Metai Seime: pavyko išlaikyti užsibrėžtą kursą

Politikų tribūna

Audrius Petrošius, Seimo narys
2021-11-13

Komentarų: 5

Šeštadienį sueina lygiai metai nuo tos dienos, kai davęs priesaiką tapau Seimo nariu. Nors esame dar tik pirmajame tarpiniame sustojime ir kur kas tiksliau bus galima „pasimatuoti” po artėjančių metų biudžeto patvirtinimo, jau dabar galima trumpai apžvelgti, ar veikimo kryptys yra teisingos, lyginant su rinkiminiais pažadais, o ne su atskirų žmonių įsivaizdavimais.

Kiekvienas Seimo narys, nepaisant to, kad vienmandatininkas, atstovauja visai Lietuvai, tačiau rinkimų metu šis tas buvo paruošta ir Klaipėdai. Žadėjau klaipėdiečiams, kad Klaipėda taps visaverte dalyve nacionalinės politikos gyvenime, o jos balsas ne tik girdimas, bet ir vertinamas.

Pastebimai išaugo ministrų dėmesys mūsų kraštui.

Jau pirmaisiais metais buvo rastas sutarimas, kad beveik 30 mln. vertės Šilutės pl./Vilniaus pl. žiedinės sankryžos virsmas į tiltą nėra miesto reikalas, o nacionalinis projektas, kuriam šiemet buvo užtikrintas visas reikalingas valstybinis finansavimas, todėl yra taupomos miesto lėšos, kurios gali būti skiriamos kitiems projektams. Tikiu, kad taip bus ir kitąmet, ir iki tol, kol projektas bus baigtas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Turėjome rimtas „tarpinstitucines kovas” tarp nacionalinių ir vietos subjektų, kurių pabaigoje, bendromis pastangomis, pavyko pasiekti proveržio, pavyzdžiui, savivaldybės administracija galėjo pradėti daug metų strigusius senamiesčio grindinio tvarkymo darbus.

Kiekvienam laiku ir kokybiškai suteikiamos sveikatos priežiūros paslaugos. Tai klausimas, prie kurio šiuo metu labai intensyviai dirbama. Žinau, kai kurie labai norėtųsi koncentruotis į pandemijos valdymo aspektus, kur neretai mūsų nuomonės išsiskiria, tačiau šiandien ne apie tai. Klaipėdai reikia tikros universiteto ligoninės, tokio tipo klinikų, kokias turi Kaunas ir Vilnius, su Klaipėdos universitetu priešakyje, kas atvertų galimybes tiek studentų, tiek jaunų ir patyrusių specialistų pritraukimui į Klaipėdą, sudarytų galimybes čia, ne tik Kaune ar Vilniuje, teikti ir išlaikyti aukščiausio lygio paslaugas. Vienijame pajėgas Klaipėdoje ir Seime, kad būtų sudarytos teisinės prielaidos tokios įstaigos steigimui, o Klaipėdoje būtų priimti reikalingi sprendimai sąlygų išpildymui. Tikiu, kad jau greit turėsime naujienų!

Profesionalaus ir gerbiamo mokytojo teikiamas visiems prieinamas kokybiškas ugdymas. Seime dirbame pasiskirstę sritimis, tai čia jau mažiausiai mano srities klausimas. Nepaisant to, prošvaisčių yra – jau kitąmet turėtų ūgtelti atlyginimai, vis dar laukiama ministerijos veiksmų dėl Tūkstantmečio mokyklų steigimo regionuose.

Adekvatus nacionalinio biudžeto skirstymas savivaldybėms. Džiaugiuosi, kad šita valdžia ir Vyriausybė neskirsto vaikų į savus ir svetimus, t. y. skirstydama biudžeto dalį savivaldybėms, visuomet vadovaujasi aiškiais, skaidriais kriterijais. Rodos, smulkmena, bet Klaipėda tai pajuto iš esmės – metų eigoje perskirstant biudžetus Klaipėda retai kada galėjo tikėtis pastebimo finansinio prieaugio. Jau šių metų viduryje, elgiantis sąžiningai su visais, Klaipėda gavo papildomus daugiau kaip 8 mln. eurų. Ilgai stalčiuose gulėjusiems projektams atsirado galimybė išvysti dienos šviesą. Kitąmet taip pat numatomas ženklus papildomas miesto biudžeto finansavimas, tad ir įgyvendinamų projektų galima tikėtis daugiau. Pavyzdžiui, jau pasiekė žinios, kad vien mano, Baltijos, apygardoje, bus tvarkoma kone pusė Kauno gatvės ir Naujakiemio gatvės kiemų!

