Būstą įsigyja iš brėžinių, bet nori jį „pasimatuoti“

Verslas

Poreikis įsigyti nuosavą būstą vis dar auga – ne išimtis ir uostamiesčio nekilnojamojo turto (NT) rinka.

NT ekspertai pastebi, kad pirkėjai vis dažniau būstus rezervuoja vos prasidėjus naujam statybų etapui, pasikliaudami brėžiniais ir vizualizacijomis. Norintiems įsitikinti statomo būsto kokybe, naujų projektų vystytojai sukūrė galimybę namus „pasimatuoti“ iš anksto – apžiūrėti jau pastatytus demo būstus.  

Klaipėdos rajone, Angelavos ir Bruožaičių gatvių sankirtoje, statoma nauja kotedžų gyvenvietė „Angelavos vilos“. Šio projekto generalinio rangovo UAB „Aldasta“ direktoriaus Algimanto Daugėlos teigimu, Klaipėdos NT rinka sparčiai plečiasi, o norinčių įsigyti būstą pajūryje vis daugėja, todėl dažnai pirkėjai būstą rezervuoja vos pradėjus statybas.

21 metus NT rinkoje veikiančios įmonės vadovo teigimu, renkantis būstą svarbu atkreipti dėmesį į aspektus, kurie užtikrina projekto kokybę.

„Būtina pasidomėti tiek projekto vystytojo, tiek rangovų patirtimi, įsitikinti, ar būstas atitinka energinius reikalavimus, ar turi tai patvirtinančius sertifikatus“, – pranešime spaudai pažymi A. Daugėla.

Jo teigimu, nors gyventojai vis dažniau būstą perka iš brėžinių, tačiau pirkėjai vis tiek nori jį „pasimatuoti“.

„Itin dažnos situacijos, kai žmonėms sudėtinga įsivaizduoti, kaip būstas atrodys užbaigus statybas, todėl realus pasivaikščiojimas patalpose suteikia daug aiškesnį vaizdą“, – pasakoja A. Daugėla.

Demo kotedžų naudą patvirtina ir „Angelavos vilų“ projekto valdytojų MKF direktorius Marius Karalius.

„Realiai apžiūrėję būstą žmonės gali įsitikinti statinio kokybe, nes demo kotedžus stato tas pats rangovas“, – tikina jis .

MKF direktorius teigia, kad beveik visi projektu besidomintys klientai pasinaudoja galimybe gyvai apžiūrėti būstą. Tačiau, pasak jo, vis dažniau pasitaiko tokių atvejų, kai būstą žmonės įsigyja, realiai jo nematę.

„Pavyzdžiui, gyvena užsienyje. Tokiems klientams suteikiame galimybę būstą apžiūrėti nuotoliniu būdu, vaizdo skambučio metu“, – patirtimi dalijasi įmonės vadovas.

Šiuo metu yra pastatyti ir jau pilnai įrengti 8 kotedžai ir du individualūs namai. Norintieji apsigyventi nedelsiant, turi galimybę įsigyti jau pastatytus būstus.

Pilnai įrengto kotedžo kaina su baldais ir buitine technika prasideda nuo 1806 Eur už kv. m. Projekto valdytojas bent vieną parodomąjį demo kotedžą planuoja turėti iki pat projekto pabaigos.

2 Comments

  1. Dar truputis realybės

    Projekto aprašymas taip pat juokingas, tad truputį faktų:
    – Rytais į miestą vien įvažiuoti prireiks maždaug 20-30 min iš tos vietos, tai good luck
    – Viešasis transportas visiškai ten neišvystytas, kad ir ką sako aprašymas
    – Darželių yra, bet visi privatūs ir sėkmės gauti vietas
    – Sklypai vos po 2 arus ir terasa nukreipta į terasą, tai visad gyvensite su užtrauktomis užuolaidomis ir LABAI arti savo kaimynų – jokio privatumo

    Aš, asmeniškai, varysiu lauk iš Trušelių ir MKF vystyto projekto, kai tik bus galimybė.

    Reply
  2. asdasd

    MKF vystė Trušelių būsto kvartalą, kuriame yra nemažai broko, o vandens gręžiniai neatitinka normų. Kai reikia prisikviesti rangovus brokui tvarkyti – labai ilgai užtrunka.

    Aš niekam nerekomenduočiau pirkti MKF vystomų projektų, nes jie mano nuomone bus padaryti iš pačių pigiausių medžiagų. Tragedija žodžiu.

    Ir šiaip juokingai skamba, kad jie stato kotedžiukus ir pavadina „vilomis”. Idiotiškiausias pavadinimas tikriausiai tokiam menkaverčiui būstui. Čia parodo lietuvių (ir MKF) savotiškai vertybes, kai perki Turkijoje padielkas maikes ir vaikštinėji Akrpopolyje su didžiuliu GUCCI užrašu, nors žinai, kad 10 EUR Antalijos turguje mokėjai. Bet nu gal ne visi supras…

    Vilos, žodžiu :DDD

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nors pernai butų ir namų parduota mažiau, jų kainos augo

2023 metais bendras nekilnojamojo turto (NT) sandorių skaičius rinkoje reikšmingai mažėjo. Nepaisant to, būsto kainos ir toliau augo, sako Registrų ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senamiestyje atsiras naujų butų

Praėjus šiek tiek daugiau nei ketveriems metams po projektinių pasiūlymų pristatymo prie Dangės krantinės stovintį buvusį XIX a. sandėlį (Žvejų ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Verslas

Rugsėjį - sumažėjęs visų NT objektų pardavimas

Rugsėjis už lango buvo šiltas, oro temperatūra gerino rekordus, tačiau nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinkos tai nesušildė. Pirmasis rudens mėnuo ...
2023-10-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This