„Neptūnas“ iškovojo penktąją pergalę Citadele KMT turnyre

Sportas

Trečiadienį Kėdainiuose Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) A grupės rungtynėse susitiko vietos „Nevėžio-Optibet“ ekipa ir Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai. Tai buvo antrasis ekipų susitikimas grupių etape. Pirmosiose rungtynėse, tik po dramatiškos kovos, rezultatu 97:95, pergalę šventė uostamiesčio krepšininkai. Šį kartą ir vėl stipresni buvo Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai: Klaipėdos „Neptūnas“ šeimininkus įveikė rezultatu 85:72 (16:16, 17:20, 24:24, 28:12) ir taip užsitikrino pirmąją vietą A grupėje.

Rungtynių pradžia buvo nerezultatyvi ir klampi, aikštelėje dominavo gynyba. Taiklūs Amaro Syllos baudų metimai kėlinio pabaigoje išlygino rezultatą ir abi ekipos aikštelę paliko švieslentėje degant rezultatui 16:16.

Antrąjį ketvirtį sėkmingiau pradėjo „Nevėžio-Optibet“ krepšininkai, kurie surengė spurtą 10:3 ir įgijo 7 taškų persvarą (26:19). Sėkmingi Vytenio Čižausko reidai varžovų krepšio link Kėdainių ekipos pranašumą padidino iki dviženklio pranašumo (32:21). Kėlinio pabaigoje suspurdėję uostamiesčio krepšininkai sušvelnino savo atsilikimą iki 3 taškų (33:36).

Abi ekipos ne itin gerai dalinosi kamuoliu: iki didžiosios pertraukos „Neptūnas“ buvo padaręs 6 rezultatyvius perdavimus, tuo tarpu „Nevėžis-Optibet“ – 5. Taip pat, abiejų ekipų taikiklis nebuvo itin gerai sustyguotas: „Neptūnas“ iš žaidimo atakavo vos 28% taiklumu, tuo tarpu „Nevėžio-Optibet“ krepšininkai – 35%.

Po didžiosios pertraukos Matas Jogėla surengė nedidelį dėjimų konkursą, kuomet iš 8 „Neptūno“ taškų, 6 iš buvo pelnyti Jogėlos dėjimais (41:41). Į tai „Nevėžis-Optibet“ atsakė sėkmingais reidais varžovų krepšio link: Danielius Lavrinovičius pelnė du taškus su pražanga, tokią pačią kombinaciją pridėjo ir Darylas Doualla (53:46). T. Gaidamavičiaus auklėtiniams ir vėl pavyko sumažinti savo atsilikimą, o taiklus Edgaro Želionio tritaškis su sirena Kėdainių ekipai paliko vos 3 taškų persvarą (57:60).

Lemiamą rungtynių ketvirtį sėkmingiau pradėjo „Neptūno“ krepšininkai, kurie surengė spurtą 7:0 ir išsiveržė į priekį (64:60). Sėkmingai didindami savo pranašumą, uostamiesčio krepšininkai susikrovė ir dviženklę persvarą (75:64). Kėdainių krepšininkai dar bandė kabintis varžovams į atlapus, tačiau nesėkmingai: „Neptūnas“ šventė pergalę rezultatu 85:72.

STATISTIKA

„Neptūnas“: Matas Jogėla 18, Žygimantas Janavičius 12, Edgaras Želionis (5 atk. kam.) ir Klaidas Metrikis po 10.

„Nevėžis-Optibet“: Amaras Sylla 16 (10 atk. kam.), Matas Jucikas 12.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ nutraukė penkerius metus trukusį Utenos prakeiksmą

Klaipėdos „Neptūnas“ tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate. Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16) pirmadienio vakarą pranoko ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Neptūnui“ - daugiau nei pusė reprezentacinės savivaldybės paramos

Nors teismas dar nepasisakė dėl to, ar Klaipėdos savivaldybė teisėtai rėmė vyrų krepšinio komandą „Neptūnas“ papildomomis finansinėmis injekcijomis, dabar jau ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Sportas

Įtemptose rungtynėse – „Neptūno“ pergalė prieš „Šiaulius“

Antrąją pergalę iš eilės Lietuvos krepšinio lygoje pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“, pirmadienį namuose įveikęs „Šiaulius“ rezultatu 85:76 (19:17, 23:22, 24:22, 19:15). ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This