Klaipėdos licėjaus direktorė lieka nuteista

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Lietuvos apeliacinis teismas išnagrinėjęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tirtą baudžiamąją bylą, ketvirtadienį pripažino, kad VšĮ Klaipėdos licėjus dalininkė ir direktorė Regina Kontautienė yra kalta dėl korupcinių nusikaltimų. Jai palikta Klaipėdos apygardos teismo skirta bausmė – 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimas, kurio vykdymas atidėtas 2 metams.

Reginą Kontautienę teisme gynė buvęs Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovas Giedrius Danėlius. Virginijos Spurytės nuotr.

Teismas patvirtino, kad R. Kontautienė, būdama valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, siekė turtinės ir kitokios asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi bei apgaule pasisavino ir iššvaistė didelės vertės svetimą turtą, apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą, klastojo dokumentus. R. Kontautienė Lietuvos apeliacinio teismo sprendimu išteisinta dėl vienos inkriminuotos veikos – sukčiavimo.

STT Klaipėdos valdybos pareigūnų atlikto tyrimo duomenimis, R. Kontautienė leido licėjaus lėšas asmeninėms reikmėms, apmokėjo asmeninių baldų ir techninės įrangos įsigijimą, butų remonto darbus ir panašiai. Dėl tokių veiksmų valstybė ir Klaipėdos licėjus patyrė beveik 30 tūkst. eurų žalą.

Apeliacinės instancijos teismo nuosprendis įsiteisėja iškart. Sprendimas gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

13 Comments

  1. Pavydas ir neobjektyvumas

    Manau, kad sąžiningai uždirbtus pinigus galima naudoti pagal poreikį. O darbo kokybė rodo, kad pinigai uždirbti dorai ir sąžiningai. Čia ne Kontautienės nusikaltimas, o konkurentų pavydas. Tiesiog licėjus gerai dirba, tai pagal lietuvio manierą, reikia jį suėsti be duonos, o vadovą-pasodinti. Niekas neskaičiuoja kiek direktorė įdėjo ne tik savo pinigų, bet ir sveikatos, kol tą licėjų užaugino. Dirbtinai pritempta 30 tūkst. eurų suma, daiktai pirkti svečių , licėjaus partnerių priėmimo reikalams ir tik licėjaus interesams. O daiktas ten, kur jis tam reikalingas. Sėkmės LAT-e.

    Reply
  2. Bosas

    Vagilka!!!..Ir kaip dabar ji turi i akys žmoniems žiureti…Kai vaikus moko TOKIA asmenybe?!..BJAURYBE..

    Reply
  3. NUTEISĖ TAI NUTEISĖ. O KAS BUVO GENERALINIS ŠITO GRAJAUS UŽSAKOVAS? GAL PUTINAS? JIS NIEKUOMET GI NEMIEGA.

    .

    Reply
    • Koks

      Putinas!? Visiems seniai aišku, kieno nurodymus vykdo visi licėjai! Žiūėk ir skaityk, žmogau, ne tik sisteminę melasklaidą!

  4. Kasandra

    Kokie vadovai, toks ir švietimas ir atvirkščiai. „Puikus” pavyzdys mokiniams.

    Reply
    • Žinau

      Nelyginkit privatininkų su valstybinėmis mokyklomis. Turtingk tėveliai turėjo iš ko finansuoti,tai ir pagyveno direktorė. O tėvelių kišenėd net nepajuto.

  5. Štai, kur

    keliauja tėvelių pinigėliai. Bet… Jie patys duoda, tad nėr ko pykti.

    Reply
    • Tas pats

      Neverkit, pinigų, manau, direktorė nereketavo, o patys tėvai norėjo, kad jų gaminiai būtų tobulinami. Vagių tos tarnybos nesugaudo, dirbančius dorai -persekioja. Manau, kad sprendimas persekiojantis dirbančius žmones.

    • Pavydas bambą graužia

      Tarp kitko, kas nujaučia kiek kainuoja finansiškai ir daiktiškai tokią įstaigą reprezentuoti. Kai reikia priimti licėjaus partnerius, kviesti žvaigždes, juos pamaloninti …Tam reikalinga ir infrastruktūra ir piniginė, o kiek vargo , vargelio tenka patirti.

  6. Rima

    Bet sprendimas gali Buti skundziamas…

    Reply
    • Teisė

      Aukščiausias teismas priima ne visus skundus.

  7. Asd

    Kokia gėda… Pamėgino PVM’ą sutaupyti nabagėlė. Grynai gėda.

    Reply
    • Ruta

      juokaujat , ne tik pvm.a

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Spyglys

Teisiamus „Klaipėdos paslaugų” vadus gins įmonės samdomi advokatai?*

Spyglys, kaip ir kiekvienas kitas moralės sergėtojas ar padorus policininkas, atsitiktinumais netiki. Todėl kai informatoriai jam pranešė, kad savivaldybės globojami ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This