Naujas sporto kompleksas Klaipėdoje: jau išrinktas geriausias pasiūlymas

Miestas, Svarbu

Naujojo sporto ir laisvalaikio komplekso Paryžiaus Komunos gatvėje statytojų ir valdytojų paieškos priartėjo prie pabaigos. Klaipėdos savivaldybė jau išsirinko, kuris iš dviejų dalyvių pateikė geriausią pasiūlymą, tačiau nugalėtojas neskelbiamas, nes net pats apie tai dar nėra informuotas.

Bendrovės „2L architects“ vizualizacija

„Sprendimas kol kas yra pas savivaldybės administracijos direktorių, jis konkurso dalyviams dar neišsiųstas“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

„Atvira Klaipėda“ jau nekart rašė, jog pirmą kartą savo istorijoje konkursą išrinkti koncesininką, kuris naują objektą ne tik valdytų, bet jį ir suprojektuotų bei pastatytų, paskelbusi Klaipėdos savivaldybė sulaukė dviejų pasiūlymų. Tiesa, pirmą kartą skelbtas konkursas neįvyko, nes norą jame dalyvauti buvo pareiškęs tik vienas dalyvis, tad pasigedusi konkurencijos Klaipėdos savivaldybė jį nutraukė.

Pernai sausio 31 d. Klaipėdos savivaldybė šiame konkurse sulaukė dviejų paraiškų. Su jais pateikusiais verslininkais vyko įvairios derybos, konsultacijos, o šiemet sausį abu teikėjai pateikė jau išsamius savo pasiūlymus, kokius sporto ir laisvalaikio kompleksus planuoja pastatyti, kiek iš savivaldybės prašytų metinio mokesčio už valdymą.

Konkurso sąlygose buvo numatyta, jog konkurso laimėtojas turi buvusios II vandenvietės vietoje Paryžiaus Komunos gatvėje suprojektuoti, pastatyti ir valdyti naują sporto ir laisvalaikio kompleksą, o Klaipėdos savivaldybė savo ruožtu įsipareigotų 23 metus iš komplekso valdytojo pirkti atitinkamą kiekį paslaugų. Preliminariai numatyta, kad savivaldybė už perkamas paslaugas kasmet galėtų sumokėti apie 820 tūkst. eurų.

„Abu dalyviai dalyvavo visose procedūrose, pateikė galutinius pasiūlymus ir juos įvertinę šią savaitę nusprendėme, kuris pasiūlymas yra geriausias. Dabar apie tai reikia informuoti pačius dalyvius. Jei mūsų sprendimas nebus apskųstas, tuomet koncesijos sutartį turime pateikti Finansų ministerijai ir Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybai. Jei išvados bus teigiamos, koncesijos sutartį jau galėsime pateikti miesto tarybai, nes tik ji gali ją patvirtinti. Planuotume, kad tai galėtų įvykti gruodį. Tikrai norėtųsi šiemet pabaigti konkurso procedūras, kad kitais metais jau galėtų prasidėti projektavimo darbai, nes Bendrasis planas patvirtintas ir jokių kliūčių nebėra“, – kalbėjo E. Simokaitis.

Viena iš esminių derybų sąlygų buvo suma, kurią Klaipėdos savivaldybė įsipareigotų kasmet mokėti naujojo sporto ir laisvalaikio komplekso statytojui ir valdytojui. Klaipėdos miesto taryba savo sprendimu yra patvirtinusi, kad ta suma negali būti didesnė nei 820 tūkst. eurų per metus. Tačiau E. Simokaitis ne kartą „Atvirai Klaipėdai“ yra minėjęs, jog abu dalyviai nori daugiau pinigų. „Kaina yra sudėtingas dalykas, o juk dabar statybų sektoriuje yra tikras brangymetis. Todėl koncesijos sutartyje, kurią teiksime tarybai, bus numatyta kita kaina, nei yra patvirtinta, ir politikai turės apsispręsti, ar ji tinkama“, – teigė E. Simokaitis.

