Nusikaltimų puokštė tris bendrininkus atvedė į teismą

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir į teismą siunčia tris asmenis, įtariamus didelės vertės turto prievartavimu, sistemingu žmogaus
bauginimu naudojant psichinę prievartą, pasikėsinimu sugadinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu ir dideliu kiekiu šaudmenų, nešaunamuoju ginklu bei narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2020 m. liepą gavus pareiškimą dėl bandymo padegti gyvenamąjį namą Klaipėdoje bei jo kieme stovėjusį vienai uostamiesčio įmonių priklausantį automobilį. Pareigūnai netruko sulaikyti šio nusikaltimo padarymu įtariamą 36 metų niekur nedirbantį vyriškį, anksčiau teistą už neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis, turint tikslą jas platinti, neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Atlikus kratą šio asmens gyvenamojoje vietoje, rasta apie 23 g narkotinės medžiagos – kanapių – ir psichotropinės medžiagos – amfetamino.

Tolesnio tyrimo metu paaiškėjo, kad šis asmuo kartu su dviem 49 ir 53 metų bendrininkais už vieno iš jų tariamai atliktas paslaugas prievartavo didelės vertės turtą iš dviejų nukentėjusiųjų, juos sistemingai baugino naudodami psichinę prievartą bei pasikėsino tyčia sugadinti pastarųjų turtą visuotinai pavojingu būdu.

Įtariama, kad 2020 m. kovą vienas iš bendrininkų išklijavo popieriaus lapus su vieno nukentėjusiojo atvaizdu ir pastarąjį žeminančiu, įžeidžiančiu užrašu nukentėjusiojo gyvenamosios vietos rajone bei ant įmonės, priklausančios kitam nukentėjusiajam, pastato Klaipėdoje. Taip pat įtariama, kad 2020 m. liepą pastarasis įtariamasis metė uždegtą padegamąjį užtaisą į nukentėjusiojo namo kiemą, taip pasikėsindamas padegti gyvenamąjį namą bei kieme stovėjusį įmonės automobilį, tačiau padegamajam užtaisui užgesus, šis turtas buvo tik apgadintas.

Tęsiant tyrimo veiksmus, 2020 m. rugsėjį Klaipėdoje, Birutės g., sulaikytas 53 m. klaipėdietis. Atlikus kratą asmens gyvenamojoje vietoje, rasti trys peiliai-durtuvai, du svaidomieji peiliai bei nunčiakai. Šis šiuo metu niekur nedirbantis vyriškis teisėsaugai irgi žinomas – anksčiau teistas už
sprogstamųjų medžiagų laikymą ir realizavimą, sukčiavimą, apgaulingą apskaitos tvarkymą, dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu.

Tą pačią dieną Klaipėdoje, Lazdynų g., sulaikytas ir 49 metų, anksčiau neteistas, Klaipėdos gyventojas. Kratos metu pastarojo gyvenamojoje vietoje rastas revolveris su panaikintu numeriu bei 9 šoviniais būgne, 87 šoviniai, kanapės bei metalinė teleskopinė lazda.

Visi trys įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Dviem įtariamiesiems buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau pakeista švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis. Trečiam įtariamajam paskirtas dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už žmogaus terorizavimą grasinant susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą sveikatai ar turtui veiką arba sistemingą bauginimą panaudojant psichinę prievartą, numatytas laisvės atėmimas iki 4 metų. Už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą visuotinai pavojingu būdu baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų. Už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu šaudmenų numatytas laisvės atėmimas nuo 4 iki 8 metų. Už didelės vertės turto prievartavimą dalyvaujant organizuotoje grupėje numatytas laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kriminalistai sulaikė asmenį, įtariamą platinus itin pavojingus narkotikus

Klaipėdos pareigūnai su įkalčiais sulaikė dar vieną asmenį, įtariamą dideliais kiekiais platinusį narkotines medžiagas. Pareigūnams tęsiant anksčiau pradėtą tyrimą, buvo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už 16-metei parduotas kanapes laisvės gali netekti ilgiems metams

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl labai sunkaus nusikaltimo – narkotinių ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į namą šaudęs klaipėdietis įkliuvo ir dėl narkotikų

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose kitą savaitę bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje anksčiau teistas klaipėdietis Deividas Skrodenis kaltinamas ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This