Įsigaliojo draudimas gaudyti šamus

Aplinkosauga

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) primena, kad nuo lapkričio 3 d. iki balandžio 1 d. draudžiama gaudyti šamus.

Šamai – didžiausios mūsų gėlųjų vandenų plėšriosios žuvys, svarbios ekosistemai. Šių žuvų mailius, maitindamasis buožgalviais ir vabzdžių lervomis, neleidžia prisiveisti smulkioms nevertingoms žuvims. Taip pat šamas – puikus vandens sanitaras, nes išgaudo sergančias žuvis.

„Draudimas keturis mėnesius gaudyti šamus buvo įvestas, kad aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams pavyktų veiksmingiau kovoti su pažeidėjais, neleistinais žvejybos būdais gaudančiais šias žuvis“, – pranešime pažymi AAD Gamtos išteklių apsaugos skyriaus vedėjas Kęstutis Motiekaitis.

Brakonieriai šaltuoju metų laiku labai vangiai besimaitinančius šamus ne vilioja masalu, o kertamaisiais smūgiais mėgina užkabinti kabliais už bet kurios kūno vietos. Žinodami duobes, į kurias žiemoti susirenka šamai, brakonieriai taip sugauna daug šių žuvų ir dar daugiau sužaloja.

Primenama, kad už bet kokiu būdu iki balandžio 1 d. sugautus šamus bus baudžiama iki 300 eurų bauda, konfiskuojami žvejybos įrankiai, valtys ir kitos žvejybos priemonės. Be to, pažeidėjas turės atlyginti gamtai padarytą žalą – sumokėti po 480 eurų už kiekvieną sugautą šamą.

Paprastai draudimas gaudyti šamus įsigalioja lapkričio 1-ąją, bet kai pirmoji draudimo diena yra savaitgalis ar valstybinė šventė, draudimas įsigalioja kitą dieną po savaitgalio ar valstybinės šventės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Įsigalioja draudimas žvejoti vėgėles

Nuo penktadienio, gruodžio 15 d., siekiant apsaugoti vėgėles, kurios jau pasiekė savo nerštavietes, įsigalioja vėgėlių žvejybos draudimas. Jis tęsis iki ...
2023-12-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Aplinkosaugininkai AB „Grigeo Klaipėda" ramybėje nepalieka

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) praneša ketvirtadienį apskundęs Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą, kuriuo buvo panaikintas departamento atsisakymas tvirtinti bendrovės pateiktą ...
2022-11-17
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Trūksta su tarša norinčių kovoti aplinkosaugininkų

Nors Aplinkos apsaugos departamento (AAD) darbuotojai pagal jiems pavestas funkcijas vykdo oro ir vandens taršos kontrolę, pasak Klaipėdos miesto aplinkos ...
2022-09-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This