Proginėje fotosesijoje – trijų kartų Klaipėdos universiteto studentai ir jų istorijos

Švietimas

Tarptautinei studentų dienai skirtą fotosesiją surengęs Klaipėdos universitetas į ją pakvietė trijų kartų studentus.

Viena iš jų – chemijos inžinerijos pirmakursė iš Kipro Sotirą Lukią Nikolaou. Klaipėdos universitetą kiprietė sako pasirinkusi atsitiktinai, tiesiog ieškojo geriausių sąlygų chemijos inžinerijos studijoms. Lietuva studentei nebuvo visiškai nežinomas kraštas – iš Jonavos yra kilusi jos mama, kuri prieš gerą dvidešimtmetį studijas baigė Londone, ten sutiko Sotiros tėtį, su kuriuo gyvenimą susikūrė Kipre.

Į mamos gimtąją šalį šeimos vyresnėlė važiavo be baimės ir kol kas trykšta tik gerais įspūdžiais.

„Man labai patinka, kad miestas yra arti jūros, kad arti miškas. Oras man gal ir per šaltas, bet priprasiu…“,- juokauja pirmakursė, paskaitų čia klausanti ir anglų, ir lietuvių kalbomis.

Fotosesijoje įsiamžino ir Dainius Zviedrys, Klaipėdos „Baltijos“ gimnazijos mokytojas. Vyras profesinį gyvenimą jau kaip ir susikūręs, bet, sako, mielai priėmęs mokyklos vadovės pasiūlymą pasimokyti ir diplomu įtvirtinti pedagoginę kvalifikaciją.

Šių metų rugsėjį Klaipėdos universitete jis pradėjo metus truksiančias pedagogikos studijas. Iš Panevėžio kilęs KTU magistras sako gyvenime nemėgstantis rutinos ir iki tampant mokytoju yra dirbęs pačius įvairiausius darbus – nuo radijo stoties techninės įrangos prižiūrėtojo, laidų vedėjo iki programuotojo. Dabar vyras dirba su moksleiviais ir mano radęs savo pašaukimą.

„Man patinka dirbti su jaunimu, matyti jų užsidegimą, jų bandymus ieškoti savęs ir nesureikšminti nesėkmių. Darbas „Baltijos“ gimnazijoje labai įdomus. Su vaikais turime daug projektų, važiuojame į įmones. Moksleiviai turi galimybes išvykti į užsienį, pamatyti, kaip ten mokosi jų bendraamžiai “,- entuziastingai kalba mokytojas.

Bene solidžiausias fotografijos herojus – Vincas Trilikauskas, Klaipėdos universiteto Trečiojo amžiaus universiteto studentas. Kalbinamas nuolat pokštauja. O kažkada, sako, buvęs labai piktas ir nelaimingas, kai vienądien buvęs statybininkas, kranininkas, uždarius jo darbovietę, liko be ir darbo, ir be pragyvenimo šaltinio.

„Neišmaniau, kur eiti – į kairę ar į dešinę. Ir eiti nelabai galėjau su savo dviem ramentais. Sakau, eisiu pagal vėjo kryptį“, – sunkų gyvenimo etapą prisimena ponas Vincas, pats nebežinantis, kas tada jam papasakojo apie Trečiojo amžiaus universitetą.

Įsiprašęs į jį vyras atidžiai klausėsi paskaitų apie sveikatą, vaikščiojo į renginius, klausėsi tituluotų mokslininkų pranešimų konferencijose ir rado atsakymus, kaip spręsti savo sveikatos problemas bei padėti kitiems. Studentas sako net nesuskaičiuojantis, kiek kursų jis išklausė.

„Labai įdomu. Gal dabar žmonių dėl pandemijos apmažėjo, o anksčiau buvo pilnos auditorijos – netilpo, bet galiu pasakyti, jog klausytojai kultūringesni pasidarė – iš vietos nebekomentuoja, lektorių netrukdo“,- pasakoja Vincas Trilikauskas.

Ši fotosesija –  ne vienintelė universiteto iniciatyva, skirta Tarptautinei studentų dienai – rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas studentų bendruomenės atstovus pakvietė neformaliam pokalbiui į kavinę „10 tiltų“.

Klaipėdos universitete šiuo metu mokosi arti trijų tūkstančių studentų, dešimtadalis iš jų – užsienio valstybių piliečiai. Per 30 gyvavimo metų įstaiga išugdė 38 tūkst. alumnų būrį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This