KU 30-mečio jubiliejų primins pasodintas ąžuolas

Švietimas

Penktadienio popietę Klaipėdos universiteto (KU) akademiniame miestelyje buvo pasodintas jaunas ąžuoliukas, čia pat pakrikštytas KU 30-mečio ąžuolu.

Taip Universiteto bendruomenė baigia jubiliejinių, 30-ųjų universiteto gyvavimo metų šventinius renginius.

„Vasarą turėjome jubiliejinių metų kulminaciją – surengėme šventę draugams ir partneriams, tarptautinį EU-CONEXUS festivalį, o šiandien dedame simbolinį tašką šventiniams metams ir sodiname ąžuoliuką toje aikštės pusėje, kur netrukus bus pradėti įgyvendinti nauji plėtros projektai“, – pranešime pažymi KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas, pakvietęs kolegas drauge pasodinti stiprybę ir ilgaamžiškumą simbolizuojantį medį.

Ąžuolai – svarbi KU akademinio miestelio kraštovaizdžio dalis. Bendruomenė ypač brangina ir akylai prižiūri 1924-aisiais sodintus ąžuolus. Ąžuoliukas buvo pasodintas KU įkūrimo 10-ojo jubiliejaus proga. Miestelyje prigijo ir kiekvieną pavasarį sulapoja du dovanoti ąžuolai – vieną jų universitete pasodino Klaipėdos Rotary bendruomenės atstovai ir apjuosė jį dekoratyvine tvorele su suoliukais, kitą pasodino bei prižiūri kariškiai.

2 Comments

  1. Uosis

    Tikrai, neaišku, kodėl VIENAS? O ne visas 30 tokia proga. Neaišku ką veikia KU Botanikos sodas? Ar tik augina eglutes Kalėdoms?
    Nėra KU Botanikos sodo įtakos KU aplinkų sutvarkymui, apželdinimui…… Sunkiai einasi KU su konkrečiais naudingais darbais.. Ir taip jau 30 metų….

    Reply
  2. Anonimas

    Tokia proga ir tokiais laikais reiketu 30 azuoleliu sodinti

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Naują kadenciją KU rektorius pradeda su atsinaujinusia komanda

Kovą 4-ąją kadenciją baigiantis ir naują vadovavimo Klaipėdos universitetui (KU) penkmetį pradėsiantis rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas penktadienį pristatė KU ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This