Triukšmas naktį: gyventojai įtaria „Klasco”

Svarbu, Uostas ir jūra

„Atvira Klaipėda” antradienio rytą sulaukė J. Zauerveino gatvės gyventojos skundo, kad pastarąsias dvi paras ištisai, taip pat ir naktį, iš AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”) teritorijos sklinda triukšmas. Tačiau kompanija jos pusėn metamų kaltinimų nekomentuoja.

„Jau dvi paras iš „Klasco” ištisai sklinda triukšmas – monotoniškas garsus gaudesys. Dieną dar galima pakęsti, nes jis susilieja su bendru miesto triukšmu, o naktį neįmanoma tvertis. Tas pat buvo pavasarį. Tada kreipusis į policiją teko sulaukti ir skambučio iš pačios „Klasco”, paaiškino, kad laivo krovos metu veikė generatorius. Dabar vėl per langus matyti, kaip vyksta laivo krova. Jei dar iš šiąnakt bus toks triukšmas, tai jau išprotėti galima, nes man užmigti neišeina, o vaikui nuo triukšmo skauda galvą”, – kalbėjo klaipėdietė.

Pasak jos, situacijos, kurioje yra gyventojai, beviltiškumą rodo ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro reakcija – į gautą skundą moteris sulaukė atsakymo, kad triukšmo lygį jos namuose specialistai gali pamatuoti tik lapkričio 8-12 dienomis. 

Apie šiomis dienomis sklindantį tokį triukšmą, kad „net televizorių reikia pasigarsinti” rašoma ir vienoje iš „Facebook” grupių.

Antradienį prie „Klasco” nuomojamų krantinių, esančių lygiagrečiai J. Zauerveino gatvei, stovėjo penki laivai.

„Klasco” atsisakė pakomentuoti gyventojų priekaištus ir šiuo metu kompanijoje vykstančius procesus, kurie galėtų būti triukšmo šaltiniu.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė patvirtino, jog pirmadienio vakarą, prieš vidurnaktį, dėl triukšmo buvo sulaukta dviejų kvietimų į Naująją Uosto gatvę. Ar vykta į joje esančią „Klasco”, policijos atstovė teigė negalinti pasakyti dėl reikalavimų duomenų apsaugai.

11 Comments

  1. Anonimas

    Jau turbūt antra savaitė girdisi nuolatinis košmariškas triukšmas

    Reply
  2. Ieva

    Aš gyvenu žvejybos uoste. Kartais tikrai būna girdimas garsas nuo krovos kompanijų kraunamu laivų. Bet ne tiek kad viršum iš lovos. Negali ymones sustabdyti darbo dėl vieno ar dviejų žmonių noru. Kai kam ir gaidys kaime ryte giedantis maišo. Juk visokių žmonių yra. Bet tame nematau jokios problemos. Aš manau kad čia veikia daugiau žmonių neapykanta viskam kas juda. Reikia susitaikyt su situacija, kad gyvename tokioi vietoi, kur plaukia laivai ir juos privalu iškrauti. Negali sustoti darbai dėl mūsų noru.

    Reply
    • būsiu nemandag

      atvažiuok ties Klasco tyliuoju paros laiku, pasiklausyk ir tada reikšk savo konkrečią, o ne hipotetišką nuomonę apie giedančius gaidžius . Kraunant rūdą yra įjungiami galingi laistymo siurbliai, kurių gaudesys ir ūžesys girdysi net už kelių kilometrų , pvz. Kretingos g. prie pėsčiųjų tilto. Šalia Klasco gyvenantys žmonės naktimis negali atsidaryti langų. Tai yra ne vieno, ir ne dviejų žmonių problema. Yra higienos , aplinkosaugos normatyvai , kurių turi būti laikomasi ir taškas. Kažin dar kur Europoje atrasime tokią krovą (rūdos ar kitų cheminių junginių atviru būdu) šalia gyvenamųjų teritorijų (vietomis atstumas siekia apie 100 m.). Afrikoje, Bangladeše turbūt taip. Į juos lyginamės.

    • Gintas

      Kaip pirštu į akį. Tiesiai į dešimtuką!

  3. beviltiškumas

    Beviltiškumas apima skaitant kaip negali niekas pažaboti Klasco . Didelė užuojauta gyventojams. Klaipėda tapo ūžiančiu, smirdančiu, fūrų ratų išvažinėtu miestu.

