„Ecoservice Klaipėda“ atnaujina savo transporto priemones

Verslas

Bendrovė „Ecoservice“ praneša, jog kitais metais Klaipėdoje planuoja iš esmės atnaujinti valdomą transporto parką. 2022 m. jau suplanuotos papildomos 3 mln. eurų investicijos į automobilių parko atnaujinimą ir plėtrą, iš kurių beveik 2 mln. skirti būtent Klaipėdos regionui.

Klaipėdoje ir Neringoje atliekas surenkanti „Ecoservice Klaipėda“ šiais metais jau įsigijo 3 naujas šiukšliavežes „Scania“, o kitais metais specializuotų automobilių parkas atsinaujins dar 7 automobiliais.

„Planuojame visiškai atnaujinti Klaipėdos automobilių parką. Šiemet įsigijome naujos technikos už beveik pusę milijono eurų – viena nauja šiukšliavežė skirta pusiau požeminiams konteineriams aptarnauti, kitos dvi – įprastiems antžeminiams. Modernūs automobiliai patogesni darbuotojams ir leis užtikrinti geriausią paslaugų kokybę gyventojams“, – pranešime cituojamas Saulius Budrevičius, „Ecoservice“ generalinis direktorius.

11 „Ecoservice“ šiukšliavežių Klaipėdos regione per savaitę ištuština daugiau nei 26 tūkstančius konteinerių. Visą „Ecoservice“ automobilių parką Lietuvoje šiuo metu sudaro daugiau nei 400 specializuotų transporto priemonių, iš kurių daugiau kaip 200 automobilių skirti įvairių rūšių atliekoms surinkti, kita dalis – teritorijų ir kelių priežiūros darbams atlikti.

Visos Klaipėdos automobilių parką papildančios šiukšliavežės „Scania“ bus su žemagrindėmis L formos kabinomis, kurios vairuotojams palengvina darbą mieste ir leidžia saugiau pasiekti nepatogiose vietose esančius konteinerius.

„Siekiame efektyviai organizuoti veiklą ir investuoti į tvarius sprendimus, todėl nuosekli automobilių parko modernizacija yra ypač svarbi. Vairuoti dideles transporto priemones mieste visada yra iššūkis, o įvairios kliūtys daugiabučių kiemuose vairuotojams yra kasdienybė. Todėl renkantis naujas transporto priemones mums buvo reikšminga kiekviena detalė – automobilių komplektacija daro reikšmingą įtaką darbo patogumui ir veiklos našumui“, – teigia S. Budrevičius.

Dideli langai ir geresnis matomumas palengvina ekipažo darbą ypač siauruose kiemų įvažiavimuose, kuriais laviruojant kartais svarbus kiekvienas milimetras. Automobiliuose taip pat integruotos kameros, visos kelionės metu fiksuojančios vaizdą aplink jį 360 laipsnių kampu.

Nauji automobiliai darbuotojams bus patogesni ir dėl žemų įlipimo laiptelių, nes konteinerius aptarnaujantys darbuotojai per dieną įlipa ir išlipa iš automobilio šimtus kartų, todėl itin svarbu, kad jie tą galėtų daryti greitai ir patogiai, sumažėtų traumų tikimybė.

„Įmonės instruktoriai taip pat skiria didelį dėmesį sudėtingomis sąlygomis dirbančių vairuotojų kompetencijoms ugdyti. Reguliariai vykdomi vairuotojų mokymai, kai kartu su ekipažu į reisą vyksta instruktorius, kuris stebi vairuotojų darbą, teikia pastabas, patarimus ir rekomendacijas. Dažniausiai ekipaže dirba trys asmenys, todėl mokymų metu visavertė keturvietė kabina, esanti naujausiuose automobiliuose, labai praverčia tobulinant vairuotojų-specialistų įgūdžius“, – paaiškina S. Budrevičius.

Anot bendrovės pranešimo, naudojant modernius automobilius galima vienu metu surinkti kelių rūšių atliekas, vienu metu ir ištuštinti, ir išplauti konteinerius – šiems darbams atlikti nereikia siųsti atskiro transporto. Įdiegti naujausi technologiniai sprendimai leidžia automatiškai užfiksuoti konteinerio aptarnavimo faktą, atliekų svorį. Visuose automobiliuose įdiegtos konteinerių identifikavimo ir svėrimo sistemos. Aptarnaujant konteinerius, duomenys realiuoju laiku perduodami ir į paslaugos pirkėjo programines įrangas – tai užtikrina paslaugų suteikimo skaidrumą.

„Visi įsigyjami automobiliai atitinka itin griežtus Europos Sąjungos aplinkosauginio standarto „Euro 6“ reikalavimus“, – teigia S. Budrevičius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Ženklus atliekų tvarkymo brangimas - dėl vežėjų monopolio?

Bendrovės „Ecoservice” ir „Ekonovus” yra „pasidalijusios Lietuvos rinką” – taip ženkliai padidėjusius atliekų surinkimo bei vežimo kaštus Klaipėdos miesto tarybos ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Tragiška situacija gatvėse: kokios priežastys šįkart?

Po itin sudėtingos padėties Klaipėdos gatvėse susiklosčiusios antradienį, uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus trečiadienio rytą susikvietė trijų rangovų atstovus, kad jie ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

НОВОСТИ

Почему затонул фонтан в сквере Дангес?

Ответ на этот вопрос обойдется клайпедчанам в 12 тысяч евро – за эту сумму самоуправление купило услуги эксперта для определения ...
2023-10-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This