Pateikė įstatymo dėl baltarusiškų trąšų tranzito per Lietuvą projektą

Politika

Susisiekimo ministerija kitoms ministerijoms bei institucijoms pateikė derinti įstatymo dėl nacionaliniam saugumui užtikrinti būtinų ekonominių ir kitų sankcijų Baltarusijos Respublikai taikymo ir įgyvendinimo projektą.

Anot ministerijos pranešimo, įstatymo projektu siekiama tinkamai užtikrinti Lietuvos, kaip tranzito valstybės, teisėtus interesus ir visuomenės saugumo interesus, kurie šiuo metu yra pažeidžiami dėl prieš šalį vykdomos hibridinės agresijos.

Teikiamu įstatymo projektu būtų nustatyta, kad sandoriai, kurie buvo sudaryti iki nustatant sankcijų Lietuvoje įgyvendinimą, turi būti nedelsiant nutraukti vienašališkai ar šalių susitarimu arba jų vykdymas sustabdytas sankcijų įgyvendinimo laikotarpiui. Taip pat būtų draudžiama sudaryti naujus sandorius, kurių vykdymas prieštarautų Lietuvoje įgyvendinamoms sankcijoms.

Numatyta, kad sankcijų įgyvendinimą nustatytų ir keistų Vyriausybė savo nutarimais. Vyriausybės nutarime būtų nustatoma, kokius veiksmus privalo atlikti Lietuvos fiziniai ir juridiniai asmenys vykdydami sankcijas arba kokius veiksmus atlikti yra draudžiama.

Teigiama, kad įstatymo projektas bus pateiktas Seimui siūlant juos svarstyti ypatingos skubos tvarka.

2 Comments

  1. Šalin nuo Lietuvos valdymo tuos

    kuriems nerūpi Lietuvos interesai . Šalin visą liberkonservatų/laisvų ministerių vyriausybę . Prezidentui pagarba ir pagaliau paaiškėjo kodėl vyksta toks prezidento ir jo komandos narių puolimas – PREZIDENTUI PIRMIAUSIAI RŪPI LIETUVOS INTERESAI ____Labai bloga situacija su Astravo sankcijom, nes su procedūrom pavėluota, paramai teikti ceitnotas. Užtat su trąšomis gausim pirmiausia nuostolius savo verslui, o rusai perims baltarusių įmonę. Pamėginkime apginti LT interesus! (…)“, – cituojamame susirašinėjime teigia prezidento Užsienio politikos grupės vadovė Asta Skaisgirytė.

    Reply
    • anonimas

      Tai galima ar negalima, reikia ar nereikia Lukašenkai paskirti sankcijas?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Nuomonės

Ne tik apie litvinizmą

Ar pamenate, kas laimėjo Saulės mūšį 1236 metais? Jei pamiršote, apie tai jums primins Lenkijoje registruotas baltarusių informacinis portalas Chartija ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This