Elektrobusų gamintojai vienija pajėgas

Transportas

Klaipėdoje įsikūrusi elektrinių miesto autobusų „Dancer“ gamintoja UAB „Vėjo projektai“ ir UAB „Altas Auto“, gaminantys vidutinės ir mažos klasės elektrinius autobusus, pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

„Elektrinių autobusų gamintojų rinka Europoje dar tik formuojasi, todėl valstybių ir miestų sprendimų priėmėjams labai trūksta bendro supratimo ir informacijos, kokias galimybes ir privalumus teikia naujos kartos elektrinis miestų transportas. Kartu su „Dancer“ esame šios srities inžinerinių inovacijų lyderiai, tad vykdysime aktyvų dialogą su sprendimų priėmėjais ir taip sieksime greitesnio šios srities augimo”, – pranešime cituojamas „Altas Auto” direktorius Edvardas Radzevičius.

„Lyginant su didžiosiomis automobilių pramonės korporacijomis, esame palyginti nedidelės įmonės, todėl tik suvieniję pajėgas galime būti konkurencingi. Tikime, kad ES mastu teikiamas politinis prioritetas, telkiami finansiniai resursai vystyti elektrinio transporto sistemas bei didėjanti elektrinių autobusų paklausa leis Lietuvos gamintojams sėkmingai įsitvirtinti Europos rinkose“, – teigia UAB „Vėjo projektai“ generalinis direktorius Alvydas Naujėkas.

Šiandien abu Lietuvos elektrinių autobusų gamintojai orientuojasi į skirtingas autobusų klases, tad suvienijusios pardavimo pajėgas bendrovės klientams pasiūlys platesnį transporto priemonių pasirinkimą – M2, M3 klasių miesto ir tarpmiestinio susisiekimo autobusus. Įmonių vadovai tikisi, kad šis bendradarbiavimas padės užtikrinti lietuviškų transporto priemonių konkurencingumą užsienio šalių rinkose, o „Dancer“ ir „Atas Auto“ autobusus matysime vis daugiau Europos miestų.

Šiuo metu Europoje yra užregistruota apie 5000 didžiųjų elektrinių autobusų, daugiau nei 3700 registruota per pastaruosius dvejus metus. Vien pernai buvo užregistruota 22% daugiau elektrinių autobusų nei 2019 m., tačiau Europos šalių gatvėse vis dar naudojama beveik 600 tūkst. taršių dyzeliu varomų viešojo transporto autobusų.

1 Comment

  1. Lukas

    Džiugu, kad jungiasi, bet dažniausiai jungiasi ne iš gero gyvenimo. Gal danceris jau užsilenkt pradėjo?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šoks restruktūrizacijos tango 

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovė „Vėjo projektai“ yra verta restruktūrizacijos, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Transportas

Naujieji elektrobusai - prie starto linijos

Į uostamiesčio gatves ruošiamasi išleisti visus trylika savivaldybės valdomos UAB „Klaipėdos paslaugos“ (buvęs Klaipėdos autobusų parkas) įsigytų Kinijos bendrovės „Electric ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This