Sulaukę norėtų šviesoforų ėmė keiktis

Svarbu, Transportas

Trečiadienį rekonstruotose Tauralaukio gatvių sankryžose pagaliau buvo įjungti jau kelis mėnesius tik mirksėję keturi šviesoforai, tačiau bent jau dėl vieno iš jų ketvirtadienio rytą tauralaukiškiai ėmė net keiktis.

Pasak šioje miesto dalyje gyvenančios klaipėdietės Julijos, ketvirtadienio rytą sankryžoje su Tauralaukio ir Klaipėdos gatve buvo susidariusios didžiulės spūstys norinčiųjų išsukti į Klaipėdos gatvę.

„Suskaičiavome, kad žalia norintiems išvažiuoti iš Tauralaukio gatvės dega tik tris sekundes. Per tiek net pėstiesiems pereiti jos neįmanoma. Skambinome jau ir į policiją, ir į „Gatvių apšvietimą”, bet sako viskas čia nuo Vilniaus priklauso. Sunku susilaikyti nesikeikus”, – sakė Julija.

Išsukti iš Tauralaukio į Klaipėdos gatvę yra skirtos tik kelios sekundės. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pajūrio gatvės rekonstrukcijos užsakovas buvo Lietuvos automobilių kelių direkcija, darbus atliko AB „Eurovia Lietuva“, tačiau stringant perdavimo procedūroms šviesoforai ilgai neveikė, kol galiausiai Kelių direkcija sutiko, jog jie būtų įjungti. Vadovaujantis bendradarbiavimo sutartimi ši gatvė, esanti valstybinės reikšmės rajoniniu keliu, savivaldybės nuosavybėn bus perduota tik priėmus darbus.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis ketvirtadienio rytą patikino, kad į susidariusią situaciją bus reaguojama ir informacija bus perduota šviesoforus prižiūrinčiai UAB „Gatvių apšvietimas”.

Pastarosios Eismo valdymo skyriaus vadovas Mindaugas Vasiliauskas sakė, jog šviesoforo veikimo ciklas tikriausiai nebeatitinka realios eismo srautų situacijos, nes rangovų buvo nustatytas pagal daugiau nei prieš porą metų matuotus srautus ir parengtą projektą.

„Jau vakar pranešėme apie tai rangovams ir prašėme keisti ciklą. Žadėjo šiandien iš Vilniaus atvažiuoti. Jei to nepadarys, tikriausiai reikės tiesiog laikinai išjungti, kol atvažiuos ir pakeis, nes patys kol kas to daryti negalime”, – sakė M. Vasiliauskas.

14 Comments

  1. Marius

    Valio, globalistų pimpačkiukai dar vieną rajoną užbookino…
    Kas neaišku, rajonas pilnai susiformavo, laikas priimti,, geat reset” taisyklės, kur gyvenat, ten dirbat, ilsitės, šikant, geriant, sportuojat, dauginatės jei leis ?

    ormavo

    Reply
  2. Faktas

    Vilnius toli, o Klaipėdos avinai Liepų11, bet kaltę suversti kitiem moka tik dėl užmaskavimo savo bukumo ir nesupratimo. Pavizdys švėsoforas prie Depo , net ir nakti veikia nors trečią valandą nakties žmonių nėra visame Šilutės pl.
    Nekalbant apie Taikos pr. žalios bangos įrengti nesugeba dešimtmečiais… akivaizdu AVINAI

    Reply
    • klp

      Pritariu, tai pats beprasmiškiausias šviesoforas klp.

    • jj

      Faktui,
      šis pėsčiųjų šviesoforas padeda vairuotojams išvažiuoti iš šalutinių gatvelių, eismo šis šviesoforas netrikdo, nes vis vien tenka sustoti prieš žiedą.
      Avinai tai supranta.

  3. Klp

    Prie to paties gal tas vilnietis ir Kretingos g.- Šiaures pr sureguliuos, kad nors 4-5 mašinos i kaire galetu pasukti?

    Reply
  4. Aš

    Vat naujiena, Joniškės g. sukant į kairę į Liepos g. taip pat 3 sekundės dega, visi jau priprato degant raudonai sukti. Ir niekas nieko nesiruošia reguliuoti. O čia net iš Vilniaus atvažiuos….

    Reply
    • Jeronimas

      Pritariu, o dar pastoviai regitros egzaminam besiruošiantieji bando pajudėti, tai taip ir lieki stovėti 2-3 ciklus, bandydamas savo kantrybę.

  5. Kkk

    Sureguliuokite žalia kolidoriu. O tai pristatė tešlagalviai šviesoforų ir jie nesureguliuoti. Ir stovi prie kiekvieno. Gatvės naujos sutvarkytos bet važiuojant visi šuliniai išlindę ir manevruoti. Joniškio g. nauja , šulinių pilna. Tauralaukyje irgi naujas kelias ir vėl šuliniai išsikiše. Kodėl??????? Kodėl pas mus kaip kokioje Afrikoje. Trumpai tešlagalviai.

    Reply
    • Skeptikas

      Todėl, kad tešlagalviams nusispjauti ant visko, ką jūs jiems galite padaryti.Priversit dirbti? Kaip?

  6. Dar pamatysime

    kai UAB Gatvių apšvietimas galutinai bus sutvarkytas ir atiduotas Autobusų parkui, štai tada pasimatys kokia padaryt nesąmonė. Trūksta žodžių, ir tai nesamonei pritarė Vaitkaus valstiečiai.

    Reply
  7. Šviesaforas klaipėdietis

    Jei taip kiekvieną šviesaforą iš Vilniau važiuos reguliuoti burs linksma

    Reply
    • ezys

      O kiekvienas sviesoforas Klaipedoje yra valstybines reiksmes kelyje ir priklauso keliu direkcijai?

    • kvailumas neispasakytas

      las gi kaltas jei ne Vilnius, gal Briuselis

    • Skeptikas

      Ar dėl šiukšlių išvežimo irgi į Vilnių skambint? Į kurią ministeriją? Ar tiesiai į seimą?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This