Įžiebta tikrai išsiskirianti Klaipėdos eglutė

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Šeštadienio vakarą, visa savaite vėliau nei daugelis šalies miestų, Klaipėda Teatro aikštėje įžiebė savo kalėdinę eglutę, kuri tikrai nepalieka abejingų – arba piktinamasi tik 55 cm aukščio eglute, arba jos idėjos autoriai giriami už originalumą.

Martyno Vainoriaus ir Domo Rimeikos nuotr.

Ant postamento po stikliniu gaubtu esančią mažytę eglutę iš šonų „saugo” dvi eglės, pagamintos iš metalinių karkasų, kurių aukštis 9 ir 10 metrų, svoris – apie trys tonos. Karkasai dekoruoti persipinančiais sidabriniais ir veidrodiniais trikampiais, kurie primena Klaipėdos kraštui būdingus fachverkinius motyvus.

Kartu čia buvo įžiebtas ir artėjančiam Klaipėdos 770 metų jubiliejui dedikuotas šviesos tunelis „Laiko spalvos 770“. Latvio Janis Petersons instaliacija veikia nepertraukiamai, kas pusvalandį aikštės lankytojus pasitiks specialūs muzikos ir šviesos pasirodymai. Tunelio ilgis – beveik 30 metrų.

Aikštėje nušvito ir „Veidrodinės Anikės Kalėdos“ pavadinta meninė instaliacija. Taravos Anikė šį kartą žėri sidabru, veidrodiniais atspindžiais ir „saugo” didelius burbulus. Instaliaciją sudaro 233  kalėdiniai burbulai, kurių skersmuo 30, 70, 80 centimetrų. Didžiausių žaisliukų skersmuo net 120 cm.

Aikštės šventinius objektus papildo ir šviesos menininko Lino Kutavičiaus smilgos. 30 šviesos objektų, kurių aukštis iki 8 metrų, ratu apjuosė visą Teatro aikštę.

Į ceremoniją šeštadienio vakarą susirinko pilna aikštė žmonių. Retas kuris iš jų paisė organizatorių raginimo dėvėti apsauginę kaukę.

Surinkusiuosius į Teatro aikštę ir žiūrėjusius internetinę transliaciją sveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, koncerto metu klasiką ir modernias melodijas dovanojo klaipėdiečiai Rasa Serra, Beata Ignatavičiūtė, Karolis Rupkus, Vilius Popendikis, Edmundas Kučinskas, Evelina Šimelionė, grupė „Voiceless“.

Jau skelbta, kad sprendimą pavėlinti pernai dėl pandemijos iš viso nevykusią šventę esą nulėmė lapkričio 18 d. vykusio Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos neplaninio ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdžio metu priimtas sprendimas.

Kalėdinių renginių organizatorius VšĮ „Klaipėdos šventės“ ir Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras kviečia ir į specialias kalėdines ekskursijas – „Maža didelio miesto Kalėdų verta“.  Valandos trukmės ekskursija prasidės nuo mažojo Klaipėdos Peliuko skulptūrėlės, tęsis aplankant Danės krantinę priešais rotušę, kur sužinosite, kaip šventes švęsdavo karališka šeima ir klaipėdiečiai įvairiais istoriniais laikotarpiais, keliausite pro burlaivį „Meridianą“, skulptūrą „Kaminkrėtys“ iki pat Jono kalnelio poternos, kur lauks netikėta staigmena ir Kalėdų paštas. Ekskursiją įsigyti galima užėjus į Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centrą (Turgaus g. 7, nuo 9 iki 18 val.) arba elektroninėje www.klaipedatravel.lt parduotuvėje. Ekskursijos kaina – simbolinis euras, susitikimo vieta – Teatro aikštė. Ekskursijos vyks gruodžio 12 d. 12 val.; 17 d. 17 val.; 18 d. 17 val. ir 23 d. 17 val.

INFORMACIJA

Kalėdinius ir naujametinius renginius šiemet vėl organizuoja konkrsą laimėjusi savivaldybės VšĮ „Klaipėdos šventės”, pasiūliusios juos surengti už 89 782 eurus įskaitant PVM.

Detali šventinių renginių sąmata:

Koncepcijos sukūrimas ir programos parengimas – 3 000 Eur;

Kalėdų eglės pastatymas Teatro aikštėje – 5 000 Eur;

Teatro aikštės šventinis apšvietimas – 6 000 Eur;

Kalėdų eglės įžiebimo šventės organizavimas – 15 000 Eur;

Kalėdinės prekybinės mugės organizavimas – 3 000 Eur;

Išskirtinio kalėdinio objekto sukūrimas – 35 000 Eur;

9 Comments

  1. pensininkui

    ir pinigai bus sėkmingai išplauti, nes viskas gauta nemokamai – tiek eglutė, tiek postamentas, tiek stiklinis eglutės mauzoliejus.

    Reply
  2. Čerlis

    Ačiu už graže švente visi išsiilgę renginiu ,o lietuvems visad tūksta optimizmo džiaugsmo,reike džiaugtis kad padarė švente

    Reply
  3. Nesvarbu

    Linksmų tų Kalėdų, o meras tai tragiškas , bet ačiū Dievui greit pasikeis. Norėtųs kažko inteligentiškesnio ir mažiau savanaudiško. Sorry ir dar kartą visua su Šventėmis!

    Reply
  4. Ad

    Is.didelio rasto is krasto! Vaikai tikrai supras ir lvertins.

    Reply
  5. Joris

    Na bet kainos tokios nekuklios. Organizatoriams nuo šiol reiktų kviesti tik lietuviškai dainuojančius, kad ir fonogramomis, nes mūsiškiai „originalų” neperspjaus, o tas beždžionavimas, melizmų gausa atrodo apgailėtinai. Anglakalbių minioje turbūt vienas kitas, o dainuoti „vogtas” dainas ir dar gauti solidžius honoraras- gana, laikas tvarką keisti.

    Reply
  6. T

    Kadangi visiems į virusą nuspjaut įskaitant ir miesto nevykėlį merą, tai šventė įvyko. Laukiam naujo užsikrėtimo šuolio.

    Reply
    • Anonimas

      Meras kaip meras. Kol geresnių nėra tai tiks ir šitas. O apie virusą gali galvoti 24 valandas nonstop. Ir nebus jokio šuolio ?

    • Šuoli

      Tu šuoli , jau visai ku ku .

    • Pensininkas.

      Meras geras (nereikia už šildymą mokėti kaip Vilniečiams, ir miesto autobusai puikūs, ir…, ir…), ir eglė nuostabi, niekur kitur tokios nėra, ir šventės bus linksmos, ir kovis mūsų nesuės, visiems linksmų Kalėdų ir gerų Naujųjų !!!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Naujuosius Klaipėda pasitiks su lazerių šou

Ledo pramogos, šiuolaikiniai muzikos ritmai ir spalvingas lazerių šou – tokį šventinį kokteilį kviečia skanauti naujametinė Klaipėda. Šventiniu epicentru tradiciškai ...
2023-12-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This