Brakonieriauti mokė ir vaiką

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2021-12-02

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai šią savaitę Kretingos rajone surengė pasalą ir nustatė žeberklininką. Neteisėtos žvejybos procesą stebėjo ir pažeidėjo vaikas. Vyrui teks sumokėti iki 2070 eurų siekiančią baudą.

Aplinkosaugininkai, surinkę informaciją, kelias dienas žeberklininko tykojo prie vandens telkinio Kretingos rajone. Neteisėti veiksmai buvo fiksuojami ir vaizdo kameromis.

Išanalizavę filmuotą medžiagą, pareigūnai pastebėjo ne tik pažeidimą darantį asmenį, bet ir jo veiksmus stebintį vaiką. Asmuo, besinaudojantis žeberklu, su savo mažamečiu vaiku upelyje užfiksuotas tris kartus.

Vieną kartą vyras nudūrė šlakį, kiti du kartai buvo nesėkmingi.

Aplinkosaugininkai taip pat apieškojo asmens sodybą ir ūkinėse patalpose rado du žeberklus.

Pažeidėjui už neteisėtą žvejybą surašyti trys administracinio nusižengimo protokolai, taip pat jam gresia administracinė nuobauda iki 900 eurų.

Už draudžiamus žvejybos įrankius, kuriuos Klaipėdos aplinkosaugininkai iškart paėmė, gresia bauda iki 200 eurų, be to, reikės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 970 eurų.

„Netoleruotina, kad naudotis tokiais drastiškais ir brutaliais įrankiais mokomi net vaikai. Telieka viltis, kad panašūs atvejai nepasikartos. Kartu nuoširdžiai dėkojame žmonėms, suvokiantiems, kokią žalą daro brakonieriai ir jų naudojami įrankiai“, – pranešime spaudai pažymi Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Susidūrus keturioms transporto priemonėms, nukentėjo trys žmonės

Antradienio pavakare Kretingos rajone į eismo įvykį pateko keturios transporto priemonės, sužeisti trys žmonės atsidūrė ligoninėje. Reidas TV facebook nuotr. ...
2024-07-10
Skaityti daugiau

ELTA

Žemaitijos gimnazijos nesutinka su numatoma pertvarka

Nuo rugsėjo įsigaliojant reikalavimui turėti bent 21 mokinį III gimnazijos klasėje, Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją (ŠMSM) pasiekė peticija, kuria ...
2024-07-09
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19: tarp labiausiai sergančių savivaldybių atsidūrė Kretingos rajonas

Valstybės duomenų agentūra informuoja, kad ketvirtadienį šalyje buvo patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai (penki žmonės susirgo antrą kartą, du – ...
2024-06-28
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This