Už izoliacijos režimo pažeidimą skirtą 500 eurų baudą teismas pakeitė įspėjimu

Koronavirusas

Klaipėdos apylinkės teismas panaikino piniginę baudą, kurią moteriai policijos pareigūnai buvo skyrę už izoliacijos režimo pažeidimą.

Klaipėdietė buvo nubausta už tai, kad ekstremalios situacijos metu, praėjusių metų rugsėjo 15 d. grįžusi iš Italijos, privalėjo izoliuotis, tačiau rugsėjo 20 d. jos pareigūnai neaptiko nurodytoje vietoje. Už tai moteriai buvo paskirta 500 eurų bauda.

Nubaustoji nesutiko su priimtu nutarimu ir skunde teismui nurodė, kad ji, grįžusi iš Italijos, izoliavosi kitoje vietoje, nei įvyko patikrinimas. Be to, ji labai sirgo ir turėjo nedarbingumo pažymėjimą. Jokių dokumentų apie tai, kad jai yra surašytas administracinio pažeidimo protokolas, ji negavo ir nebuvo apie tai informuota. Apie priimą nuobaudą sužinojo, tik iš antstolio gavusi pranešimą apie reikalavimą sumokėti 500 eurų baudą.

Išanalizavęs ir įvertinęs byloje surinktų įrodymų visumą, teismas konstatavo, kad moteris buvo pagrįstai patraukta administracinėn atsakomybėn.

Teismas jos argumentus, kad grįžusi iš Italijos ji Lietuvoje nepasiliko, nes tuoj pat tranzitu išvyko į Latviją, o į Lietuvą grįžo iš Latvijos, kuri tuo metu nebuvo įtraukta į COVID-19 ligos paveiktų šalių sąrašą ir todėl izoliacija jai nebuvo privaloma, atmetė kaip prieštaraujančius nustatytoms faktinėms bylos aplinkybėms.

Teismas pabrėžė, kad lėktuvais vykstantiems keleiviams kelionė tranzitu laikoma tada, kai asmuo kelionę per Lietuvą tęsia oro transportu, neišeidamas iš oro uosto zonos, ir tokiu atveju nebūtina registracija Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui.

Šiuo atveju moteris nurodė, kad į Latviją iš Lietuvos vyko savo automobiliu, t. y. kelionę į Latviją tęsė ne oro transportu ir išėjo iš oro uosto zonos, todėl jai numatyta išimtis negaliojo, be to, ji atgal į Lietuvą iš Latvijos grįžo vos po trijų dienų nuo atvykimo iš Italijos, kai privaloma izoliacija buvo nustatyta 14 dienų.

Spręsdamas dėl paskirtos nuobaudos dydžio pagrįstumo, teismas atsižvelgė į tai, kad moteris yra vieniša mama, augina tris vaikus, gauna nedideles pajamas, turi didelių sveikatos problemų, taip pat į tai, kad padarytas administracinis nusižengimas buvo daugiau atsitiktinio pobūdžio, dėl jos veiksmų realių pasekmių nekilo ir duomenų, kad ji sirgo COVID-19 liga, nėra. Be to, laikotarpiu, kuriuo ji privalėjo izoliuotis, turėjo nedarbingumą.

Įvertinęs nurodytas aplinkybes, teismas policijos nutarimą pakeitė ir sušvelnino paskirtą nuobaudą – baudą, paskirdamas moteriai įspėjimą.

Ši nutartis dar gali būti skundžiama Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Į Baltiją nukritusio lėktuvo ieško ir Lietuvos kariuomenės sraigtasparnis

Sekmadienį gauta informacija, kad į Baltijos jūrą prie Latvijos krantų nukrito keleivinis lėktuvas.  Orlaiviui sudužus Rygos skrydžių informacijos regiono teritorijoje, ...
2022-09-05
Skaityti daugiau

Miestas

Teismas: valstybės tarnautojui bauda skirta nepagrįstai

Klaipėdos apylinkės teisme išnagrinėta administracinio nusižengimo byla pagal nubaustojo Marijaus Mockaus skundą dėl Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) ...
2022-03-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdoje - antra iš eilės para su COVID-19 aukomis, nebeliks privalomos izoliacijos

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį šalyje patvirtinta 6812 koronavirusinės infekcijos atvejų:  975 žmonės užsikrėtė antrą, septyni – trečią kartą, skelbia Statistikos ...
2022-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This