Eligijų Masiulį prokuroras paprašė įkalinti 7 metams, o liberalams skirti pusės milijono eurų baudą

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Penktadienį Vilniaus apygardos teisme vienoje stambiausių pastarųjų metų politinės korupcijos byloje prokuroras baigė sakyti baigiamąją kalbą ir teismo paprašė bausmių kaltinamiesiems.

Tarp penkių teisiamųjų – ir buvęs klaipėdietis politikas Eligijus Masiulis.

Jį prokuroras Justas Laucius paprašė pripažinti kaltu dėl eilės kyšininkavimo, prekybos poveikiu bei neteisėto praturtėjimo nusikaltimų ir skirti laisvės atėmimą 7 metams, 37 660 eurų dydžio baudą, konfiskuoti 106 200 eurų vertės kyšio sumą. Taip pat konfiskuoti ir išieškoti iš jo 137 771,25 eurų vertės turtą, kuris, prokuratūros teigimu, gautas neteisėto praturtėjimo keliu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Buvusiam Seimo nariui taip pat siūloma atimti teisę būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas septyneriems metams.

Be to, prokuroras ir E. Masiulį, ir esą jam kyšį davusį verslininką Raimondą Kurlianskį prašo suimti teismo salėje.

Politinę partiją „Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis“ prokuroras teismo prašo pripažinti kalta dėl eilės kyšininkavimo ir prekybos poveikiu nusikaltimų ir už šiuos nusikaltimus skirti jai baudą.

„Siūlydamas baudos dydį šiai partijai prokuroras įvertino, kad 2017 m. Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimu dėl šiurkštaus politinės kampanijos finansavimo pažeidimo vieną pusmetį buvo nuspręsta šiai partijai neskirti valstybės biudžeto asignavimų, o dalį gautų asignavimų – 394 880 eurų partija buvo įpareigota grąžinti į biudžetą. Įvertinęs tai, prokuroras politinei partijai „Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis“ siūlo skirti 15 000 MGL (564 900 eurų) baudą”, – rašoma prokuratūros pranešime.

Ikiteisminis tyrimas dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu buvo pradėtas 2016 m. gegužės mėnesį. Tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai.

Ilgai užtrukęs teisinis procesas ne tik ilgam palaidojo klaipėdiečio politinę karjerą, bet ir sugriovė jo pirmąją šeimą, kurioje auga dvynukai.

Kitame teismo posėdyje baigiamąsias kalbas turėtų pradėti sakyti teisiamųjų gynėjai.

Apie prokuroro pasiūlytas bausmes kitiems teisiamiesiems skaitykite čia.

INFORMACIJA

Eligijus Masiulis, tuometinis Seimo narys ir Liberalų sąjūdžio pirmininkas, STT agentų buvo sulaikytas 2016 m. gegužės 12 d. su 106 tūkst. eurų suma. Kratų politiko namuose metu iš viso rasta 260 tūkst. grynųjų. Pradžioje jis buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas, nes Seimo nario apklausti įtariamuoju negalima dėl jo turimos teisinės neliečiamybės. Tuoj po įvykio E. Masiulis sustabdė narystę partijoje, o po poros dienų pats atsisakė Seimo nario mandato. Po to jam buvo pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo stambiu mastu ir kitų nusikalstamų veikų, tačiau pats politikas teigė, jog aptikti grynieji pinigai – tai paskola iš R. Kurlianskio nekilnojamajam turtui Neringoje įsigyti. Teigta, jog 106 tūkst. eurų buvo rasti alkoholio dėžutėje su „Stumbro” gamyklos etikete.

14 Comments

  1. R.S.

    Nesu kraugerys, bet jau laikas baust visu griežtumu korumpuotus partinius(ir netik) valdžiukus. Mano nuomone, jeigu nepasodins Masiulio su bendrininkais o Liberalų partija išneš sveiką kailį iš dabar vykstančių teismų, reiškia ,,įsižiebs žalia šviesa” visiems tokiems valstybiniams sukčiams, kyšininkams, bei kitoms metų metais tarpstančioms iš tokių nusikaltimų, politinėms padugnėms ir toliau pilnu greičiu judėt į priekį. Su dar geresnėmis dėžutėmis, dar didesnėmis reketo sumomis ir ,,paskolomis”:D)

    Reply
  2. Antanas

    Mano nuomone, čia kažkas ne taip. Ar netaps Masiulis partijos korupcijos atpirkimo ožiu? Manau, kad Masiuliui tiesiog nepasisekė vykdant partinę užduotį. Visaip žmonės kalba, žinoma, žmonių kalbvos dar ne argumentas, bet be ugnies dūmų nebūna…

    Reply
  3. Bosas

    Butu gerai ,kad “PASODINTU” VISUS!!!..Paprastas žmogenas paemes kyši,jau seniai sedetu kalejime..O ka išdaryneja “DIKTATORIAI” tokie kaip Grybas???..reketuoja verslininka ,ir tai “nieko tokio”-))))..O Masiulis SEDES vien tik del TO,kad pabande šantažoti “savo laiškais” KGB Magnolija-Tulpe,kuria KGB “STUKAČIAUS” dedules organizuota gauja visaip gyne-)))..ČIA IR YRA- M A F I J A!!!

