„Duok leteną, drauge, kursime kartu“

Kultūra

Prano Domšaičio galerijos vykdytas  bendruomeniškumą skatinantis projektas „Duok leteną, drauge, kursime kartu“, kurį remia Klaipėdos miesto savivaldybė, sutelkė skirtingų profesijų atstovus bendram tikslui – mažinti žmonių su specialiaisiais poreikiais kultūrinę atskirtį, padedant jiems per dailę ir jos priemonių pažinimą priartėti prie kūrybinės saviraiškos.

Projekto komanda – edukatoriai, kaniterapeutai, dailininkai ir pedagogai – parengė edukacinę programą, kurią sudaro devynios kūrybinės dirbtuvės, skirtos įvairioms vaizduojamosios ir taikomosios dailės šakoms ir dailės priemonėms pristatyti. Kūrybines dirbtuves neatlygintinai vedė savanoriai dailininkai ir pedagogai Birutė Andriekutė, Isroilžonas Barotis, Rita Budvytytė, Martynas Lapas, Žaklina Peseckaitė, Laima Gedvilaitė-Sakalauskienė, Simas Žaltauskas. Jiems talkino ne tik edukatorės, bet ir specialistės su šunimis-asistentais kaniterapeutė, ergoterapeutė Loreta Jurkuvienė su anglų kokerspaniele Kleopatra, kaniterapijos asistentė, psichologė Alva Survilienė su Berno zenenhundo veislės kalyte Lota ir kultūros vadybininkė Inga Norkūnienė su Erdelio terjeru Kuršiu.

Specialistės su apmokytais šunimis-asistentais jau ne pirmus metus padeda įvairaus amžiaus ir gebėjimų asmenims įsitraukti į įvairias kūrybines ir kultūrines veiklas.

Toks bendradarbiavimas įgalino mokinius iš Klaipėdos specialiosios mokyklos „Svetliačiok“ ir Litorinos mokyklos, suaugusiuosius iš Klaipėdos socialinių paslaugų centro „Danė“ ir neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“, padedant dailininkams, mokytis gaminti popierių, lipdyti iš molio, spausdinti grafikos presu, tapyti ant didelių drobių ar piešti pastelėmis, išbandyti grotažo techniką.

Kūrybinės dirbtuvės buvo paklausios: galerijos edukatorės jas papildomai vedė tiek dalyvavusiems šiame projekte, tiek naujai prisijungusiems įstaigų globotiniams. Po projekto kaniterapeutės su šunimis-asistentais yra kviečiamos bendradarbiauti ne tik su socialinės pagalbos, bet ir su švietimo įstaigomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Pristato Algirdo Boso retrospektyvinę darbų parodą

Klaipėdos Prano Domšaičio galerija balandžio 19 d., penktadienį, 18 val., kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius į Algirdo Boso parodos „Pusiaukelė“ ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Mums rašo

Moksleiviai originaliai paminėjo inžinerijos savaitę

Kovo mėnesį tradiciškai Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje yra organizuojama inžinerijos savaitė, kurią vainikuoja išvykų ir edukacijų diena.  1-8 klasių mokiniai ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Prano Domšaičio galerijoje - paroda „Nuo Diurerio iki Rembranto"

Kovo 22 d. 18 val. Prano Domšaičio galerijoje atidaromos dvi parodos: „Nuo Diuerio iki Rembranto“ ir „Ar ji prisikels?“ Lankytojai ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This