Norėjo gauti fiktyvų skiepą – tapo teisiamuoju

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl papirkimo pareikšti 36-erių klaipėdiečiui. Tyrimo duomenimis, vyras siekė neteisėto įrašymo į pasiskiepijusių asmenų sąrašą, išvengiant COVID-19 vakcinos.

Remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, klaipėdietis šių metų rugpjūtį užsiregistravo skiepui nuo COVID-19 ligos Klaipėdos vakcinavimo centre. Vyrui atvykus paskirtu laiku, jis buvo nukreiptas į kabiną, kurioje bendrosios praktikos slaugytoja įprasta tvarka paprašė pateikti asmens dokumentą. Klaipėdietis medikei padavė savo pasą, kurio viduje buvo 50-ies eurų kupiūra.

Tyrimo duomenimis, vyras davė medicinos darbuotojai pinigus už tai, jog ši jo nepaskiepytų, bet medicininiuose dokumentuose įrašytų, kad jis yra paskiepytas pirma COVID-19 vakcinos doze. Medikė siūlyto atlygio nepriėmė ir apie tai informavo vakcinacijos centro koordinatorių, kuris informaciją perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybai.

Pinigus medicinos darbuotojai siūlęs klaipėdietis patrauktas baudžiamojon atsakomybėn dėl papirkimo. Už tai jam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Sutuoktiniai bus teisiami dėl kyšio už fiktyvius skiepus

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl papirkimo siekiant neteisėtai gauti COVID-19 vakcinaciją patvirtinantį įrašą ...
2022-10-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Skiepytis nuo COVID-19 galima ir medicinos įstaigoje, kur pacientas nėra prisiregistravęs

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį Lietuvoje patvirtinti 29 nauji užsikrėtimų koronavirusu atvejai – visi žmonės užsikrėtė pirmą kartą, skelbia Statistikos departamentas. ...
2022-10-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19: mažiau ne tik naujų atvejų, bet ir mirčių

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, jog nuo pirmadienio prekybos, paslaugų teikimo ir kitose vietose, kuriose kaukės yra būtinos, bus privaloma dėvėti ...
2021-11-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This