Teatro aikštėje jau ruošiama vieta eglutei

Miestas

Į Klaipėdos Teatro aikštę – kalėdinių renginių epicentrą, jau atkeliavo instaliacijos „Sauganti eglutė” pagrindinė konstrukcija.

„Klaipėdos švenčių“ nuotr.

Šventiniu periodu Teatro aikštėje įsikursiančią muziejinę eglutę sups eglės formą atkartojanti konstrukcija. Apie 3 tonas sveriančią eglutę sudarys dvi dalys sujungtos tvirtinimo elementais. „Saugančios eglutės“ nušvis gruodžio 11-osios vakarą, kartu su pagrindine miesto egle. Asimetrišką eglę sudarys du trikampiai, kurių aukštis – 10 metrų.

„Kalėdos visada ateina tuo pat metu, kad ir kas pasaulyje vyktų. Mes dirbame panašiai – nesvarbu kas vyksta už užsklandos, kad ir kokie netikėtumai kyla, net jei tektų dirbti penkiomis pamainomis, žinome, kad eglutė turi nušvisti jau sekantį savaitgalį, vadinsi, taip ir bus. Smagu kuomet projektas iš popieriaus lapo tampa realybe, ryškėja jo kontūrai. Jau savaitgalį pradedame didžiosios eglės konstrukcijų apdailą, kurią planuojame baigti iki savaitės vidurio, prieš mažajai eglutei atkeliaujant į Teatro aikštę“, – sako projekto vadovas Gediminas Ročys.

Iš metalo konstrukcijų pagamintas „Saugančios eglutės“ korpusas bus dekoruotas persipinančiais sidabriniais ir veidrodiniais trikampiais, kurie primins Klaipėdos kraštui būdingus fachverkinius motyvus. Eglės dekorui bus panaudota apie 400 kv.metrų aliuminio kompozicinės plokštės, 250 m plieninės konstrukcijos. Išgauti norimus atspalvius ir sukurti įspūdžio efektą, eglutė bus specialiai ir gausiai sušviesta.

Eglę primenanti konstrukcija buvo modeliuojama ir konstruojama taip, kad po šventinio laikotarpio būtų lengvai demontuota, o visos gamybai naudotos medžiagos dar ne kartą būtų panaudotos įvairiems objektams kituose projektuose.

„Saugančios eglutės“ viduryje įsikurs šių metų Klaipėdos išskirtinumas – mažoji eglė. Medelio aukštis – 55 cm, ją papuoš 28 sidabrinės raidės sudarančios šių metų kalėdinio laikotarpio Klaipėdos moto – MAŽA DIDELIO MIESTO KALĖDŲ VERTA. Eglutė po šventinio laikotarpio iš Teatro aikštės sugrįš į medelyną, iš kurio atkeliavo ir augs toliau tol, kol bus tinkama sodinti miesto erdvėje.

Visi kalėdinės Klaipėdos akcentai nušvis gruodžio 11-ąją, 17 val. Įžiebdama mažąją eglutę ir instaliaciją „Sauganti eglutė“, Klaipėda dovanos šventinį muzikinį sveikinimą, kuriame klaipėdiečius sveikins atlikėjas Karolis Rupkus, solistė Beata Ignatavičiūtė, dainininkė Rasa Serra, jaunosios kartos atlikėjas Vilius Popendikis, klaipėdietis Edmundas Kučinskas, režisierė Evelina Šimelionė, sxpecialią programą rengiantys klaipėdiečiai „Voiceless“ ir tikras Kalėdų Senelis.

Nors po metų pertraukos eglutės įžiebimo šventė vyks ir gyvai, kalėdinių renginių organizatoriai ragina įžiebimą stebėti tiesioginės transliacijos metu taip saugant save, savo šeimą ir aplinkinius. Eglės įžiebimo renginį, gruodžio 11-ąją nuo 17 val.transliuos daugelis internetinių portalų.

„Klaipėdos švenčių“ nuotr.
Martyno Vainoriaus nuotr.

4 Comments

  1. Vydūne

    O aš labai džiaugiuos, kad Klaipėda nepasiduoda spaudimui, vartotojiškai kultūrai egles įžiebti vos ne vasarą. Nuo kada eglutės buvo puošiamos lapkritį? O idėja labai graži, ir ne nuo eglutės dydžio priklauso kalėdinė nuotaika.

    Reply
  2. SS

    Tai ne egle, o metalo konstrukcija….kur ritasi pasaulis

    Reply
  3. matematikė

    Anksčiau tai vadinosi trikampiu, o dabar – eglute ?

    Reply
  4. Gyventojas

    Ar spesite iki Kaledu pastatyti ta 55 cm egle???

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Naujuosius Klaipėda pasitiks su lazerių šou

Ledo pramogos, šiuolaikiniai muzikos ritmai ir spalvingas lazerių šou – tokį šventinį kokteilį kviečia skanauti naujametinė Klaipėda. Šventiniu epicentru tradiciškai ...
2023-12-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This