Bibliotekoje – Aido Degučio fotografijų paroda

Kultūra

Nuo gruodžio 4 d. iki 2022 m. sausio 4 d. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J. Janonio g. 9) bus eksponuojama Aido Degučio fotografijų paroda „12“. Parodos atidarymas vyks gruodžio 4 d. (šeštadienį) 14 val.

Skaičius 12 nuo seno laikomas simboliu, atspindinčiu visatos tvarką, ciklo užbaigimą. Diena ir naktis turi po dvylika valandų. Metus sudaro 12 mėnesių. Kiekvienas priklausome vienam iš 12 zodiako ženklų. Kinų horoskopas taip pat turi 12 gyvūnų vardų. Ir Jėzus, ir Buda turėjo 12 mokinių. O drąsusis karalius Artūras – 12 narsių ir ištikimų apvaliojo stalo riterių. Šis skaičius dažnai kartojasi pasaulio ir lietuvių liaudies pasakose: „Dvylika brolių juodvarniais lakstančių“, „Eglė Žalčių karalienė“: Eglė turėjo dvylika brolių, kurie dalgiais užkapojo jos mylimąjį Žilviną. Skaičius 12 neša sėkmę ir yra labai svarbus bei reikšmingas ir aktorei Irinai Lavrinovič, kuri yra vienintelis šios parodos personažas.

Aidas Degutis sukūrė 12 aktorės portretų, 12 skirtingų pasaulių, ir kviečia juos patyrinėti arba pamatyti aktorės portretą fotomenininko žvilgsniu.

Fotografiją Aidas atrado dar vaikystėje. Viskas prasidėjo nuo stebėjimo. Aidas prisimena, kaip būdamas gal kokių aštuonerių, o gal devynerių, sėdėdavo raudonos šviesos užtvindytame vonios kambaryje ir kartu su tėčiu ryškindavo nuotraukas. Ryškalų vonelėse pamerktame fotopopieriuje kaip monochrominės gėlės pamažu skleisdavosi pirmieji vaizdo kontūrai. Pradžioje lėtai ir nedrąsiai, o paskui vis ryškiau ir giliau, kol vaizdas užpildydavo visą balto blizgaus fotopopieriaus paviršių. Viskas atrodė taip magiška ir nežemiška.

Iš pradžių Aidas Degutis fotografavo peizažus, o vėliau susidomėjo portreto žanru.

„Žmogaus veidas yra labai iškalbingas, kiekvieną kartą jis gali atsiveria vis kitaip“, – sako Aidas, šiuo metu gyvenantis Klaipėdoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Plastikos chirurgas pakvietė į neįprastą parodą 

Klaipėdoje, Menų ložės (Tomo g. 24) erdvėje, klaipėdiečiai turėjo galimybę sudalyvauti neįprastoje vieno vakaro parodoje-performanse, kurį paruošė plastikos chirurgas Saulius ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

Vyks jau paskutinis konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančio leidinio pristatymas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2023“ kviečia įpaskutinį leidinio pristatymą. Balandžio 23 d., 18 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Pristatys knygą, atgaivinančią tarpukario Klaipėdos kasdienybę 

Trečiadienį, balandžio 17-ąją, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) klaipėdietis žurnalistas Martynas Vainorius pristatys ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This