Projektuojame karjerą!

Mums rašo

Edita Mačiulskė, Klaipėdos Baltijos gimnazijos karjeros specialistė
2021-11-04

Komentarų: 0

Šiuolaikinės karjeros samprata šiandien suvokiama labai plačiai ir mokinių įvardinama kaip „ateities gyvenimo kūryba“. Per maža apie karjerą galvoti tik kaip apie darbą, profesiją, pareigas ar finansinį atlygį. Šiuolaikiniai mokiniai diskutuodami apie karjerą bei jos svarbą, į jos sąvoką įtraukia tokius aspektus: nuolatinis mokymasis kažko naujo, svajonės ir tikslų siekimas, šeima ir laisvalaikis, gebėjimas visa tai tarpusavyje suderinti ir mėgautis savo pasirinkimu.

Klaipėdos Baltijos gimnazija, siekdama atitikti savo mokinių lūkesčius, į ugdymo procesą įtraukia tokias patirtines veiklas, kurios plečia gimnazistų požiūrį, augina jų karjeros kompetencijas, savęs ir profesijų pasaulio pažinimą.

Net 30 pranešėjų ir 25 skirtingos veiklos – Karjeros diena Baltijos gimnazijoje įvyko! Gimnazistams apie studijų ir karjeros perspektyvas pasakojo ir praktines veiklas organizavo lektoriai iš Klaipėdos universiteto, Kauno technologijos universiteto, Vilniaus universiteto, LCC, ISM, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos, Socialinių mokslų bei Klaipėdos valstybinės kolegijų, Lietuvos kariuomenės karo prievolės ir komplektavimo tarnybos, taip pat „Google for Education“ partnerio „TeraSky“ skaitmeninės transformacijos vadovas P. Valiulis, aktorius, prodiuseris, dainininkas, kūrybinių projektų vadovas, SPOTISELF atstovas D. Laukys.

Šio, jau tradiciniu gimnazijoje tapusio, renginio pagrindinis tikslas – padėti gimnazistams sėkmingai planuoti savo karjerą, pasirinkti tolimesnę mokymosi kryptį, studijas, profesiją, įvertinti darbo pasaulio kaitos tendencijas, per patirtį sužadinti smalsumą, motyvaciją ir domėjimąsi kuriant savo ateitį.

Planuojant ir organizuojant ugdymo karjerai patirtines veiklas, svarbus vaidmuo skiriamas mokinių ir mokytojų grįžtamajam ryšiui. Po renginio mokiniai kartu su klasių vadovais dalinosi savo įžvalgomis: „užvedė mokinius siekti tikslų, išbandyti save įvairiuose keliuose ir neužsisėdėti komforto zonoje“; „supratome, kad kiekvienas pasirinkdamas savo specialybę: „kiek įdėsi į save, tiek ir gausi“; „sužinojau, kad galima nebijoti kažką pakeisti ir išbandyti daug darbų“; „praktiniai bandymai rišti mazgus, jungti elektros grandines ir eksperimentai su simuliatoriumi“; „labai patiko šiuolaikiškas, lengvai bendraujantis lektorius“; „labai patiko praktinės veiklos: elektra stimuliuojamos pirštinės, akiniai, ausinės, stuburo ir pusiausvyros matuokliai“.

Smagu, kai „gyvas“ susitikimas ar paskaita tampa tokia vertinga, o patirtinė veikla gali įtraukti visą 30 mokinių klasę. O kai lektoriais tampa ir gimnazijos alumnai, tokie susitikimai tampa dar vertingesniais. Tik tada suvokiame, kad gyvenant technologiniame amžiuje, kuriant ir programuojant robotus, tai pat yra svarbu nepamiršti svajoti, pažinti save ir savo asmenybę, ugdyti drąsą, darbštumą, išmokti mokytis, dirbti komandoje, kelti sau tikslus ir priimti sprendimus.

Rugsėjo-spalio mėnesiais Klaipėdos Baltijos gimnazijoje atliktas ugdymo karjerai paslaugų mokiniams poreikių tyrimas parodė, jog gimnazijos pasirinkta inžinerinio ugdymo pakraipa mokinių tarpe labai vertinama ir bendradarbiavimas su verslo įmonėmis, atliekant įvairias projektines patyrimines veiklas, mokiniams formuoja platesnį požiūrį į skirtingų profesijų atstovus, jų atliekamus darbus ir galimybes ateityje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Gimnazistai įmonėje vysto išmaniojo namo projektą

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikianti PET gamintoja UAB „Neo Group“ jau penktus mokslo metus tęsia bendradarbiavimą su Klaipėdos Baltijos ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos LEZ įmonės tęsia bendradarbiavimą su Baltijos gimnazija

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančios PET gamintojos „Neo Group“ ir „Orion global PET“  jau penktus metus bendradarbiauja su Klaipėdos ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Užsuko žaliąjį ratą

Klaipėdos Baltijos gimnazija šiais mokslo metais įgyvendina Klaipėdos miesto savivaldybės finansuojamą aplinkosauginį projektą ,,Užsuk žaliąjį ratą!”, į kurio veiklas įtraukė ...
2023-10-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This