    Reply
  4. Artiomas

    Ėmė juodai visos parlamentinės partijos. Todėl turėtų būti milijoninės baudos skirtos partijoms. Maža bauda-liberalų sąjūdžio partijai, ji turi sumokėti porą milijonų eurų. Tai kitoms partijoms būtų pamoka, neprdavineti įstatymų

    Reply
  5. Antiliberalas

    Kaip tik liberalas, taip ir svolačius.

    Reply
    • ezys

      o antiliberalai visi pukuoti zuikuciai, ar ne? 😀

  6. Regina

    Nesitikiu, kad teismas tai pripažins. Būtų teisinga jeigu teisingumas nugalėtų. BET….. Gentvilas iki šiol gina savo partietį Tokios partijos veikla turėtų būti sustabdyta. Tai tik mano nuomonė

    Reply
  7. Ppp

    Lojantiems yra paprastas atsakymas, masiulis tikrai nepasakojo visiem is ko ir kiek kapeiku gauna. Del to, kir jis jas planavo panaudoti – va cia jau idomesne tema. Ar partijos reikalam , ar partieciam (kai kuriems), nes tikrai visiems dalinti tai cia saves negerbt, po 5 eurus gave nariai nieko nedarys. Bet jei visgi savo kisene papilde, kad tik turet sau naudos, tada del manes nors ir 10 metu lai pasedi. O jei partijos veiklai, esminis klausimas, ar cia tik jo paties iniciatyva, ar dar bent vienas partinis apie tai zinojo. Gentvilas gan atviras, nemanau, kad zinojo. Bet buvo aplink Masiuli jaunesniu partiniu klapciuku, vat xel situ ir neaisku. Siai dienai siek tiek gaila puse milijono partijai i kupra, jei cia asmeniniai frukto reikalai buvo finansuojami.

    Reply
  8. Kokie konservatoriai

    Tokia ir koalicija . Gerai kad liberala.s pusė mln skirtu baudos.

    Reply
  9. klaipėdietė

    neįkibs tie prokurorai,nepamirškim,kas dabar valdžioje.O,gaila būtų,kad nuplauktų tokia byla

    Reply
  10. DM

    Masiulis susimove nevaikiskai pyke savo karjeros del kapeiku kazkokiu. Kazkam perbego kelia…Nesmerkiu Masiulio paprasiausiai gaila zmoniu kurie kazka pasiekia siam gyvenime pradeda susireiksmintint ir krenta stacia galva i bedugne…. Pamoka ateities kartoms…

    Reply
  11. $$$$$$

    ką reikia galvoti apie Seimo daugumos konservatorių koaliciją su politinės bylos dalyviais liberalais ? Seimo pirmininkė Čmilytė liberalė , Aplinkos ministras S.Gentvilas liberalas , o prokuroras SIŪLO – Liberalų sąjūdžiui – apie 565 tūkst. eurų BAUDĄ  !!!! Tokios politinės reputacijos partijūkštės aiškina – priima , siūlo įstatymus ir jų pakeitimus ( narkotikų dekriminilizavimas , partnerystės ir ….) TOKIA partijūkštė VETAVO prezidento siūlymus ? Jūs rimtai ? Rinkėjai , tų partijų , visai kukū ? Lietuva po šio seimo daugumos , po koalicijos jau ima dvokti kaip ” grigėjai ” ..Politinė tarša ir dvokas …PIŠ vyriausybė pati BLOGIAUSIA !!!!

    Reply
    • $$$$$$

      Praleidau svarbų žodį – KORUPCIJOS bylos …” Skaidrumą ” deklaruojantiems konservatoriams , ypač klaipėdiečiams seimo nariams , negėda ? Apie ponios konservatorės Bilotaitės ” rūpestį ” skaidrumu Klaipėdoje nerašysiu …

  12. Na ką gali pasakyti ?

    Džiugu būtų 🙂 O seimo konservatoriams padori koalicija su tooookiais liberaliais ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eligijus Masiulis: ilgas teisminis procesas jau savaime žmogui yra bausmė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) pirmadienį toliau nagrinėjo nuteistųjų vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kasacinius skundus. Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Aukščiausiasis Teismas atvertė „MG Baltic“ politinės korupcijos bylą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) trečiadienį pradėjo nagrinėti kasacinius skundus vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. LAT pradėjus posėdį, vienas iš ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This