Vydmantiškiai vėl surinko daugiausiai elektronikos atliekų

Aplinkosauga

79 tonos elektros ir elektroninės įrangos bei baterijų atliekų – tiek jų per metus surinko aplinkos taršai neabejingos Lietuvos bendruomenės. Kretingos rajono Vydmantų kaimo bendruomenės centras „Vydmantai“ lyderio pozicijos aplinkosaugos projekte „Mes rūšiuojam. Vasara“ neužleidžia trečius metus iš eilės.

„Bendruomenės iš visos Lietuvos per projekto 2020-2021 metų sezoną iš viso surinko 79 tonas elektros ir elektroninės įrangos bei 325 kilogramus nešiojamųjų baterijų ir akumuliatorių atliekų. Esame dėkingi kiekvienai bendruomenei, kuriai rūpi atliekų rūšiavimas, švari ir saugi aplinka. Netinkamai tvarkomos atliekos veikia mūsų ekosistemą ir kelia daug iššūkių ateities kartoms“, – pranešime spaudai cituojama Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacijos, Gamintojų ir importuotojų asociacijos vadovė Asta Pakštaitė-Marcinkienė.

Vydmantiškiai surinko 16,9 tonų elektronikos atliekų – 2 kartus daugiau nei prieš metus. Maža to, „Vydmantai“ buvo ne tik daugiausiai surinkusi bendruomenė visoje Lietuvoje, bet ir aktyviausiai atliekas rinkusi bendruomenė Klaipėdos, Šiaulių, Telšių ir Tauragės apskrityse.

„Mes rūšiuojam“ projekte dalyvaujame jau penkerius metus – taigi, turime įdirbį ir patys gyventojau aktyviai prisideda prie atliekų rinkimo. Ne paslaptis, kad noras laimėti „uždega“, todėl gyventojai net gatvėje, šalia konteinerio, aptiktus senus elektronikos įrenginius veža į Vydmantus. Turime itin aktyviai atliekas renkančių asmenų, kaip bendruomenės senolį Vaclovą Erminą, kuris važiuoja net pas giminaičius, gyvenančius už 100 kilometrų nuo Vydmantų, kad į bendruomenę su automobilio priekaba atvežtų seną šaldytuvą“, – sako Vydmantų kaimo bendruomenės centro „Vydmantai“ pirmininkas Simas Končius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Kur nemokamai palikti naudotas padangas?

Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ar servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų-paliekamų padangų kiekis ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Regionas

Jau galima balsuoti už Kretingos rajono gyventojų iniciatyvas

Nuo antradienio, kovo 19 d., iki balandžio 4 d. Kretingos rajono gyventojai jau gali balsuoti už labiausiai patikusias iniciatyvas, skirtas ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Kaip kiekvienas gali prisidėti prie švarios Žemės, miškų ir vandens išsaugojimo

Šią savaitę gamtos mylėtojai visame pasaulyje mini tris svarbias aplinkosauginių iniciatyvų datas, kurios simboliškai seka viena po kitos – kovo ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This