Pasaulio jaunių 10 šokių čempionate Lietuvai atstovaus klaipėdietis

Sportas

Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) viceprezidentas Virginijus Visockas teigia, kad mūsų šalies šokėjai savo pasiekimų gausa niekuo nenusileidžia kitoms sporto šakoms, todėl juokais siūlo keisti Lietuvos nacionalinį sportą į šokius. V. Visockas tiki, jog gruodį Vilniuje vyksiančiame Pasaulio jaunių 10 šokių čempionate Lietuvos atstovai taip pat iškovos medalį.

Gruodžio 4 dieną Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje vyksiančiame turnyre tarp šokėjų iš 30 pasaulio šalių išvysime ir kylančias Lietuvos sportinių šokių žvaigždes – klaipėdietį Kiprą Kūrą ir vilnietę Elzę Gintvilę Valiūnaitę. Mūsų šalies garbę ginanti pora šį mėnesį Rumunijoje vykusiame Lotynų Amerikos šokių čempionate liko per plauką nuo medalių – tarp 55 porų užėmė ketvirtąją vietą.

Pasaulio jaunių 10 šokių čempionato turnyro Vilniuje metu visos poros atliks po penkis standartinius (lėtas valsas, tango, Vienos valsas, fokstrotas, kvikstepas) ir penkis Lotynų Amerikos šokius (samba, čia čia čia, rumba, pasodoblis, džaivas), o iš viso kiekviena pora ant parketo žengs net iki 40 kartų. Negana to, žiūrovai arenoje taip pat galės mėgautis ir specialia parodomąja programa –  hiphopo šokėjų pasirodymais.

Nors šis turnyras V. Visockui bus jau devynioliktasis tarptautinio rango čempionatas mūsų šalyje per 25 metų laikotarpį – tai pirmasis kartas, kai į Lietuva priims jaunuosius šokėjus iš viso pasaulio, o taip pat ir pirmasis, kai tokį turnyrą tenka organizuoti tokiomis sudėtingomis sąlygomis, esant COVID-19 reikalavimams.

Nepaisant to, Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) viceprezidentas yra įsitikinęs, kad Vilniuje išvysime ne tik puikų renginį, bet ir tiki, jog mūsų šalies atstovams nusišypsos sėkmė.

Pasak V. Visocko, Kipras ir Elzė Gintvilė yra labai pajėgūs kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų ir turi visas reikiamas čempionams savybes, o jų programos – tiek Lotynų Amerikos, tiek standartinių šokių – yra labai aukštos kokybės.

„Kipras yra iš Klaipėdos, o Elzė iš Vilniaus, todėl labai džiugu, kad tokia jungtinė pora tiek daug dirba, stengiasi ir tiek savęs atiduoda šokiams. O šalia šokių jie abu dar ir puikiai mokosi, kas parodo jų stropumą ir sugebėjimą suderinti šokius su mokslais. Mums, kaip federacijai, yra be galo smagu, kad šiems pasišventusiems šokėjams galime atsidėkoti surengdami čempionatą namuose, prie savų „sienų“, o taip pat ir leisti jų pasirodymais džiaugtis Lietuvos žiūrovams. Labai kviečiu visus atvykti į areną, palaikyti mūsų šalies porą ir išvysti šį nuostabų renginį savo akimis”, – pranešime cituojamas LSŠF viceprezidentas.

Jo teigimu, per paskutinius 10-15 metų šokių populiarumas Lietuvoje yra labai išaugęs.

„Jei gerai pamenu, prieš 15 metų šalyje turėjome apie 65-70 šokių klubų, tuo metu dabar turime jų virš 90. Taip pat Lietuvoje turime labai gerai išvystytus vaikų šokius – turime taškų sistemą, skatinančią jų augimą bei nuolat galvojame, kaip vaikus sudominti šokiais. Per metus Lietuvoje būna net 54 šokių varžybos, iš kurių 18 yra šalies reitingo varžybos. Lietuvoje išties turime labai stiprius šokėjus ir dažnai iškovojame medalių todėl, tokiais tempais, šokiai savo pasiekimais greitai galbūt net aplenks krepšinį. Gal ateityje vertėtų keisti mūsų nacionalinę sporto šaką? – pusiau rimtai, pusiau juokais kalbėjo V. Visockas.

1 Comment

  1. Anonimas

    elzę17gintvylė1177sausai17suvirškyno17visųs1717sausainyu17sausu17pusričyu17saldainyu17sumųštinyų171717171aivaras17sugalvo17šokije17kanors17kaipnors1177naujųtėlayštiko1234567890

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas, Svarbu

Klaipėda pagerbė geriausius 2021-ųjų sportininkus

Penktadienio vakarą „Švyturio“ arenoje surengti tradiciniai Klaipėdos sporto apdovanojimai, kurių metu pagerbti geriausieji praėjusių metų sportininkai bei sportinių iniciatyvų autoriai. ...
2022-02-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This