Vienas COVID-19 rodiklis toliau didėja ir šalyje, ir Klaipėdoje

Koronavirusas, Svarbu

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 1643 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (8,5 proc. mėginių su virusu), mirė dar 17 žmonių, uostamiestyje mirčių trečia para išvengta, skelbia Statistikos departamento duomenys.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, pirminiais duomenimis, diagnozuota 109 žmonėms. Antradienį, patikslintais duomenimis, tokia diagnozė buvo patvirtinta 118, pirmadienį – 110 klaipėdiečių.

Nuo ketvirtadienio, gruodžio 9 d., vakcinacijai nuo COVID-19 ligos gali būti registruojami ir 5–11 metų vaikai. Asociatyvi nuotr.
Mirė nepasiskiepijęs 40-49 metų asmuo

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus šalies mastu padidėjo 1,3 proc. , o Klaipėdoje – 16,4 proc.

Tačiau susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis toliau mažėja: uostamiestyje jis sumenko nuo 1184,8 iki 1176, o šalyje – nuo 857 atvejo iki 846,4.

Bet pagal šį rodiklį Klaipėda tarp visų savivaldybių nukrito dar viena pozicija žemiau ir dabar yra jau 6-toje vietoje nuo galo. Geriausioje padėtyje antrą parą yra Varėnos savivaldybė (297,3), o paskutinėje vietoje – Druskininkai su 1814,3 atvejais.

Per parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 127 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1146 tokie ligoniai, iš jų 125 gydomi Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose.

Iš per praėjusią parą 17 mirusiųjų pilnai pasiskiepiję buvo tik 2, priklausę 80-99 metų amžiaus grupei. Vienas iš mirusių nepasiskiepijusių asmenų buvo 40-49 metų amžiaus.

Bendras viruso aukų skaičius šalyje jau siekia 6920, o klaipėdiečių skaičius kol kas nesikeičia – 309.

Šiuo metu šalyje šia infekcine liga serga 18 972 gyventojai, pasveiko – 451 231, tarp jų – 31 702 klaipėdiečiai: per parą jų pasveiko 118. Šiuo metu uostamiestyje dar serga 1415 gyventojų.

Trečiadienį šalyje pirmą kartą pasiskiepijo 1956 žmonės, abu skiepus gavo 2126, tris – 15 245. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai siekia 59, 110 ir 513.

Gali vakcinuoti 5-11 metų vaikus

Nuo ketvirtadienio, gruodžio 9 d., vakcinacijai nuo COVID-19 ligos gali būti registruojami ir 5–11 metų vaikai, praneša Sveikatos apsaugos ministerija. Šiai amžiaus grupei skirtos vakcinos Lietuvą turėtų pasiekti kitos savaitės pradžioje, o skiepijimą planuojama pradėti gruodžio 15–16 d., kai vakcinos bus pristatytos į skiepijančias asmens sveikatos priežiūros įstaigas.

Tėvai (įtėviai), globėjai arba rūpintojai registruoti vaikus vakcinacijai gali įprastu būdu – internetu www.koronastop.lt arba trumpuoju numeriu 1808. Vienas iš minėtų asmenų taip pat turės lydėti vaiką į vakcinacijos vietą ir atvykus pateikti savo ir vaiko asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus. Atvykimas yra traktuojamas kaip sutikimas skiepytis, todėl sutikimo pažymos pildyti nereikės.

511 metų amžiaus vaikai bus skiepijami specialiai šiai amžiaus grupei skirta mažesnio tūrio „Pfizer“ vakcina.

8 Comments

  1. Ar at(si)laikysime?

    (daugiau- mūsų tv) Turime priimti demokratinį sprendimą globaliu lygmeniu: pasaulinė dauguma turi pasisakyti prieš bet kokį tolesnį nacionalinį įsiskolinimą dėl nusikalstamu būdu inscenizuotų pandemijų, kurios apskritai nėra pandemijos, su visais apribojimais ir pan.
    Aiškus „ne“ pasipelnijimui trilijonus valdančios farmacijos ir finansų mafijos, kuri negailestingai krauna pelną iš mūsų nelaimės – ir būtent tik sau.

    Reply
  2. Vat

    Iš kokios rusijos glubinkos tiek kretinų antivakserių privažiavo? Vaikus jie matai saugo, debilai.

    Reply
    • Ne tik iš "glubinkos"

      Ivano Bobrovo interviu su Gydytoju Dr. Coldwell (Rusiškai – televizija internete).
      Niekas nesibaigs su 3 skiepu. Po to bus 4,5 ir taip toliau. Bus „pasaka be galo“. Žmonės nuo šitos chemijos ‘“kris kaip lapai, pakąsti šalnos“. Alio, žmonės, kodėl jūs testuojaties ir skiepijaties? NUO KO?

  3. Žmogus

    Kada tas šudas Šimonyte vaikais,vis tau trūksta pinigų,mes tau ant kelių nesiklaupsim.iki šš krūvą.

    Reply
  4. R

    Kodėl atviraklaipėda.lt leidžiate reikštis antivakseriškoms padugnėms ?

    Reply
    • artiomas

      Kodėl Atviraklaipėda.lt leidžia reikštis vakseriškoms padugnėms?

  5. Apginkite savo vaikus!

    Vakcinos nuo covid-19 nėra vakcinos — Televizija internete

    Reply
  6. Negi atsiras

    tėvų, norinčių sugadinti vaiko imunitetą? Baisi tiesa apie skiepus jų gamybą ir poveikį — Televizija internete

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This