Susirgusiųjų COVID-19 uostamiestyje vėl daugėja, per parą pasveiko 225 klaipėdiečiai

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė informuoja, kad Visų šventųjų ir Vėlinių dienomis (lapkričio 1 ir 2 d.) keičiamas Klaipėdos vakcinacijos centro (Paryžiaus Komunos g. 16A) darbo laikas. Vakcinacijos centras šiomis dienomis dirbs, tačiau trumpiau nei įprastą pirmadienį ir antradienį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Lapkričio 1 ir 2 d. pasiskiepyti norintys gyventojai Klaipėdos vakcinacijos centre laukiami nuo 9 iki 12 val., registruotis skiepui galima internetu tinklapyje koronastop.lt arba Karštosios linijos tel. 1808.

Nuo trečiadienio, lapkričio 3 d., Klaipėdos vakcinacijos centras grįžta į įprastą darbo ritmą ir lankytojus kiekvieną darbo dieną priims nuo 8 iki 20 val., šeštadieniais 9-12 val., sekmadienis – poilsio diena.

COVID-19 paros rodikliai

Statistikos departamento duomenimis, ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 3303 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Iš 25 859 ištirtų mėginių beveik 13 proc. buvo su virusu.

Klaipėdoje per parą ši infekcija diagnozuota 278 žmonėms. Patikslintais duomenimis, trečiadienį apie tai, kad serga COVID-19, sužinojo 204, antradienį – 254, pirmadienį – 231 klaipėdietis.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 8,6 proc., o Klaipėdoje po dviejų parų šis rodiklis vėl išaugo 2,7 proc.

Tačiau uostamiestyje vėl sumažėjo susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis – nuo buvusių 2278,3 iki 2238 atvejų. Šalyje šis rodiklis padidėjo nuo 1382,1 iki 1404,7 atvejo.

Klaipėda pagal šį rodiklį ir toliau lieka paskutinėje vietoje tarp visų šalies savivaldybių. Geriausia padėtis tebėra Ignalinos rajono savivaldybėje su 481,2 atvejo.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąraše atsidūrė 26 žmonės, iš jų 9 buvo paskiepyti, priklausę 60-89 amžiaus grupėms. Bendras koronaviruso aukų skaičius šalyje jau siekia 5800.

Klaipėdoje nuo COVID-19 per parą vėl mirė du žmonės ir tokių aukų skaičius uostamiestyje jau siekia 256.

Šiuo metu šalyje serga 32 319 gyventojai, pasveiko 357 029. Tarp sergančiųjų yra 2671 klaipėdiečiai. Virusą iki šiol įveikė 24 689 Klaipėdos gyventojai – per parą pasveiko 225 klaipėdiečiai.

Vėl gauta vakcinų

Ketvirtadienį pirmą kartą pasiskiepijo 2894 žmonės, pilnai vakcinavosi 2626, o trečią skiepą gavo 4372. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 97, 136 ir206

Uostamiestyje pilnai pasiskiepiję yra 49,7 proc. gyventojų. Mažiau skiepijamasi tik Klaipėdos, Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose. Šie rodikliai nekinta jau kurį laiką.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad gamintojai „BioNTech ir Pfizer“, „Moderna“ ir „AstraZeneca“ šią savaitę pristatė į Lietuvą tris COVID-19 vakcinų siuntas – iš viso 67 260 dozių.

„BioNTech ir Pfizer“ pirmadienį pristatė 44 460 „Comirnaty“ vakcinos dozių, farmacijos kompanija „Moderna“ ketvirtadienį atgabeno 1200 „Spikevax“ vakcinos dozių, gamintojo „AstraZeneca“ tą pačią dieną pristatytą siuntą sudaro 21 600 „Vaxzevria“ vakcinos dozių.

Naujos siuntos saugomos Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje, kol savivaldybėms skirstomos anksčiau gamintojų pristatytos vakcinos.

Premjerės kreipimasis

Vyriausybė penktadienį paskelbė premjerės Ingridos Šimonytės kreipimąsi į šalies žmones:

 „Mielieji, lapkričio pradžioje tradiciškai prisimename tuos, kurių jau nėra su mumis, lankome jų amžino poilsio vietas. Ne viena tokia vieta atsirado šiemet, pandemijai nusinešus kažkam brangaus žmogaus gyvybę. Labai svarbu atsiminti tuos, kurie mus paliko. Tačiau dar svarbiau saugoti gyvuosius. Gyvendami laisvoje demokratiškoje visuomenėje, turime pasirinkimo galimybę, tačiau be galo svarbu prisiminti, kad visi mūsų pasirinkimai susiję su konkrečiais padariniais ir už juos reikia prisiimti atsakomybę. Tikiu, kad ateis diena, kai rytas prasidės ne nuo naujų koronaviruso atvejų ir mirčių statistikos, kai nebereikės epidemiologinių apribojimų.

Kada ateis ta diena, priklauso nuo mūsų visų. Dėkoju tiems, kurie jau pasiskiepijo, ir raginu tuos, kuriems atėjo laikas, kreiptis dėl sustiprinančios trečiosios vakcinos dozės. Dar kartą raginu dvejojančiuosius – skiepykitės! Jau turime pakankamai duomenų drąsiai teigti, kad vakcinos daugybę kartų sumažina tikimybę sunkiai sirgti ar mirti, net jeigu negali šimtu procentų apsaugoti nuo užsikrėtimo. Ne mažiau svarbu, nepaisant to, ar esate pasiskiepiję, vengti nebūtinų kontaktų, laikytis distancijos, kruopščiai plauti rankas, dėvėti apsaugines kaukes. Disciplina, rūpestis savo ir aplinkinių sveikata yra vienintelis veiksmingas kelias. Ypač per ilgąjį savaitgalį, kai susitinkame su artimaisiais, svarbu atsiminti, kad mūsų neatsargus elgesys gali tapti nauju smėlio kalneliu. Gyvenimas, ignoruojant koronaviruso pavojų, atsisakant skiepytis, nenorint girdėti epidemiologų rekomendacijų, – tai didėjantis susirgimų skaičius, perpildytos ligoninės, negalinčios padėti ne tik visiems susirgusiems koronavirusu, bet ir sergantiems kitomis ligomis. Mokslininkai perspėja, kad praktiškai visi nepasiskiepiję neišvengs koronaviruso. Neretas jų sirgs sunkiai. Galimybės suteikti tinkamas sveikatos priežiūros paslaugas ir toliau menks, nes reanimacijos ir intensyviosios terapijos galimybių išplėsti tiesiog neįmanoma. Na, o mes visi, jei vyraus šis scenarijus, neišvengsime ribojimų.

Tikiu, kad galime priartinti dieną, kai pagrindo apribojimams nebebus, nes nebeliks perteklinės rizikos žmonių gyvybėms ir sveikatos paslaugų prieinamumui. Tačiau tik nuo mūsų visų pasirinkimo ir atsakingumo priklauso, kad per kitas Vėlines būtų mažiau naujų per metus supiltų kauburių. Skiepykitės, testuokite vaikus ir saugokite save bei savo artimuosius. Ačiū už Jūsų supratingumą”.

2 Comments

  1. Ramass

    Tai nuo 2278 išaugo iki 2238 ? Jau iš čia neprasiblaivę žurnalistai dirba.

    Reply
    • akadministratorius

      Į sveikatą! Už tai, kad pastebėjote klaidą.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This