Šventojoje – naujas gyvenamasis kvartalas

Regionas

UAB „Alite Bona“ skelbia Šventojoje, Elijos gatvėje esančiame 3,6 hektarų plote, statanti 68 namų ir kotedžų gyvenvietę „Naujasis pajūris“. Statybas, kurias vykdo generalinis rangovas „SV statyba“, planuojama baigti artėjančią vasarą, investicijos į jas siekia 7,26 mln. eurų.

„Įvertinome Šventosios perspektyvą. Artimiausiu metu vyks infrastruktūros pokyčiai bei investicijos į NT plėtrą. Argumentas, kodėl pasirinkome šį kurortą tokiam projektui, itin svarus – puiki infrastruktūra, net 3,5 hektaro plotas, kuriame galime įgyvendinti pagrindinį planą – pritaikyti aplinką antrojo būsto ar poilsio vietą aktyviems, poilsio ir kokybės ieškantiems uždaroje ir privačioje gyvenvietėje žmonėms“, – pranešime spaudai cituojamas „Alite Bona“ direktorius Zbygnevas Dudinskis.

Privačioje gyvenvietės teritorijoje suplanuoti 34 karkasiniai namai ir 34 kotedžai, kurių bendras plotas – 4572 kv. m. Būstų kvadratūra varijuoja nuo 63 iki 79 kv. m. Saugomoje kameromis teritorijoje numatoma įrengti 68 vietas automobiliams.

Anot pranešimo, 82 proc. teritorijos bus apželdinta įvairiais spygliuočiais augalais. Visi būstai numatyti su skirtingais sklypais, kiemeliais, kurių dydis svyruoja nuo 1,7 iki 6 arų. Teigiama, kad gyvenvietėje bus įrengtas vidinių gatvių apšvietimas, pėsčiųjų ir dviračių takai. Kiekvienas būstas turės savo individualią, 10–13 kv. m ploto maumedžio terasą.

Kai kurie iš objektų jau baigti statyti ir parduodami su pilna apdaila ir įrengta virtuve. Parduodami ir būstai su daline apdaila. Skelbiama, kad namo kainos su daline apdaila prasideda nuo 2000 eurų už kv. m.

„Šventąją galime vadinti didelį potencialą turinčiu „nenušlifuotu deimantu“. Platūs paplūdimiai, Šventosios miesto plėtra. Jau dabar Palangos savivaldybė investuoja į šio miesto infrastruktūrą. Vienas iš didžiausių Šventosios plėtros planų – 40 mln. investicija į Šventosios jūrų uostą. NT statytojai jau pradeda čia plėtoti prabangius, išskirtinius projektus. Tad ateityje augs ne tik šio miesto potencialas, bet ir būstų kainos, o tai reiškia, kad namai Šventojoje bus ir jauki gyvenamoji, ar laisvalaikio praleidimo vieta, ir puiki investicija. Projektas pasižymi mažomis išlaikymo sąnaudomis, nes nustatytas elektrinis šildymas, o dėl įrengtų saulės jėgainių, gyventojams šildymo sąnaudos bus žymiai mažesnės“, – pranešime cituojama ir „Naujojo pajūrio“ pardavimus bei marketingą valdančios įmonės RSM vadovė Olga Lapinskė.

Teigiama, kad kvartale gaminamą saulės energijos generuojamą elektrą gyventojai galės perkelti ir į savo pirminį, antrinį būstą arba parduoti. Gyventojai, turintys elektromobilių įkrovimo įrangą, galės juos pakrauti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Šventojoje - 9-asis baikerių festivalis

Jau devintus metus iš eilės Šventojoje vyksiantis tarptautinis baikerių paplūdimio ir muzikos festivalis „Beach Bike Fest“ skelbia šių metų programą. ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - ne tik tradicinė margučių alėja, bet ir ją lydinčios liaudies melodijos

Artėjant šv. Velykoms, Palangos J. Basanavičiaus gatvė tradiciškai pasidabino įspūdingais dviejų metrų aukščio margučiais. Spalvinga bene gražiausiai pavasario šventei skirta ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This