Buvęs „Klaipėdos švenčių” vadovas ir prezidento patarėjas įtariamas korupcija

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė, jog atlieka ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos organizuojant ir vykdant 2021 metų Jūros šventės pirkimus. Prekyba poveikiu įtariami du asmenys, kurių vienas – kelis mėnesius šiemet VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovavęs Liutauras Galinis.

Liutauras Galinis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, L. Galinis, pasinaudodamas savo įgaliojimais ir kita, tikėtina, įtaka, susitarė priimti ir priėmė ne mažesnį kaip 1000 Eur kyšį. Kaip įtariama, už šį galimai neteisėtą atlygį buvo siekiama, kad vieno verslininko atstovaujamoms ir susijusioms bendrovėms būtų sudarytos išskirtinės sąlygos dalyvauti bei laimėti 2021 metų Jūros šventės renginiams skirtos įrangos ir paslaugų įsigijimo viešuosius pirkimus. Bendra šių sutarčių vertė – daugiau kaip 47 tūkst. Eur.

Prekyba poveikiu įtariamas ir vienas verslininkas.

Birželio viduryje „Klaipėdos šventėms” pradėjęs vadovauti L. Galinis iš pareigų pasitraukė nuo rugsėjo 1-osios.

„Dėkoju širdingai visai iš esmės atsinaujinusiai „Klaipėdos Švenčių” įgulai ir besąlygiškai drąsiam (o dažnu atveju net bebaimiam) jos kapitonui Liutauras Galinis, sugebėjusiems suvaldyti visokiausių rizikų ir pavojų talžomą šventę per neįtikėtinai trumpą ir labai įtemptą laiką”, – taip L. Galinio darbą šios Jūros šventės metu savo paskyroje „Facebook” tinkle buvo įvertinęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Jau ir pats L. Galinio paskyrimas buvo lydimas pastebėjimų apie tai, kad šis buvęs prezidento Gitano Nausėdos patarėjas dirbo ir jo rinkimų štabe kartu su uostamiesčio mero žmona Inga Grubliauskiene, ėjusia Klaipėdos rinkimų štabo vadovės pareigas.

L. Galinis į „Klaipėdos šventes” buvo įdarbinęs ir tame pačiame rinkiminiame štabe buvusias Audronę Juškevičienę bei Vaivą Bradulskienę. Jos šiuo metu įstaigoje jau nebedirba.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka STT Klaipėdos valdyba. Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

14 Comments

  1. MaMo

    Galetu su Masiuliu drauge eiti gatviu sluoti,,,iki bus isteisinti,arba apkaltinti. Ar cia jau kitas luomas?

    Reply
  2. Nežiniukas

    Įdomiai ten tos pačios renginių aptarnavimo įmonės vis laimi kiekvienais metais konkursus. Reiktų STT pasidomėti!

    Reply
  3. artiomas

    Labai jau daug politikos. Prezidento rinkiminio štabo narys, prezidento patarėjas. Šiandien konservatorių ir liberalų valdžia ( S. ir E. Gentvilai) yra paskelbusi karą prezidentui. Ar šis STT tyrimas nebūs siekis žingsnis po žingsnio juodinti prezidentūros reputaciją ir mero ( išmetė iš miesto tarybos gentvilų klaną).

    Reply
    • eik pailsėti

      gerbiamas politikos apžvalgininke

  4. Vadybininkui

    Už šmeižtą irgi baudžiama. Statistika tokia, kad dažniausiai skundžiasi tie, kurie buvo įpratę duoti ir iš jų nebuvo paimta. Čia demonstruojate savo įpročius. Bet tai niekaip nesusiję su Klaipėdos šventėmis ir ypač – vietomis Jūros šventės mugėje.

    Reply
  5. Apie mero komentarą.

    Jei taip pompastiškai teigiamai meras savo komentare vertino šį buvusį ir jo skirtą vadovą, tai iki kokios ribos galima tikėti jo perdėmteigiamais vertinimais kitų kultūros įstaigų vadovų adžvilgiu? Vertinimai abejotini.

    Reply
  6. Vadybininkas

    Nesunku įtarti kyšininkus, tik tai jau yra sena tradicija. Dar Romando laikais prekybininkai duodavo grynais už vietas mugėje. Jeigu tirti, tai tirti viską.
    Galiu net išvardinti kam duodavo ir kiek ?

    Reply
    • Cha

      Labai prašytume, būkit drąsus iki galo.

  7. pasipiktinusi

    kokia valdžia,tokie ir tarnautojai

    Reply
    • Marijus

      Naisių kolchozo valstietė komentaras.

  8. Tomas

    Grubliauskų kompanija,ko norėt, laukiam …

    Reply
    • Marijus

      Čia Žvengirdo vyras ir partneris.

  9. Pastebėjimas

    Aš netgi įtariu kas davė kyšį 🙂
    Tie asmenys, visada duodavo otkatus Klaipėdos šventėms.
    Tai tiesiog vieša „paslaptis” :)))))

    Reply
    • gal pupkis, gal ne :)

      Otkatas yra sovdepinis išsireiškimas, nebenaudotinas Klaipėdoje, kuri laisvu stilium. Kyšio davėjams , gavėjams ir STT protokoluose naudoti rekomenduojamas terminas yra Atriedukas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This