    Reply
  4. Gintas

    Gal žinote kaip atsirado Klaipėdos miestas? Taip jis pradėjo kurtis aplink uostą! Tai ko jus verkiat visi,jus atėjote gyventi prie uosto,vadinasi žinojot, kad bus nepatogumu!!!

    Reply
    • Anonimas

      Apie kokius metus rašai? Apie 1252? Kai atsikrausčiau prieš 20 metų, ištisomis naktimis siurbliai nekaukė. Kai tik Sveikatos centras patikrina krovos metu, triukšmas viršija Higienos normas. Normalioje valstybėje įmonė jau seniai būtų buvusi „supakuota”. Tik ne mūsų covidinių biurokratų karalystėje

  5. Kęstutis

    Tai jei negali visuomeninis sveikatos centras tai juk yra visuomeninis sveikatos biuras su tiek darbuotojų ir vadove gaunančia atlyginimą kaip įmonės direktorės. Lai tikrai mūsų sveikata rūpinasi o ne tik imituoja. Šis biuras kaip suprantu Klaipėdos miesto įmonė. Kokius vėjus ji daro tai kai skaitai reklamas jų net juoktis nebesinori. Štai kur mūsų pinigai nueina. Juk jie už nieką neatsako.

    Reply
    • Sveikatos biuro tituliniame lape viesiems atibodusiu medaliu apsikarstęs Grubliauskas

      Klaipėda – sveikas miestas, kuris rūpinasi visų miestiečių sveikata ir gerove. Klaipėdos
      miesto visuomenės sveikatos biuro indėlis šioje srityje yra išskirtinai reikšmingas. Žvelgdami
      į Sveikatos biuro veiklos dešimtmetį matome, kad klaipėdiečių noras būti sveikesniems ir
      suvokimas, kaip tai svarbu, kasmet auga, o prie to neabejotinai prisideda nuoseklios
      visuomenės sveikatos specialistų pastangos. Šis kelias ne visada toks lengvas, kaip norėtųsi, tačiau
      sistemingas darbas gerinant klaipėdiečių sveikatą – svarbus žingsnis sveikesnės
      visuomenės link.
      Galime pasidžiaugti, kad Sveikatos biuras dirba išmaniai ir šiuolaikiškai, visada ieško
      visuomenei patraukliausių sveikatinimo būdų. Dėmesys skiriamas visokio amžiaus
      uostamiesčio gyventojams. Todėl kaip meras galiu būti ramus, nes tikrai žinau, jog
      turėdami tokį partnerį padarysime Klaipėdą sveikiausiu miestu. Kartais Sveikatos biuro
      specialistų idėjos, siūlymai, sprendimai atrodo net ir per drąsūs, jie entuziastingai ir, kas
      svarbiausia, išradingai siekia tikslo, o mes liekame maloniai nustebinti.
      Neabejojame, kad Sveikatos biuras yra flagmanas, kuris geriausiai žino, kaip sveikatinti klaipėdiečius,
      gerinti jų gyvenimo kokybę bei pailginti gyvenimo trukmę.

  6. Prisiminkime per rinkimus

    Ūžia visas miesto centras. Kas arčiau Klasco gyvena – tragedija. Aplinkosauga prieš kiekvieną laivo atplaukimą ar vagonų su geležies rūda vagonų įvežimą į Klasco teritoriją galėtų statyti triukšmo matavimo įrenginius ir kiekvienu krovimo atveju 100 proc. užfiksuotų leistino triukšmo lygio viršijimą. Deja, tai daroma keletą kartų per metus, išrašomi įspėjimai, vaikiškos baudos ir …. gyvenimas (košmaras) miestiečiams tęsiasi. Savivaldos politikai tai irgi iš esmės toleruoja. Prisiminkime tai per rinkimus.

    Reply
    • Anonimas

      naivuoli, jau trisdešimtmečius renka ir „labai atsimena”. Kuo toliau tuo triukšmas ir tarša didesni. Ne išganytojų reikia laukti ir rinkti, o kovoti su teršėjais patiems čia ir dabar. Pvz blokuojant kelius į Klasco teritoriją. Jei nesupras galima ir kanalą, o tada jau patys uostininkai tą klascą patvarkys.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žvejybos uosto rajone degintos ir plėšytos trispalvės (atnaujinta)

Penktadienį vienoje aktyvioje socialinio tinklo grupėje pasirodė pranešimų apie tai, jog Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, keliose vietose rasta sudegintų bei ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This