Uostamiestyje baigtas tyrimas dėl ukrainiečių prostitucijos

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl organizavimo, vadovavimo ir pelnymosi iš kitų asmenų prostitucijos. Jis buvo pradėtas gavus duomenų apie tai, kad anksčiau neteistas, dvejose uostamiesčio įmonėse dirbantis 31-erių klaipėdietis organizavo ir pelnėsi iš moterų prostitucijos. Nustatyta, kad skelbimai dėl atlygintinų seksualinių paslaugų buvo publikuojami viename iš internetinių skelbimų portalų.

2020 m. lapkričio viduryje pareigūnai trijuose uostamiesčio butuose aptiko atlygintinas seksualines paslaugas vyrams teikusias keturias (tuo metu – 25, 30, 37 bei 40 metų amžiaus) Ukrainos pilietes. Kratų metu šiose patalpose rastos priemonės seksualinėms paslaugoms atlikti.

Tęsiant operaciją tą pačią dieną policijos pareigūnai Klaipėdoje, Liepų g., sulaikė ir prostitucijos organizavimu įtariamą vyrą. Atliktų kratų jo gyvenamojoje vietoje bei automobilyje metu rasta dopingo medžiagų.

Įtariama, kad minėtas klaipėdietis surado moteris, galinčias teikti seksualines paslaugas, parinko ir išnuomojo joms laikinas gyvenamąsias vietas, suteikė priemones seksualinėms paslaugoms atlikti bei dėjo skelbimus dėl atlygintinų seksualinių paslaugų.

Taip pat įtariama, kad pastarajam talkino 31 m. ir 36 m. amžiaus bendrininkės, kurios koordinavo prostitučių veiklą, bendravo su klientais, nukreipdavo klientus tam tikrais adresais. Šios Klaipėdoje gyvenančios moterys anksčiau neteistos, viena iš jų – dirbanti individualioje įmonėje.

Pusė uždarbio atitekdavo sąvadautojams, iš kurių didžioji dalis – organizatoriui.

Visi trys įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į įtariamiesiems priklausančias pinigines lėšas – daugiau nei 2 500 eurų ir automobilį.

Už pajamų turėjimą iš kito asmens prostitucijos arba sąvadavimą prostitucijai numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Už prostitucijos organizavimą ar vadovavimą numatytas laisvės atėmimas iki 6 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Ukrainietė teigia pamilusi lietuvius, bet norinti grįžti namo

32 metų Jekaterina į Klaipėdą iš Chersono atvyko praėjusių metų vasarį. Iš Ukrainos ji išvyko 2022-ųjų balandį ir metus laiko ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Už pagalbą judrėniškiams dėkinga ukrainietė gamina veganišką šokoladą

Natalija Charčenko iš Sumų srities, prieš dvejus metus apsigyvenusi Judrėnuose, čia tęsia savo veiklą, kuria užsiiminėjo ir Ukrainoje – gamina ...
2024-03-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This