Požeminiai konteineriai: „proto užtemimas”

Mums rašo

Bangų g. 10 namo gyventoja
2021-11-30

Komentarų: 10

Smagu matyti iniciatyvą antžeminius konteinerius pakeisti į požeminius. Labai to laukėme ir pamatę, kad bus montuojami Bangų g. 10 kieme, tikėjomės puikaus rezultato. Deja.

Lapkričio 29 d. grįžtu namo ir galvojau KRATC darbuotojai juokauja, o gal pasnigus sniegui nematė, ką daro, nes kitaip protu neina paaiškinti, kodėl konteineriai yra įkasti viduryje aikštelės, ant pravažiuojamosios dalies.

Jau ir taip nebuvo galima normaliai išsukti, kai buvo senieji konteineriai, kurie buvo už gero pusantro metro, tai dabar įvažiavus priekiu, atbulas neišvažiuotum niekaip, nebent iškeltų su kranu.

Jei atsiras KRATC darbuotojas, kuris su automobiliu išsuktų atbulas, kai iš abiejų pusių stovi mašinos, tai jam medalis, čia jau priekiu išsukimas yra ant ribos.

Nevažinėjame VW Polo, VW Golf, Toyota Yaris ar kitom miniatiūrinėm mašinom. Normalus sedanas ar universalas tokiame paliktame tarpe manevruoti tiesiog negali.

Vietos požeminiams konteineriams kieme – pilna. Yra ir puiki vieta, kurioje konteineriai netrukdytų gyventojams, o ir specialiam transportui ištuštinti konteinerius būtų patogiau. Taip, kaip dabar įkasta, klausimas, ar šiukšlių mašina į tą tarpelį tilps.

Kyla klausimai, ar tokius sprendimus žmonės daro tik „ant popieriaus”, ar buvo atvykta į vietą ir paieškota tinkamos vietos, ar buvo įvertinta, kad dabartinis „proto užtemimas” netrukdys judėjimui?

Tikiu, kad gal sugalvosite pasakyti, jog vietos parkuoti automobilius yra. Gal ir yra, bet aikštelė kaip po karo, kaskart įvažiuojant į kiemą yra braižomi karteriai, nes duobė ant duobės, o toje duobėje dar duobė.

Kas susišvietė žmogui, nusprendusiam įrengti požeminius konteinerius viduryje kiemo?

Šio klausimo taip nepaliksime, todėl perspėju KRATC, kad jei nebus imtasi priemonių ištaisyti šį nesusipratimą (kitaip to pavadinti negaliu), tai bus eita toli, nuskambės „ant visos Lietuvos”.

10 Comments

  1. Henrikas

    >Nevažinėjame VW Polo, VW Golf, Toyota Yaris ar kitom miniatiūrinėm mašinom.

    O gal reiktų pradėt? Nuo kada mieste turi būti taikomasi prie kiekvieno, nusipirkusio mašiną, kuri net neskirta važinėjimui mieste? Beje, išvardytos mašinos visai ne miniatiūrinės.

    Reply
  2. grikių_košė

    Tai čia dar nieko. Vykdant archeologinius tyrimus Šaulių g. 4 archeologams policiją kvietė, nes klykiančiai moteriai niekaip nedaėjo, jog archeologai nelygu KRATC. Ir ką gi, policija reaguoti turėjo, susirinko visas bendrabučio kiemas ir policininkams smagesnė diena tapo:)

    Reply
  3. konservai

    Konservatorių dėžutės. Išsirinkote konservatorius -tai dabar visą miestą užkonservuos

    Reply
    • Marius

      Konteineriai suprojektuoti prieš beveik 10 metų, tada Graužinienė, Kirkilas ir kiti bebrai murgdė Lietuvą gilyn.

  4. durnių laivui

    kokiam durnių laive ji kvietė,tik jums ,ko gero ir tebuvo žinoma

    Reply
    • dl

      įsivesk į paiešką „Planuojamos pusiau požeminių konteinerių aikštelės” ir pamatysi

  5. Anonimas

    O tai kaip kaimynai pasistatė, jeigu neįmanoma išsukti? 😀 jeigu neturit atsakingų asmenų namo bendrijoje ar kt., tai nekaltinkit paskui kitų.

    Reply
  6. durniu laivas

    kai savivaldybe derino projektus, kvite gyventojus – nerupejo. kai pastate – tai jau blogai. saukstai po pietu. anksciau rupintis reikejo

    Reply
  7. gyventoja

    vasarą ant važiuojamosios dalies užimdami 3 mašinoms skirtas stovėti vietas įkasė ir ties Laukininkų 35 -uoju namu.Rašė ir ,Atvira Klaipėda,,buvo skundai gyventojų,o kas pasikeitė…ogi,niekas.Atsakymas buvo,kad taip suplanuota buvo tipo prieš 20 metų,taip ir padarė.Žodžiu,viskas gerai.Stovi ir dabar tušti.Beje plyteles apie juos dėjo ,,brigada,, apie dvi savaites,jeigu ne ilgiau-atveža,pasnaudžia ir vėl surenka tuos žmogelius.Baisi betvarkė šioje srityje,svarbu,kad prieš 20 metų paruoštą projektą įgyvendino

    Reply
  8. T

    Bet tai proto ir supratimo nulis.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Klaipėdos šaligatviams tvarkyti šiemet skirs milijoną eurų

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad artimiausiu metu bus pradėti šaligatvių tvarkymo darbai Danės gatvėje, kitapusnetrukus po rekonstrukcijos atsidarysiančio Klaipėdos valstybinio muzikinio ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėdoje - didelė tarša kietosioms dalelėmis (atnaujinta)

Uostamiestyje, Šilutės plente esanti taršos matavimo stotelė antradienį fiksuoja daugiau nei dvigubai didesnį už leistiną kietųjų dalelių kiekį ore, o ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Pristato dar vieno „Trinyčių“ daugiabučio viziją

Architektai buvusią „Trinyčių” fabriko teritoriją valdančių verslininkų užsakymų parengė ir visuomenei pristato jau penktus projektinius pasiūlymus dėl daugiabučių statybų. Pirmieji ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This