Sieks aiškumo dėl bendruomenių ir įstaigų mokesčių

Regionas

Ketvirtadienį posėdžiavusi Klaipėdos rajono savivaldybės taryba apsisprendė nustatyti aiškią ir bendrą tvarką, kokius mokesčius moka savivaldybei priklausančiuose pastatuose įsikūrusios įstaigos ir bendruomenės. Priimtas sprendimas sudaryti darbo grupę, kuri išanalizuos situaciją ir teiks siūlymą tarybai.

Klausimas tapo aktualus po to, kai rengiant naują patalpų panaudos sutartį su Kvietinių bendruomenės centro asociacija, vadovaujantis vasarą tarybos priimta Turto naudojimo tvarka, į sutartį buvo įtrauktas punktas, kad bendruomenė privalėtų mokėti komunalinius mokesčius pati. Priimti naują turto naudojimo tvarką įpareigojo Vyriausybės atstovės raštas, kuriame buvo nurodyta, jog ankstesnis tvarkos aprašas nebeatitinka galiojančių teisės aktų.

Kvietinių bendruomenės centro asociacija – pirmoji, kuriai prireikė tęsti sutartį, priėmus naują Turto naudojimo tvarką. Ateityje sutartys baigsis ir su daugiau bendruomenių. Todėl, pasak administracijos direktoriaus Justo Ruškio, ypač svarbu nustatyti taisykles, kurios būtų tolygiai taikomos visoms bendruomenėms.

„Turime sukurti bendrą, labai aiškiai patalpų panaudos taisykles apibrėžiančią tvarką pagal tai, kokio tipo yra bendruomenės: ar jos veikia visuomeniniais pagrindais, ar užsiima komercine veikla. Natūralu, kad verslą vykdančios bendruomenės turėtų prievolę dengti savo komunalinių mokesčių dalį“, – sako administracijos direktorius Justas Ruškys.

Direktoriaus teigimu, būtina įvertinti ir tai, ar tame pačiame savivaldybei priklausančiame pastate veikia ir kitos įstaigos, kaip yra ir Kvietinių bendruomenės centro asociacijos atveju.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This