Gargžduose – neturintis precedento atvejis Lietuvoje

Politikų tribūna

Petras Gražulis, Seimo narys
2021-12-15

Komentarų: 1

Į mane vakar kreipėsi pasipiktinę Gargždų ir Klaipėdos rajono gyventojai, informuodami, kad gruodžio 10 d. Gargžduose, centrinėje aikštėje, prie miesto eglutės, buvo įžūliai ir neteisėtai sutrukdytas Lietuvos šeimų sąjūdžio organizuotas Kalėdinis turas vaikams.

Apie šį renginį Klaipėdos rajono savivaldybės administracija buvo informuota iš anksto. Deja, ši šventė vaikams ir jų tėvams – iš viso apie 30-iai asmenų, kurie atėjo prie Savivaldybės aikštėje esančios Kalėdinės eglutės susitikti su Kalėdų seneliu, buvo sugadinta, nes ir vaikus ir jų tėvelius išvarė Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai. Vaikai buvo išgąsdinti, o tėveliai suglumę.

Tai neturintis precedento atvejis Lietuvoje. Juk joks įstatymas niekam nedraudžia organizuoti Kalėdinių švenčių viešoje vietoje. Šitokius neregėto nužmogėjimo, abejingumo ir negebėjimo įvertinti situaciją savivaldybės pareigūnų veiksmus su pasibaisėjimu stebėjo vaikai, jų tėveliai, rajono bendruomenė, apie tai sužinojo ir visos Lietuvos gyventojai.

Oficialiai raštu kreipiausi į Klaipėdos rajono savivaldybės merą Bronių Markauską ir administracijos direktorių Justą Ruškį prašydamas įvertinti situaciją ir imtis priemonių, kad tokie įžūlūs ir neteisėti Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistų veiksmai, kuriuos jie panaudojo rajono gyventojų atžvilgiu, ateityje nepasikartotų.

Esu įsitikinęs, kad šie Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų veiksmai buvo atlikti su liberalo, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Justo Ruškio, žinia ir jam uoliai vykdant Europos Komisijos rekomendaciją nebešvęsti Šv. Kalėdų.

1 Comment

  1. Anonimas

    Labai džiaugiuosi, kad išvarė laik homofobų ir pseudo-tradicinių šeimų organizatorius iš miesto aikštės. Eilė provokacija, siekiant po to rašinėti būtent tokius straipsnius.

    Visuomenė tobulėja, o Gražulį po 30 metų prisimins tik kaip juoką kėlusią asmenybę, kurio gerus darbus bus sunku įvardinti. Tiesiog pajuokos objektas. Man tai būtų liūdna, sulaukus jo metų, pasižiūrėti atgal į savo nuveiktus darbus ir matyti tą beprasmiškai praleistą gyvenimą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Viesulo“ gimnastėms - visų spalvų medaliai

Gargžduose vykusiame Lietuvos meninės gimnastikos įrankių čempionate, kuriame varžėsi gimnastės iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, uostamiesčio „Viesulo“ sporto centro gimnastės ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Vaiko teisių gynėjai susitiko su P. Gražuliu ir jo dukra dėl dalyvavimo „Auksiniuose svogūnuose“

Buvęs Seimo narys Petras Gražulis pirmadienį Palangoje su dukra lankėsi pas vaiko teisių apsaugos specialistus. Kaip nurodo Vaiko teisių apsaugos ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This