Svencelės verslininkai kaituoti moko ir Raudonosios jūros pakrantėje

Verslas

Svencelėje, Klaipėdos rajone, įsikūrusios kaitavimo akademijos atstovai teigia, kad vis daugiau lietuvių leidžiasi į aktyvaus laisvalaikio stovyklas svetur.

Vos keturis mėnesius Lietuvoje besitęsiantis šiltasis metų sezonas verslininkus skatina ieškoti sprendimų užsienyje. Pasibaigus kaitavimo sezonui Lietuvos pajūryje, jie tęsia veiklą Raudonosios jūros pakrantėje.

„Jau ketverius metus iš eilės rudenį klientus pakviečiame į kaitavimo stovyklas Dahabe, nedideliame Egipto miestelyje. Čia siūlome pabėgti nuo civilizacijos, išeiti iš savo ribų, pamiršti taisykles ir pedantišką gyvenimą. Tai būna tikros „proto atostogos“, – pranešime spaudai cituojama Rūta Mielinytė, KNoTS mokyklos įkūrėja.

Stovyklos metu, kiek tik leidžia vėjo sąlygos, dalyviai kaituoja. O nurimus vėjui, jie vyksta į lankytinas vietas, nardo su vamzdeliu, lipa į kalnus, geriau susipažįsta ir su vietinių beduinų kultūra.

„Šioje aktyvaus laisvalaikio stovykloje ne tik kaituojame kartu – atvykstančius supažindiname ir su vietinių gyvenimu. Kartais netgi vakarieniaujame kalnuose su beduinas, kurie mums gamina vakarienę ir pasakoja apie savo tradicijas. Tiesiog sužavi beduinų paprastumas, pagalba, mokėjimas bendrauti, šiltas priėmimas. Šią stovyklą mes vadiname „Friends Camp“, nes tai yra stovykla, po kurios daugelis tampa gerais draugais, toliau bendrauja, vyksta į kitas stovyklas. Bendras interesas suartina, gražu žiūrėti, kaip vieni kitus vis geriau pažįstame“, – sako R. Mielinytė.

Ji prasitaria, kad kitąmet norėtų suorganizuoti stovyklą Graikijoje, taip pat „vėjo gaudytojus“ pakviesti į Siciliją.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Mums rašo

Ar yra tiesa?

Pasaulis yra keistas ir sudėtingas. Norint jame gyventi, tenka suprasti, kas jis yra. Jei nesugebi to padaryti pats, yra ir ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Švietimas

Lietuvos aukštajai jūreivystės mokyklai - 75-eri

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokykla vasario 25 d. mini garbingą 75 metų veiklos jubiliejų. Istorija Šios aukštosios mokyklos istorija siekia 1948 ...
2023-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This