Pristatys elektroninę knygą apie Mažosios Lietuvos vaikų dainas

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Lapkričio 11-ąją, 18 val., kavinėje „10 tiltų“ (Turgaus g. 19) vyks elektroninės knygos „Mažosios Lietuvos vaikų dainos“ pristatymas.

Šis renginys yra įtrauktas į bendrą, pirmą kartą Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro (lapkričio 11–14 d.) organizuojamą, Martyno šventės programą.

Susitikime dalyvaus leidinio sudarytoja Loreta Dargužienė ir jaunimo folkloro ansambliai „Kuršiukai“ (vad. Gabija Kochanskaitė ir Alvydas Vozgirdas), „Alkiukai“ (vad. Ingrida Žmijauskienė ir Elena Šalkauskienė) bei „Smeltužė“ (vad. Raimonda Milašienė).

Mažosios Lietuvos vaikų dainų rinkinyje iš viso publikuojami 25 kūriniai, kuriuos subtiliai bei žaismingai iliustravo dailininkė Milda Jurkutė.

Šios el. knygos pristatymui lapkričio 11-oji pasirinkta neatsitiktinai. Žinia, tądien švenčiame Šv. Martyną. Mūsų tradicijoje ši diena pirmiausia buvo vaikų šventė, kadangi tuomet baigdavosi žemės ūkio samdinių samdos laikas. Šeimininkai su samdiniais stengdavosi kuo geriau atsiskaityti, surengdami ypatingas vaišes, kurių pagrindiniu patiekalu Klaipėdos krašte tapdavo kepta žąsis.

Knygos sudarytoja – L. Dargužienė, ne vienerius metus dirbusi Klaipėdos etnokultūros centre. Pasak jos, tai – Klaipėdos etnokultūros centro, šiemet švenčiančio 30-metį, dovana folkloro ansamblių vadovams bei nariams, pedagogams ir visiems Mažosios Lietuvos folkloro puoselėtojams.

„Šis elektroninis XIX–XX a. Mažosios Lietuvos teritorijoje užrašytų vaikų dainų rinkinys yra pirmasis bandymas vienu leidiniu paskelbti iki šiol atskirose knygose ir archyvuose pabirusį, vaikų dainų žanrui priskiriamą folklorą“, – teigia sudarytoja.

Šioje knygoje yra aktyvus dainų turinys – spustelėjus ant pageidaujamos dainos pavadinimo turinyje, ji iš karto parodoma. Tai turėtų padėti greičiau ir patogiau susirasti reikiamą informaciją pedagogams bei visiems kitiems, kurie naudosis šiuo leidiniu.

L. Dargužienė tikisi, kad ši medžiaga bus taikoma praktiškai bei kviečia visus kuo aktyviau ja naudotis.

Iš karto po knygos pristatymo leidinį bus galima nemokamai parsisiųsti iš Klaipėdos etnokultūros centro el. svetainės (www.etnocentras.lt ). Knygos ieškokite skiltyje „Leidiniai“.

Dalyvavimas pristatymo renginyje – su galimybių pasu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Žiemą varė su vestuvėmis

Užgavėnes uostamiestyje tradiciškai organizuojantis Klaipėdos etnokultūros centras sekmadienio popietę pakvietė į Teatro aikštę, kur žiemos išvarymas šįkart buvo suorganizuotas kartu ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia į advento pašnekesį su Ričardu Doveika

Gruodžio 5 d., antradienį, 18 val., Klaipėdos etnokultūros centras kviečia visus klaipėdiečius ir miesto svečius į renginį Lietuvos muzikos ir ...
2023-11-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Supažindins su moterų galvos apdangalais

Lapkričio 22 dieną, trečiadienį, 17.30 val., Klaipėdos etnokultūros centro salėje vyks parodos pristatymas – susitikimas „Ant galvelės dėjau“. Ši unikali ...
2023-11-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This