Senjorams šviečiasi galimybė autobusais važinėti pusvelčiui

Svarbu, Transportas

Nuo kitų metų kelionių viešuoju transportu mieste kainos neturėtų keistis, o vyresniems klaipėdiečiams jos kainuotų vos 10 eurų per metus – toks sprendimo projektas teikiamas miesto Tarybai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybės Transporto skyrius ir VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetui pristatė sprendimo projektą dėl kitų metų keleivių vežimo kainų. 

Jame numatyta, kad važiavimas maršrutiniais autobusais Klaipėdoje 2022 metais nesikeis, o bilietai kelionėms tarp uostamiesčio ir Palangos bei Kretingos brangs iki 1,80 euro. 

Priemiestiniuose autobusuose perkant bilietus iš vairuotojo jie kainuotų 30 centų daugiau. 

Senjorams nuo 75 metų pasiūlyti 10 eurų kainuojantys metiniai bilietai – ši lengvata atsieitų pusę milijono eurų iš miesto biudžeto, tačiau komiteto nariai sutarė siūlyti lengvatą gerokai praplėsti ir taikyti miestiečiams nuo 65 metų ar į pensiją anksčiau išėjusiems gyventojams. 

Šis sprendimas kainuotų 1,7 mln. eurų daugiau nei pirminis siūlymas, tad viešojo transporto organizatoriai siūlė šią galimybę atidėti ateičiai.

Iki šiol vyresniems nei 65 metų miestiečiams metinis bilietas kainavo 135, vyresniems nei 75 metų – 127, o vyresniems nei 80 metų – 51 eurą.

Galutinį sprendimą turės priimti visa miesto Taryba.

Sprendimo projekte taip pat nurodoma, kad nuo kitų metų bus atsisakoma atskiros bilietų kainodaros KKT patalpose, kuriose iki šiol tam tikrus bilietus galima įsigyti pigiau, nei kitur. Pagal planą, 2022 metais įstaigoje parduodami bilietai kainuotų tiek pat, kaip ir kitose prekybos vietose. 

Beje, vykdydama Klaipėdos mero 2021-10-07 pavedimą Savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta darbo grupė nagrinėjo ir galimybes miesto švietimo ir medicinos įstaigų darbuotojams važiuoti viešuoju transportu nemokamai. Konstatavus, kad tokia lengvata kasmet atsieitų apie 2,7 mln. eurų ir neva atsirastų piktnaudžiavimo atvejų bei galimai kiltų kitų profesijų atstovų nepasitenkinimas, toks siūlymas į sprendimo projektą nebuvo įtrauktas.

2 Comments

  1. Aldona?k

    Nuo 75 ne visi pensininkai jau begali važiuoti,nebėr.a sveikatos.Tai tokius ir priima sprendimus.

    Reply
  2. O kodėl

    pigiau tik nuo 65 ar 75m.? Visiems pensininkams turi būti nuolaida!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Išgyventi vasarą: „Eurovaistinė“ konsultuos senjorus

Kai vasaros Lietuvoje vis dažniau lepina karštais orais, ne vienas susiduria su sveikatos sutrikimais – padidėjęs kraujospūdis, silpnumas, galvos svaigimas, ...
2023-07-05
Skaityti daugiau

Nuomonės

Ekscelencija, tokio projekto neteikite

Prezidentūra paskelbė Lietuvos Respublikos transporto lengvatų įstatymo pakeitimo projektą ir paragino gyventojus teikti savo pastabas. Tai jau ir teikiu. Institucija ...
2023-05-22
Skaityti daugiau

Transportas

Ilgo termino bilietai: fiksuojamas itin geras rodiklis

Elektroninio bilieto sistema leidžia matyti apibendrintas Klaipėdos viešojo transporto keleivių kategorijas tiek pagal jų kelionių poreikius ir įpročius, tiek ir ...
2023-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This