Siūlo į transeuropinį transporto tinklą įtraukti geležinkelio jungtį su Klaipėda

Politika

Susisiekimo viceministrė Loreta Maskaliovienė, dalyvaudama Transporto, telekomunikacijų ir energetikos (TTE) taryboje Briuselyje, kreipėsi į Europos Komisijos transporto komisarę Adiną Valean dėl naujos europinės vėžės greitojo geležinkelio jungties su Klaipėda įtraukimo į pagrindinį transeuropinio transporto tinklą (TEN-T). Pasak viceministrės, tai padėtų užtikrinti geresnę tarptautinę geležinkelių transporto sąveiką ir Klaipėdos jūrų uosto konkurencingumą, taip pat padidintų šalies integraciją į Europos transporto sistemą.

„Tam, kad geležinkeliais sujungtume visus ES Baltijos rytinės pakrantės uostus  ir sudarytume galimybes gyventojams ir kroviniams greičiau pasiekti likusią Europą, į transeuropinio transporto tinklo TEN-T planus ypač svarbu įtraukti europinio standarto geležinkelio trasą ir į Klaipėdą. Visiškai elektrifikuotos ir draugiškos aplinkai geležinkelio linijos nutiesimas nuo Kauno iki Klaipėdos – vienas iš Lietuvos susisiekimo srities prioritetų“, – Susisiekimo ministerijos pranešime spaudai pažymi viceministrė L. Maskaliovienė.

Viceministrės teigimu, greita europinė geležinkelio vėžė į mūsų uostamiestį Lietuvos susisiekimo sistemą pakeistų iš esmės, sukurtų perspektyvią alternatyvą kelių transportui, be to, sudarytų tvaraus mobilumo galimybes regionų gyventojams. Geležinkelių infrastruktūros atnaujinimas, patobulinimas ir plėtra yra esminės priemonės siekiant Darnaus ir išmanaus judumo strategijoje nustatytų tikslų.

L. Maskaliovienė taip pat atkreipė dėmesį, kad įgyvendinus „Rail Balticos“ projektą Klaipėdos jūrų uostas –  ketvirtas pagal dydį regione – taps vieninteliu tokio dydžio uostu rytinėje Baltijos pakrantėje, kurio nepasiekia europinės vėžės geležinkelio linija. 

Šių metų rugsėjį Lietuvos Vyriausybė patvirtino Lietuvos teritorijos bendrąjį planą. Pagal Teritorijų planavimo įstatymą, Susisiekimo ministerija turi parengti europinės vėžės iki Klaipėdos galimybių studiją ir kitus dokumentus, susijusius su teritorijų planavimu, žemės paėmimu, projektavimu ir statybomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Kanados ambasadorė susipažino su uostu

Praėjusių metų liepą pareigas pradėjusi eiti Kanados ambasadorė Lietuvai Jeanette Eileen Sautner antradienį atvyko į Klaipėdą iš arčiau susipažinti su ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Per pirmus du mėnesius - 8 proc. daugiau krovinių

Uosto direkcija praneša, jog pirmi du šių metų mėnesiai Klaipėdos uosto krovinių statistikoje žymi beveik 6 milijonų tonų perkrautų krovinių ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Naujajai JAV ambasadorei pristatė Klaipėdos uostą

Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorės Lietuvoje pareigas sausio mėnesį pradėjusi eiti Kara C. McDonald penktadienį apsilankė Klaipėdos uoste. Ambasadorei pristatytos uosto ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This