Klaipėdos autobusų stotyje keliaujančius lydės šviečiančios žvaigždės

Miestas

Klaipėdos autobusų stotyje antradienį sužibo daugiau nei pusė šimto kalėdinių žvaigždžių. Tai IKEA iniciatyva, kuria norima „nušviesti kelią grįžtantiems namo per žiemos šventes”. Panašūs projektai startavo visose Baltijos šalyse, o Lietuvoje – trijuose didžiuosiuose miestuose.

Tradicija tamsiuoju metų laiku languose įžiebti kalėdinius žibintus ir taip nušviesti kelią keliaujantiems itin gaji Skandinavijos šalyse. Pagrindinė projekto dekoracija – ikoniniu vadinamas šviestuvas STRÅLA. Jis naudojamas su LED lemputėmis, suvartojančiomis 85 proc. mažiau elektros ir šviečiančiomis 10 kartų ilgiau už kaitinamąsias.

Skaičiuojama, kad iš Klaipėdos autobusų stoties kasdien tarpmiestinio, tarptautinio ir priemiestinio susisiekimo maršrutais išvyksta apie 150 autobusų.

„Stotis yra miesto veidas. Pirmas įspūdis svečiams apie mūsų uostamiestį susidaro būtent čia. Klaipėda turi išskirtinę, erdvią ir kartu jaukią autobusų stotį. Čia vyksta koncertai, parodos, menininkų akcijos. Visada didžiausioms metų šventėms papuošiame savo erdves ir esame maloniai nustebinti šiemet sulaukę netikėtos ir puikios IKEA idėjos. Kartu dovanosime klaipėdiečiams ir miesto svečiams daugiau šviesos ir gerų, šventiškų emocijų“, – pranešime cituojamas Vaidas Ramanauskas, stotį valdančios UAB Klaipėdos autobusų parkas generalinis direktorius.

Panašūs projektai IKEA iniciatyva nebe pirmus metus tuo pat metu vyksta visose Baltijos šalyse. Praėjusiais metais šviečiančiomis žvaigždėmis buvo papuošti gyvenamieji namai Vilniaus, Rygos ir Talino miestų centruose.

1 Comment

  1. Keleivis

    Tegu geriau sutvarko informacinius stendus, kad veiktu. Jau gal antri metai nėra informacijos.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Į teismą keliauja finansinių nusikaltimų byla, kurioje - žinomų klaipėdiečių vardai

Europos prokuratūra kartu su Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) baigė ikiteisminį tyrimą dėl bandymo apgaule įgyti 200 tūkst. eurų Europos Sąjungos ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This