Kviečia pastebėti ir registruoti vienišus senjorus

Sveikata

Lietuvos Raudonasis Kryžiaus vykdo šiltų apsilankymų programą, skirtą vienišiems senjorams, ir skelbia „Šviesių minčių Kalėdas“ – jau antrus metus vykstančią iniciatyvą, kurios metu gyventojai kviečiami registruoti vienišus senjorus, kuriems savanoriai dovanos kalėdines dovanėles, pagalbą gerais darbais bei savo laiką ir dėmesį.

Kalėdinė dovana senjorui nuo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus – žibintas su žvakelėmis, įžiebsiantis šių metų vienišas vyresnių žmonių šventes ir eglės šaka bei žaisliukai, kuriais senjorai galės papuošti šakelę kartu su savanoriu.

„Žibintas – jaukumo, šviesos bei šilumos simbolis, todėl toks daiktas pasirodė ideali dovana vienišam senjorui. Jau pernai metais sugalvojome išdalinti kuo daugiau žibintų ir taip pradžiuginti ne tik mūsų jau lankomus senjorus, bet ir tuos, kurių patys dar nesame pastebėję. Todėl pagalbos paprašėme visų žmonių – kvietėme susivienyti gražiai iniciatyvai ir pamatyti vienišą senjorą, kurį Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanoriai pradžiugins šilta dovanėle bei primins, kad jie nėra vieni ir jei senjorai norės – mūsų organizacijos savanoriai gali būti šalia ištisus metus. Džiaugiamės, kad iniciatyva pavyko puikiai ir pernai metais išdalinome net 660 žibintų, iš kurių 304 iškeliavo į senjorų namus, kuriuos užregistravo aplinkiniai žmonės. Žibintai iki šios dienos dega languose ypatingomis progomis, o dalis senjorų tapo mūsų nuolatiniais draugais”, – pranešime spaudai pasakoja šiltų apsilankymų programos vadovė Rasa Stankevičienė.

„Šviesių minčių Kalėdų” iniciatyvos tikslas – šventines vienišų senjorų nuotaikas praskaidrinti ne tik dovanėlėmis, tačiau, svarbiausia, pokalbiu bei bendra veikla – dėmesiu vienišam žmogui.

Daugelis giminių nelankomų vyresnio amžiaus žmonių neturi su kuo pabendrauti, pasidalinti vargais ir džiaugsmais, todėl Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanoriai pasiruošę skirti pakankamai laiko pokalbiui prie puodelio arbatos ir bendrai veiklai, kuri galėtų pradžiuginti ir nuspalvinti gražiausias metų šventes. Atsižvelgiant į kiekvieno senjoro poreikius, savanoriai stengsis senjorams pagelbėti dar vienu nauju, mažiau įprastu geru darbu, pavyzdžiui, padės namų ruošoje – išplauti langus, išskalbti užuolaidas, atsikratyti senais, nebenaudojamais daiktais ar kartu papuošti Kalėdų eglutę.

Vienišus senjorus „Šviesių minčių Kalėdų“ iniciatyvai registruoti kviečiama iki gruodžio 8 dienos čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Žiemos šventės su sniegu - ne itin dažnas reiškinys

Lietuvos gyventojams Kalėdos ir Naujųjų metų sutikimas yra neatsiejami nuo žiemiškų orų. Idealiausios šventės būna tuomet, kai spaudžia šaltukas ir ...
2023-12-27
Skaityti daugiau

Regionas

Neringoje - kalėdinis šviesų šokis

Šventinis laikotarpis Neringoje bus lydimas ypatingo kalėdinio šviesų šokio, kuris į naktinį Kuršių nerijos dangų palydės neringiškių bei kurorto svečių ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos muzikinio teatro darbuotojai atskleidžia laimės ir šventinio stalo ingredientus

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro menininkams svarbi šeima ir bendrystė. „Žmogiškos laimės ir stiprios sveikatos. Jei būsite sveiki – viskas pavyks, ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This