Deramas dėmesys aplinkosauginėms problemoms. Čia, vėlgi, labiau Aplinkos apsaugos komiteto veiklos sritis, tačiau teko prisiliesti prie keleto problemų sprendimo iš klaipėdietiškos pusės ir šioje srityje, pavyzdžiui, suvaldant vilkikų spūstis Baltijos prospekte, pakeliui į Centrinį keleivių terminalą ar inicijuojant procesus bei dalyvaujant tarpinstituciniuose ginčuose KLASCO klausimais.

Ar galima pasiekti daugiau? Žinoma. Bet tam jau reikalingas ir miesto vadovo noras, neabejingumas ir bendradarbiavimas, kuris, noriu tikėti, kažkada vistik atsiras.

Vertinant apibendrintai, tikiu, kad pavyko išlaikyti užsibrėžtą kursą. Žinau, yra žmonių, kuriems labai patogu politiko darbo rezultatus susieti su kuriuo nors vienu tuo metu asmeniui svarbiu atrodančiu klausimu ir, nesutapus pozicijoms, išreikšti gilų nusivylimą bei pažadą niekuomet daugiau nebebalsuoti, bet, manau, kad darbus reikia vertinti kadencijos pabaigoje, vertinant pasiektus rezultatus, o ne nuomonių išsiskyrimus.

Šiandien dienai labiausiai noriu padėkoti savo mylimai šeimai už ištvermę: jeigu aš žinojau, kur einu ir kaip reikės gyventi, tai mano šeima tokio pasirinkimo neturėjo. Kaip mėgstu sakyti – darbas įdomus ir labai patinkantis, tačiau tikrai prastai apmokamas. Manau sutiksite, kad 2077 € atlygis už gyvenimą per du miestus, smarkiai apribojant ir kitų šeimos narių darbo galimybes bei šeimos finansinius poreikius, nėra tai, dėl ko labai išsigąstum kaskart supykusiam „rinkėjui” pagrasinus tavęs niekada nebeišrinkti. Vadinu tai tarnyste savo šaliai ir, kaip ne kartą esu minėjęs, esu čia tol, kol žmonės mano esant reikalinga.

Taigi, taip pat nuoširdžiai dėkoju ir visiems padedantiems, palaikantiems, sekantiems ir besidomintiems – kai atrodo, kad energijos nelieka, Jūs tampat impulsu, neleidžiančiu sustoti!

Tad šiandien kviečiu pasveikinti visus Jums pažįstamus Seimo narius su sėkmingai įveiktais pirmaisiais šios kadencijos metais, paženkintais net dviem didelėmis – pandemijos ir migracijos – krizėmis. Nepamirškit parodyti dėmesio ir šių žmonių artimiesiems – kaip jau minėjau, jiems neretai tenka, ko gero, net sunkesnė dalia!

5 Comments

  1. Klaipėdietė

    Džiugu, kad turime tokį jauną ir aktyvų Klaipėdos atstovą Seime. Sėkmės!

    Reply
  2. Kanabėkas

    Kad žmogus dirba daug ir sąžiningai, tai yra labai gerai. Už tai – didžiausia pagarba. Na, gal tiktai skųstis dėl atlyginimo nereikėtų, juk eilinis statybininkas ar autobuso vairuotojas dirba ne mažiau atsakingą darbą, o uždarbis dar menkesnis ir fiziškai sunkesnis, tačiau dirba savo darbą be jokių padėjėjų ar patarėjų. O kur dar ugniagesiai, kitos svarbios tarnybos. Apskritai, gerbiamas Audrius galėtų siūlyti idėjas, kaip auginti ir labiau apsaugoti vadinamąją viduriniąją klasę – valstybės pamatą, tada ir ta neproporcingai didelė atlyginimų šakutė Lietuvoje neatrodytų tokia negraži ir nesubalansuota.

    Reply
  3. Juozas

    Matosi, kad šitas vaikis ne iš kelmo spirtas, o ir darbo nebijo. Daugiau tokių seimo narių!

    Reply
  4. Rinkimai

    Patingejau dalyvauti rinkimuose, nes politika netikiu, bet matydamas kaip dirbat del Klaipedos, gailiuosi kad nenuejau savo balso atiduoti uz jus. Aciu uz tai ka darote

    Reply
  5. Sandra

    Noriu papildyti Seimo nario ataskaitą rinkėjams po pirmųjų darbo metų. Ne tik Klaipėda, bet ir Šilutė pajuto Audriaus Petrošiaus dėmesį: bendradarbiauja su Savivaldybės tarybos nariais, susitinka su gyventojais seniūnijose, kiek gali, padeda išspręsti net mažus vietinių gyventojų rūpesčius.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This