ponios gyvenamosios vietos…

    Reply
  6. Puolantiems Velykienę

    Kažkaip konkrečiai visi puolate, matyt, turite tikslą. Klaipėdoje galima viskas- be miesto tarybos sprendimo gatves asfaltuot- valdininkai aukščiau visų, kur gyvenu, ten ir režisuoju! Kol aš viršininkas- kur noriu, ten ir tvarkau! Ko ne Skvernelio keliukas? Teks priminti- iš neteisės teisė neatsiranda. O norintiems nutildyti bet kurį miesto tarybos nario balsą- iš pradžių savivaldybės ciucikai puola, po to žmogus pradedamas vaizduoti nevispročiu. Puikiai įvaldytas dar Taraškaus laikų metodas. Taip visi ir tyli…

    Reply
    • Smt

      Neturiame tikslo. Ji tiesiog yra tūpa.

  7. Nekvaila

    ta ponia, truputi papešiojo ir triukšmas už dyką ir visi laikraščiai skamba garsindami didžią Velykojos pavardę. O ką, ir ką reikėtų padoraus, naudingo miestui nuveikti, kad tiek dėmesio dykai visi skirtų? Tik ir vėl nepataikei, toj gatvėj ne tik Neniškis su vaikais gyvena. Keikia dabar tave visi. Patarimas – patikrink savo draugo S. Budino pasirašytas sutartis, sąmatas pvz. Sąjūdžio parko, ir jo parašu patvirtintus detaliuosius planus. Ypač pajūryje. Oi kiek triukšmo būtų ir ant visos Lietuvos ir ne vienus metus. Garantuotai ir mero kėdė jau nušvistų.

    Reply
  8. Klaipėdietis

    Kiek galima kvailioti? Jeigu gatvėje gyvena koks viršininkėlus- būtina sukelti intrigą- gal tai neteisėta? Nuo tokių politikų kenčia žmonės.

    Reply
  9. Smt

    Velykienė yra juokingiausias asmuo taryboje.

    Reply
  10. Nuomone

    Man atrodo, jog p. Velykienei: „kuo durniau, tuo geriau”….svarbu, kad kažkas parašytų….

    Reply
  11. Baiste

    Kaip tik gyvenu Zauerveino gatvėje. Iš tiesų, ar reikėjo stabdyti pradėtos gatvės tvarkymo darbus? Velykienei , aišku, taip. Juk jos ambicijos aukščiau už visos gatvės gyventojų nepatogumus. O buvo nuostabus laikotarpis – orai fantastiški, kaip tik tinkami gatvės remontui. Gerai, atrado pažeidimus. Tai ir reikėjo aiškintis, nestabdant remonto. Išsiaiškinus, jei reikia, ir bausti. Gatvė baisi, pusiau skusta, pusiau išdaužyta. O dabar ir lietūs. Pradėjus darbus, galėjo gatvę sutvarkyti per savaitę, pusantros. Spėjo tik pakelti trapus ir kai kuriuos lietaus kanalizacijos šulinius. Deja, ne visus. Liko bjaurios duobės. Tai dabar taip ir važinėjame, laužydami mašinas. Ir dar neaišku, kiek teks.

    Didelis ačiū Velykienei už tokį absurdą!

    Reply
    • Baistei

      Padėkokit rinkimų metu.

    • Karduotis

      Nemanau, kad čia Velykienė stabdė, ji nedirba administracijoje, čia iš baimės valdininkėliai sustabdė, kad galvos nelėkt. O ar yra jau tas tyrimas, gal paviešint galima jau?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This