Žvejybos Baltijos jūroje tvarka neprieštarauja įstatymui

Uostas ir jūra

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas išnagrinėjo Seimo nario Petro Gražulio prašymą ištirti, ar žemės ūkio ministro dar 2016 m. spalį priimtu įsakymu patvirtintos žvejybos kvotų Baltijos jūroje paskirstymo taisyklės neprieštarauja Žuvininkystės įstatymui.

Seimo narys teismui dėstė, kad į tokias taisykles yra neperkeltos šio įstatymo nuostatos, įtvirtinančios, kurie kalendoriniai metai naudojami skaičiuojant duomenis ir sprendžiant dėl to, ar iš naujo suteikiant teisę į žvejybą.

Bylą išnagrinėjusi išplėstinė teisėjų kolegija pažymėjo, jog tvarkos apraše nustatyta formulė sudaro prielaidas tiesiogiai vadovautis Žuvininkystės įstatymu.

Konstatuota, kad toks teisinis reguliavimas nesudaro kliūčių tiesiogiai vadovautis Žuvininkystės įstatymu ir ministras tinkamai įgyvendino savo diskreciją.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Laiškas žmogui, galinčiam išsaugoti švarų vandenį...

Labas, mano mielas žmogau, aš tavęs nepažįstu ir ar mums teks susipažinti nežinau, tačiau aš noriu tavęs paklausti: kaip tu ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kodėl nuseko jūra?

Šiomis dienoms prie jūros lankęsi žmonės pastebėjo, jog mūsų paplūdimiai tapo gerokai platesni. Nors kažkam gali pasirodyti, kad jūra nuseko ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Ministras išlydėjo ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ komandą

Šeštadienį aplinkos ministras Simonas Gentvilas Klaipėdoje išlydėjo ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ komandą į 9 mėnesius truksiantį žygį. Aplinkos ministerija yra šios ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This