„Klaipėdos vanduo” prieš Kalėdas parėmė „Akropolius“*

Spyglys

Spyglys
2021-12-14

Komentarų: 1

Klaipėdos vandentiekininkai Kalėdų senelį pasiuntė dovanų pasirinkti į vietinį bei kitus Lietuvos „Akropolius“. Šiai paramai per viešuosius pirkimus „Klaipėdos vanduo“, suprasdama apverktinai sunkią didžiųjų prekybininkų dalią per pandemiją, skyrė tik 72 000 Eurų. O galėjo ir daugiau, kai pagalvoji.

Prekybininkų garbei reikia pasakyti, kad jie patys paramos neprašė: vandentiekininkams pasiūlymą įsigyti ,,Akropolių“ dovanų korteles pateikė UAB „Gera dovana“ (geras pavadinimas – geram bizniui, tiesą sakant, kuris tęsiasi jau keletą metų iš eilės: pernai pasiūlymas už 73 000 Eur, užpernai už tiek pat, o 2018 m. – už 75 000 Eur).

Šie „geradovaniečiai“ siūlė „Klaipėdos vandenims“ parduoti 706 dovanų korteles. Vienos kortelės kaina – 100 Eurų. Spyglys atsiprašo, kad aritmetika „nesueina“, – matyt, nutarta nusipirkti kortelių šiek tiek daugiau nei buvo pasiūlyta.

AB „Klaipėdos vanduo“ spalį, anot „Sodros”, dirbo 342 žmonės. O dovanų – dvigubai daugiau. Ar tai reiškia, kad kai kurie ten lygesni už lygius ir gaus po dvi dovanų korteles? O gal „atliekamos“ kalėdinės akropolinės dovanos bus įteiktos valdančiųjų aplinkai, giminėms ir artimiesiems (sąrašas dėl nesuprantamų priežasčių nepridedamas)? Ar nekaltos dovanos pavidalu jos bus išdalytos rūstiems valstybės tarnautojams ir geriems tiekėjams? Klausimai retoriniai, jeigu ką.

Belaukiančiuosius šio šanso apsipirkti „Akropoliuose“ Spyglys turi nuliūdinti: už tuos dovanų kuponų „šampės“ ar „šnapso” nenupirksi. Televizorių, valgio, limonado – prašom. O alkoholio ar tabako – šiukštu.

Beje, konkursas šiai „paramai“ buvo viešas. Jį ir vėl ketvirtą kartą iš eilės laimėjo „Gera dovana“ iš Vilniaus. Keistoka, bet ko gamtoje nebūna… Kaina nebuvo vienintelis sutarties sudarymo kriterijus. Buvo neaiški sąlygulių marmalynė, kuri naiviuosius galėjo išgąsdinti. Internetiniai kuponai (kortelės) šiuo pirkimu nebuvo perkami.

P. S. Spyglys ir toliau pasistengs informuoti apie kalėdinius mūsų miestelio pirkinius.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

1 Comment

  1. Kikutis

    Blyn ar nebus vagiai vandentiekį pagraužę….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This