Klaipėdos universitetas tęsia kursą būsimiesiems mėlynosios ekonomikos lyderiams

Švietimas

Klaipėdos universiteto „Blue Growth Leaders Academy“ (BGA) pradėjo antrąjį gyvavimo sezoną. Paskaitoms apie mėlynąją ekonomiką ir jos teikiamas galimybes tiek auditorijoje, tiek prie kompiuterių ekranų susirinko įvairiatautė BGA klausytojų grupė.

Pirmoji šių metų BGA sesija truks dvi dienas. 24 dalyviai kursą pradėjo nuo susipažinimo, komandos formavimo pagrindų, žinių apie tarpdisciplininių profesionalų tinklų kūrimą ir funkcionavimą.

Antroji sesijos diena skirta ekspertų iš Norvegijos Torger Reve ir Tomo O. Kleppesto paskaitai „Įvadas į mėlynąją ekonomiką“ bei diskusijoms apie šių dienų tendencijas.

Šiemetį BGA kursą sudarys 8 sesijos, kurias kitų metų birželį reziumuos dalyvių stovykla, per kurią bus generuojamos baigiamųjų darbų temos, rengiami projektai, kuriuos dalyviai turės pristatyti komisijai bei apsiginti. Kadangi vienas iš BGA tikslų – burti mėlynojo augimo lyderių komandą, galėsiančią daryti realų poveikį regiono plėtrai, BGA kursą stengiamasi dėstyti hibridiniu būdu, taip suteikiant dalyviams ir bendro kūrybinio darbo, ir diskusijos galimybes.

Šiemetės BGA šūkis „Papildykite savo strategiją mėlynojo augimo vertėmis“ orientuotas į jūrinių regionų verslą bei sprendimų priėmėjus, nes, teigiama, jog šios ekonomikos srities elementai bus neišvengiami tiek sėkmingai plėtojant privačius verslus, tiek viešuosius projektus.

Naujojo BGA sezono dalyviai atstovauja ne tik Klaipėdos regiono verslui, savivaldos institucijoms bei mokslo sričiai, į akademijos būrį įsiliejo ir EU-CONEXUS universitetų – partnerių atstovai iš Valensijos (Ispanija) ir Bukarešto (Rumunija) universitetų.

Tarptautinė mėlynojo augimo žinių sklaidos platforma Klaipėdos universitete startavo 2020 m. rudenį. Prieš šios iniciatyvos prisidėjo Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra „Klaipėda ID“ bei Klaipėdos mokslo ir technologijų parko (KMTP) koordinuojamas Jūrinis klasteris. Pirmajį „Blue Growth Leaders Academy“ kursą 2021-ųjų vasarą baigė  37 Klaipėdos miesto ir regiono atstovai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This