Kuršių neriją kvies pažinti ir Rusijos pusėje

Regionas

Neringos savivaldybė praneša, jog kartu su partneriais iš Rusijos Kaliningrado srities organizavo virtualias dirbtuvesĮdomiausių Kuršių nerijos maršrutų pažinimas. 

Projekto metu bus atrinkti aštuoni objektai, kurie bus įtraukti į rengiamą maršrutą. Tikimasi, kad šis maršrutas leis geriau pažinti  Kuršių neriją – ne tik Lietuvos, bet ir Rusijos Federacijos teritorijoje.

Palmiros Mart nuotr.

Trys partneriai –  Neringos savivaldybės administracija, Zelenogradsko rajono administracija ir bendrovė „Kurshkaya kosa“ taip pat surengs kultūrinius renginius, susijusius su unikalios vietinės augmenijos, gyvūnijos ir paukščių migracijos tematika, organizuos rankdarbių meistriškumo dirbtuves ir sukurs turistinį maršrutą „Kuršių nerijos įkvėpimas“, kuris kitais metais bus pristatytas Berlyno ITB tarptautinėje turizmo paroje.

Vykdant projektą bus tvarkomas gamtos ir istorijos paveldo objektas – Nidos Urbo kalnas (II etapo darbai), gerinama infrastruktūra aplink kultūrinę ir istorinę vietovę – biologinę stotį Rybachyj ir stotyje sukurta parodų salė.

Spalio mėnesį atnaujinti Urbo kalno II tvarkymo darbai, kurio metu bus užbaigtas takų sutvarkymas (1-ojo ir 2-ojo etapo darbai apima apie 7 km teritorijos takų), kraštovaizdžio formavimą, buvusio kempingo vietoje bus įrengtas edukacinis takas, kuris bus pritaikytas vaikams. Darbus atlieka UAB „Vikva“, juos planuojama užbaigti šių metų gruodžio mėnesį.

Projektas įgyvendinamas pagal 2014–2020 m. Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programą. Bendras projekto biudžetas – 1 000 060,94 EUR (900 054,83 EUR – finansuojama programos lėšomis, 100 006,11  EUR– projekto partnerių lėšos), trukmė – 18 mėnesių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Lapkričio 1-2 dienomis į Neringą bus galima įvažiuoti veltui

Visų šventųjų ir Vėlinių dienomis automobiliais vykstantiems į Neringą vietinės rinkliavos už įvažiavimą mokėti neteks. Neringos savivaldybė taip pat praneša, ...
2023-10-30
Skaityti daugiau

Regionas

Rugsėjis - nemokamų ekskursijų mėnuo Neringoje

Po besibaigiančios vasaros siautulio ir įspūdžių pabūti ramybėje kviečia Neringa. Kaip ir kasmet rugsėjis čia – turizmo mėnuo. Džiaugsmą keliauti ...
2023-08-30
Skaityti daugiau

Regionas

Į Neringą – kultūros maršrutu: 5 lankytinos vietos

Įpusėjanti liepa yra puikus metas naujai pažinti gimtosios šalies vietas, kurioms aplankyti iki koronaviruso pandemijos galbūt vis pritrūkdavo vieno kito ...
2020-07-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This