Skaičiuojama , kad naujo sporto ir laisvalaikio komplekso Paryžiaus Komunos gatvėje projektavimo darbai gali trukti apie 8 mėnesius, o statybos – apie dvejus metus. Savivaldybė savo metinius mokėjimus turės pradėti mokėti tuomet, kai objektas jau bus eksploatuojamas.

Pernai gruodį pasiviešino vienas iš potencialių naujo sporto ir laisvalaikio komplekso statytojų ir valdytojų. Bendrovė „BaltCap Infrastructure Fund“ pasiskelbė, kad siūlo statyti trijų aukštų pastatų kompleksą, kurį sudarytų ledo arenos, transformuojamų sporto aikštelių ir verslo moduliai. Tris atskirus pastatus jungtų erdvus vestibiulis ir vidinis kiemelis su terasa, kurios erdvė būtų skirta bėgimo mėgėjams šiltuoju metų laiku, o žiemą terasoje būtų įrengta čiuožykla. Ši bendrovė projektavimo darbams pasisamdė įmonę „2L architects“.

Potencialūs statytojai surengė ir viešą pristatymą, nes pageidavo sulaukti visuomenės pastabų. Jų gyventojai ir sporto bendruomenės atstovai pateikė visą šūsnį.

Antrasis konkurso dalyvis konkurentų viešumo pėdomis nepasekė.

Konkurso sąlygose numatyta, jog naujajame sporto ir laisvalaikio komplekse turi būti transformuojama universali sporto erdvė, skirta krepšiniui, lauko tenisui, tinkliniui, rankiniui, salės futbolui, badmintonui, kitoms sporto šakoms, o jos plotas turi siekti ne mažiau nei 5 tūkst. kv. m. Taip pat čia turėtų būti dvi ledo ritulio aikštelės su ne mažiau kaip 650 sėdimų vietų ir dar po vieną krepšinio, lauko teniso, tinklinio, rankinio, salės futbolo aikštę bei tris tinklinio ir penkias badmintono aikšteles.

Sporto kompleksas turi būti suprojektuotas, pastatytas ir įrengtas bei pripažintas tinkamu naudotis ir įregistruotas ne ilgiau nei per 32 mėnesius nuo koncesijos sutarties įsigaliojimo dienos.

6 Comments

  1. Sportininkai

    Kada jau pagaliau atsiras normali sale sportininkuose ,nei vienos nėra. Zalgirio stadijone tik padvalas ir futbolo aikštė ir visas sportas ,o rajonas sportininkai 😀

    Reply
  2. Antanas

    Ar ten bus ar jau yra sporto klubas ?? Nes nematau reklamų tik per langus matau žaidžia
    Futbolą

    Reply
  3. Vera

    Taip taip, pastatykite dar viena švyturio arena už savivaldybės ir ES lėšas, o kai reikės panaudoti visuomenės tikslams, pvz., skiepijimui, tai negalėsite susitarti..

    Reply
  4. Sportininkas

    Ar ne per tiršta sporto kompleksų vienoje vietoje? Yra rajonų, kur visai jų nėra – tenka trenktis velniai žino kur

    Reply
  5. Leunas

    Visiškai nereikalinga h*jne,yra Zalgirio stadionas ,niekaip normalei atrestauruoti negali

    Reply
  6. C7

    Kiti- turbūt Civinity- kur baseina valdo.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Politikai nenori įstaigų ir įmonių atiduoti vien mero valiai

Ne visi Klaipėdos miesto politikai yra linkę tenkinti mero pageidavimą vienasmeniškai valdyti savivaldybės biudžetines ir viešąsias įstaigas bei įmones: trečiadienį ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėda svetinga rusiškoms organizacijoms

Trijų nevyriausybinių organizacijų patalpų panaudos sutartys su Klaipėdos miesto savivaldybe baigėsi: su Antihitlerinės koalicijos šalių Antrojo pasaulinio karo dalyvių Klaipėdos ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Mero nepasitikėjimui subręsti reikia beveik pusmečio

Uostamiesčio merui Arvydui Vaitkui prireikė net penkių mėnesių, kad iš savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija“ valdybos atšauktų jo pasitikėjimo dėl ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This